Lecția de responsabilitate a unei tinere care a crescut la orfelinat: ”A strâns leu cu leu și și-a cumpărat casă”

O tânără Alba este un exemplu atât pentru tinerii din ziua de astăzi. A crescut la casa de copii, iar în final a reușit să-și îndeplinească visul: acela de a avea o casă, scrie adevarul.ro.

Cosmina Varga este o tânără care la vârsta de doar trei ani a ajuns la Casa de tip Familial din Vingard, comuna Șpring, coordonată de preotul din sat. A crescut, a devenit majoră și a rămas să lucreze, în continuare, pentru a ajuta alți copii orfani.

Familia preotului și copiii alături de care a crescut i-au fost familie. În 2016, aceasta a fost angajată să aibă grijă la rândul ei de copilașii din casa unde chiar ea a trăit. 

„Pe Cosmina o cunosc de când era mică și rar am întâlnit o fată ca ea. Este în grija preotului Ioan din Vingard și a doamnei preotese din anul 1999, de când avea 3 ani și jumatate, ei fiind pentru ea «mami» și «părintele». Cei 13 copii de la Casa de Copii Vingard i-au fost familia și mereu a fost mândră de asta. Pentru noi toți este o lecție.

Dacă majoritatea tinerilor de vârsta ei se bucură de sprijinul financiar al părinților, Cosmina a învățat să se descurce și să fie responsabilă de mică. Ascultătoarea și harnică, ordonată și atentă la nevoile celor din jur, in anul 2016, când nu ar fi putut pleca departe de cei dragi, a fost angajată de părintele și are grijă de copilașii de la Casa de Copii Vingard”, spune primarul din Șpring, Iulia Stănilă, cu referire la situația Cosminei.

Cel mai mare vis al Cosminei, care a împlinit de câteva zile 28 de ani, a fost însă să-și cumpere o casă. A strâns bănuț cu bănuț, iar anul acesta a reușit să își cumpere locuința mult dorită, chiar lângă Casa de tip Familial din Vingard.

„A muncit și în timpul liber pentru a face economii, a strâns leu cu leu și cu ajutorul lui Dumnezeu anul acesta visul ei s-a împlinit, cumpărându-și o căsuță fix lângă casa de copii. Ești fata pe care nu am văzut-o niciodată tristă, indiferent de circumstanțe. Să nu te schimbe nimic! Ești un model de om! Suntem mândri de tine, toți!”, a mai precizat primărița din Șpring.

Casa de tip Familial din Vingard a fost înființată în anul 1999 și are o capacitate de 16 locuri. Este coordonată de pr. Stănilă Ioan și funcționează în parteneriat cu DGASPC Alba și este administrată de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Vingard”.

Turismul din Grecia se schimbă radical! În plin sezon estival, autoritățile introduc noi reguli pe plaje

În plin sezon estival, autoritățile din Grecia introduc noi reguli pe plaje. Supraaglomerarea nu mai este deloc tolerată, așa că turiștii români care se pregătesc să plece în vacanță pe insulele grecești trebuie să se informeze și să știe ce au de făcut, scrie evz.ro.

Cea mai vizitată țară de pe glob în perioada verii, Grecia, introduce reguli de ultimă oră împotriva supraaglomerării de pe plaje. Autoritățile nu mai sunt deloc tolerante și dau amenzi uriașe.

Concret, turiștii care ajung de acum încolo pe plajele însorite din Grecia trebuie să știe că nu mai pot închiria umbrele și șezlonguri oricum și de la oricine. Astfel de persoane sunt atent monitorizate și dacă nu au la vedere informațiile privind obiectele destinate închirierii și numărul acestora se aleg cu amenzi foarte mari.

Noile reguli sunt clare. Doar 30 la sută din suprafața cu nisip poate fi ocupată de scaunele pliabile, restul fiind destinat celor care preferă să stea pe prosoape.

Turiștii care observă că legea este încălcată, iar plaja este aglomerată cu șezlonguri pot raporta abuzul printr-o aplicație conectată la serverele Ministerul Finanțelor din Grecia.

Șezlongurile trebuie să fie amplasate la cel puțin 4 metri de țărm.

Căprioare eliberate din captivitate! Doi pui, găsiți într-o gospodărie din Nisporeni

Inspecția pentru Protecția Mediului Nisporeni a primit un apel telefonic, precum, că un locuitor al s. Odobești, r-nul Nisporeni, ține în captivitate două căprioare. Inspectorii au mers la fața locului, ei au ridicat  căprioarele și le-au transmis Ocolului Silvic Grozești. După un control veterinar căprioarele au fost eliberate în habitatul lor natural, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Persoana vinovată de săvârșirea contravenției a fost citată la sediul IPM Nisporeni pentru a fi sancționată conform prevederilor  legislației de mediu. 

Inspectoratul pentru Protecția Mediului își exprimă recunoștința față de cetățeanul care a alertat inspectorii de mediu și îndeamnă toți locuitorii să urmeze acest exemplu, contribuind activ la protejarea și conservarea faunei.

O fetiță de 11 ani și tatăl ei au murit după ce au fost loviţi de fulger pe munte

Un tată şi fiica sa în vârstă de 11 ani au murit după ce au fost loviţi de fulger în Munţii Balcani din Bulgaria, informează DPA citat de stirileprotv.ro.

Bărbatul şi cei doi copii ai lui se aflau în drumeţie în apropiere de vârful Kupena, care are înălţimea de 2.169 metri, a relatat luni televiziunea de stat BNT.

Fiul acestuia, în vârstă de 13 ani, a fost salvat de un elicopter militar după ce băiatul a alertat serviciile de urgenţă în urma fulgerului.

Potrivit relatării, bărbatul decedat, în vârstă de 47 de ani, era un alpinist experimentat. Cu toate acestea, el a întreprins acea drumeţie montană în condiţii meteorologice nefavorabile, au precizat serviciile de urgenţă. 

Snacksurile din greieri se bucură de un succes formidabil în Marea Britanie. Insectele, crescute în ferme speciale
Articolul anterior
Alimente gata preparate pe care e mai bine să le cumpărăm decât să le facem în casă: ”Nu merită să pierdeți timpul“
Articolul următor