Lavrov, revoltat că protestele organizate la Chișinău nu au niciun impact

Ministrul Afacerilor Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, acuză Occidentul de duble standarde, având în vedere atitudinea față de protestele desfășurate de opoziția din Georgia și cea din R. Moldova, scrie www.ziarnational.md.

Russian minister Lavrov wonders why Iraq, Libya, Afghanistan never  dominated G20 discussions in past

Potrivit lui Lavrov, Occidentul și Departamentul de Stat al SUA afirmă, pe un ton grav, că e inadmisibil un asemenea comportament al forțelor de ordine georgiene în raport cu societatea civilă din Georgia, dar în același timp ar ignora protestatarii din R. Moldova.

„În Georgia, opoziția nu doar poate, dar este obligată să facă ce vrea, iar în R. Moldova protestele împotriva actualei guvernări sunt condamnate. Și asta pentru că opoziția în Georgia reflectă interesele Occidentului, iar opoziția din R. Moldova – alte interese. În R. Moldova, interesele Occidentului sunt reflectate de actuala guvernare și președintele republicii (Maia Sandu n.r.).

Deci, avem două situații similare de protest. Apropo, protestele de la Tbilisi nu au fost nici pe departe pașnice. Am văzut mașini răsturnate, a fost folosite gaze lacrimogene… În Chișinău nu-mi amintesc să se fi întâmplat așa ceva. Dacă ar fi fost un asemenea comportament (ca în Georgia n.r.), atunci atitudinea Occidentului avea să fie alta”, a mai spus Lavrov într-o emisiune.

Amintim că președinta Maia Sandu a declarat la mijlocul lunii februarie că Federația Rusă intenționează să destabilizeze situația din R. Moldova și să înlocuiască guvernarea proeuropeană cu una loială Moscovei. Șefa statului a scos la iveală modalitățile prin care se intenționează a crea haos la Chișinău – persoane cu pregătire militară, inclusiv din străinătate, camuflați în civil, ar urma să ia cu asalt instituții publice, folosind așa-zisa opoziție în frunte cu Partidul „Șor”.

„Nu este o noutate că Moscovei nu-i convine guvernarea de la Chișinău. Moscova își dorește o guvernare prorusă la Chișinău și, de la începutul războiului în Ucraina, la adresa republicii noastre au răsunat multe amenințări de la diferiți reprezentanți ai puterii de la Moscova. Acum câteva zile l-am auzit cu toții pe ministrul Lavrov și amenințările pe care le-a făcut. Acest plan nu este o noutate. Noi am văzut încercări în toamna anului trecut de a provoca proteste violente și de a forța Guvernul de la Chișinău, guvernarea, să intre în negocieri pentru declanșarea alegerilor anticipate. Doar că aceste planuri nu au reușit în toamnă.

Atunci s-a mizat pe criza energetică, s-a mizat pe faptul că R. Moldova nu se va descurca, nu va avea suficiente volume de gaze, bani ca să cumpere electricitate din altă parte decât de unde procuram până atunci. Guvernul s-a descurcat, aproape am trecut de această iarnă, inclusiv datorită sprijinului din România și din partea altor țări-prietene. Acum vedem o nouă încercare, cel puțin din ultimele informații. Elementul nou aici este să fie aduși oameni din afara R. Moldova pentru ca să fie provocate acțiuni violente și, respectiv, să se creeze această stare de destabilizare, pentru ca să fie provocate acțiuni violente și, respectiv, să se creeze această stare de destabilizare în societate”, a declarat atunci președinta Maia Sandu.

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

Mark Zuckerbeg a devenit tată a treia oară

Mark Zuckerbeg, cofondatorul Facebook, a devenit tată din nou. Soția lui, Priscilla, a născut o fetiță, care a primit numele Aurelia.

Fericire în familia lui Mark Zuckerberg: A devenit tată de fetiță

„Bine ai venit pe lume, Aurelia Chan Zuckerbeg. Ești o mică binecuvântare”, a scris acesta pe Facebook.

Mark Zuckerberg este un antreprenor, dezvoltator de software și filantrop american care este cel mai bine cunoscut ca co-fondator și CEO al Facebook, cea mai mare platformă de socializare din lume.

Născut pe 14 mai 1984, la New York, Zuckerberg a dezvoltat de la o vârstă fragedă un interes pentru calculatoare și programare.

A urmat cursurile Universității Harvard, unde a lansat prima versiune a Facebook în 2004 ca site de rețea socială pentru studenții de la Harvard.

Ce spune taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă în Capitală

Taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă susține că fata nu a trecut regulamentar strada.

Totodată, ea susține că troleibuzul s-a oprit la trecerea de pietoni, iar după ce toate persoanele au traversat strada, troleibuzul a început să-și ia viteză, moment în care fetița a alergat înaintea mijlocului de transport pentru a traversa, însă nu a reușit și a ajuns sub roți.

Poliția are o altă versiune. Oamenii legii spun că fata traversa strada regulamentar, transmite protv.md, conform www.stiri.md.

Amintim că acest caz a avut loc în sectorul Ciocana al Capitalei. Copila lovită mortal avea 12 ani. Mai jos, video:

Soldații ruși de pe front nu mai vor să lupte pentru Putin și amenință cu sinuciderea: „Pentru cine să mori, pentru ce?”
Articolul anterior
Un nou cutremur în Turcia
Articolul următor