Lilu, de Ziua Pământului: ,,De Covid scăpăm noi, dar altă planetă nu avem”

Ieri, întreaga planetă a sărbătorit Ziua Pământului, un prilej care trage un semnal de alarmă și are scopul să ne reamintească despre necesitatea urgentă de a proteja planeta de poluare, defrișarea pădurilor și alte acțiuni nocive produse de om.

separator

De Ziua Pământului, prezentatoarea Lilia Ojovan (Lilu) a venit cu un mesaj emoționant și motivațional. Să păstrăm Pământul, să avem grijă de planeta noastră!

,,E ziua internațională a pământului astăzi. Așa “chitiți” suntem noi poftiți la ziua lui, înconjurați de gunoaie toxice”, scrie Lilu.

,,Noi trăim în tot acest gunoi, îl ascundem de ochii nostri, aruncându-l la urnă, crezând ca problema și mirosul urât s-a dus. Nu e departe. Se tot adună… milioane de tone de plastic, ape otrăvitoare, aer îmbâcsit cu particule toxice. Nu pleacă nicaieri, nu facem “livrari pe lună sau în cosmos”. Rămân sa trăiască cu noi, MAI MULT decât noi personal, sute sau mii de ani. Frumos cadou pentru cei care vin după noi. Cred ca vom primi multe înjurături de la urmașii noștri.

Trebuie sa ajungă la mintea fiecăruia dintre noi ca multe din obiceiurile sau produsele pe care plătim o grămada de bani de fapt ne costa mult mai mult. Sunt studii ca din noi, ca și consumatori plătim între 15/% și 40% doar pe ambalaj și marketing din prețul total al unui produs.

Noi ca și oameni care cumpără putem decide. Cel care primește banii consumatorilor merge mai departe. De ce sa nu susținem producătorii care au ambalaje biodegrabile sau compostabile (care devin îngrășământ natural), cei care folosesc mașini electrice.

Continui sa cumpăr haine second hand. Să investesc în obiecte reutilizabile. Să susțin producătorii locali. Să sortez și să tind ca familia noastră să producă cât mai puține deșeuri nocive. Să cred în continuare în @lilu.eco.shop.

Observ în ultima vreme totuși mai mulți oameni cu torbe. Deja e mai bine. Și despre asta problema asta trebuie sa se vorbească mai mult pe la știri azi. De Covid scăpăm noi, dar altă planetă nu avem”, mai scrie Lilu.

Prințul Louis împlinește astăzi 2 ani. Kate Middleton a publicat imagini adorabile
Articolul anterior
Pacienta din Soroca care a criticat autoritățile și condițiile din spital, a fost externată astăzi
Articolul următor
Alte articole interesante