Lista celor mai sexy 100 de femei din Moldova. Iată cine este câștigătoarea!

Sunt frumoase, ambițioase și prospere în domeniile lor de activitate. 100 cele mai sexy femei din Moldova, din modelling, fashion, blogging, afaceri, televiziune etc., au concurat pentru marele titlu, iar ieri a fost desemnată marea câștigătoarea.

separator

Poziţionarea finală a participantelor în acest clasament a fost determinată, în proporţie de 40 la sută, de votingul pe site-ul www.vipmagazin.md, care a durat pe parcursul lunii februarie. Totodată, clasamentul a fost decis şi de un juriu.

În această ediție, cea mai sexy femeie din Moldova a fost desemnată Sanda Ţurcan, administratoare „Maria Galland”, „Guinot”.

Iată mai jos întregul clasament ,,Top cele mai sexy femei din Moldova 2018”, conform revistei VIP magazin:

1. Sanda Ţurcan, administratoare „Maria Galland”, „Guinot”

2. Corina Frumuzachi, prezentatoare TV

3. Diana Mereuţă, directoare „Curierul de Hînceşti”

4. Dorina Darii, model

5. Cristina Nicolaev, model
6. Inga Dobraş, creatoare Andaleya
7. Gabriela Ţurcanu, model
8. Viorela Dimici, PR manager, organizatoare de evenimente fashion
9. Ilinca Sturzescu
10. Nadinn Ojog
11. Anna Berezovsky
12. Gabriella Nastas
13. Daniela Caraiman
14. Doina Danielean
15. Olga Rusu-Varvarici

16. Silvia Muntean
17. Inessa Dermenji
18. Felicia Munteanu
19. Anastasia Fotachi
20. Cristina Postolachi
21. Julia Sandu
22. Cristina Moldovanu
23. Alina Alexei
24. Valeria Lungu
25. Irina Ulianovschi
26. Olia Tira
27. Olga Blanc
28. Diana Guţuleac
29. Diana Spătărel
30. Dorina Gherganov
31. Ecaterina Sergheevici
32. Adela Prisăcari
33. Dana Oleinic
34. Loredana Diaconu
35. Svetlana Stanchevici
36. Evelina Vârlan
37. Felicia Dunaf
38. Irina Macari
39. Kristina Ciasovschih
40. Ionela Bivol
41. Anişoara Loghin
42. Lilu
43. Stela Dănilă
44. Sofia Obadă
45. Diana Brescan
46. Cristina Aramă
47. Ana Badaneu
48. Ionela Covali
49. Vita Mîrzac
50. Cristina Stamatin
51. Tany Vander
52. Leo Ciobu
53. Liubov Ojog
54. Cristina Scarlevschi
55. Irina Dutca
56. Katy Rain
57. Tatiana Melnic
58. Natalia Leviţchi
59. Daniela Vizitiu
60. Livyka Ştirbu-Sokolov
61. Galina Timuş
62. Nina Smirnova
63. Alexandra Madam
64. Rodica Vîlcu-Cravcenco
65. Olga Sarivan
66. Cristina Burdulescu
67. Irina Cojocaru
68. Dana Marchitan
69. Alina Poloboc
70. Corina Bezdîga
71. Sorina Gorobeţ
72. Laura Jdanov
73. Elena Merlan
74. Diana Grigor
75. Dianna Rotaru
76. Eugenia Scoarţă
77. Mihaela Teslari
78. Ilinca Avram
79. Alina Zavtoni
80. Mariana Mereuţă
81. Alina Jalauc
82. Laura Vetty
83. Cristina Movilă
84. Elena Ţopa
85. Doina Chiorescu
86. Adriana Vasilcov
87. Katalina Rusu
88. Irina Babusenko
89. Nicoleta Adam
90. Loredana Anton
91. Gloria Gorceag
92. Anastasia Iacub
93. Doina Stratan
94. Victoria Răileanu
95. Natalia Duminică
96. Tatiana Spînu
97. Anastasia Zeleniuk
98. Magda Popuşoi
99. Nadya Aydan
100. Cristina Baban

28 de cazuri de femicid în 2024. Ce face Moldova ca să prevină și combată fenomenul

45 de femei au fost ucise pe parcursul anilor 2021 și 2022, iar în 2024 am înregistrat deja 28 de cazuri de femicid provocate de violență în familie, ceea ce constituite o creștere cu 7 cazuri față de 2023. Cu toate acestea, conform Inspectoratului Național de Securitate Publică, au fost înregistrate 35 de omoruri ale femeilor pe parcursul anului, însă nu toate pot fi calificate drept femicid. Aceste statistici au deschis cel de-al treilea panel a Conferinței pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor, ediția IV, organizată de Coaliția Națională „Viața fără Violență” pe 19 noiembrie, scrie moldova.org.md.  

Intitulată „Femicidul nu începe și nu se termină cu omorul unei femei”, la discuție au participat reprezentanta Ministerului Afacerilor Interne, Inna Chiriliuc, secretarul de stat din cadrul Ministerului de Justiție, Stanislav Copețchi, avocata Elena Cojocaru din cadrul Centrului de Drept al Femeilor și consiliera în cadrul Ministerului Egalității din Spania, Laura Cubero.  

Începând cu 2008, în Spania funcționează Ministerul Egalității, responsabil de elaborarea politicilor menite să reducă inegalitățile de gen și să combată violența domestică și femicidul. În cadrul ministerului activează structuri care analizează datele din mai multe resurse disponibile pentru femeile din Spania și de a combate violența de gen. 

Dacă din 2003, datele colectate vizau doar cazurile de violență exercitată de partenerii intimi asupra femeilor, atunci începând cu 2013 statul spaniol a inclus și copiii uciși sau rămași orfani ca urmare a femicidului. Ulterior, conform Convenției de la Istanbul, sfera de monitorizare a fost lărgită pentru a cuprinde toate formele de violență împotriva femeilor. „Aceste cercetări sunt făcute atât la nivel local cât și la nivel european. Din 2003 sunt raportate toate cazurile de femicid, asta ne ajută să vedem imaginea de ansamblu.”  

Statistica femicidului este publică pe site-ul ministerului și poate fi verificată oricând de publicul larg. De exemplu, în 2024, în Spania, au fost înregistrate 40 de victime. 

Republica Moldova la capitolul prevenirii 

Potrivit Innei Chiriliuc, ofițeră principală în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Republica Moldova dispune de mai multe instrumente pentru a preveni și combate femicidul:  

  • ordinul de restricție de urgență,  
  • ordonanța de protecție, 
  • Centrul de Justiție Familială din Chișinău, 
  • luarea la evidență a agresorului. 

Potrivit ofițerei, cele mai grave probleme din domeniu sunt cazurile care combină formele de violență și lipsa unui sistem viabil care să reeduce foștii condamnați. 

Inna Chiriliuc a povestit despre chestionarul de evaluare a riscurilor de letalitate, care poate ajuta la prevenirea cazurilor de femicid. „Uneori, fiind într-o situație de stres, victima nu-și dă seama de acei factori de risc, însă oamenii legii dotați cu acest chestionar, pot interveni și înlătura agresorul de la locul unde trăiește victima”, punctează Ina Chiriliuc. 

Registrul agresorilor este în proces de elaborare și va fi menit să ia la evidență persoanele ce comit acte de violență. „Aceștia vor fi înregistrați timp de un an într-un registru din momentul în care este emis ordinul de restricție de urgență sau ordonanța de protecție. Astfel, în cazul în care persoana își schimbă domiciliul, oamenii legii vor ști cu cine au de afacere”, explică Chiriliuc. 

Lipsurile sistemului 

Avocata Elena Cojocaru din cadrul Centrului de Drept a Femeilor accentuează importanța specializării în domeniul violenței în bază de gen. „Dacă în fiecare sector de poliție va fi măcar o persoană specializată pe cazurile de violență împotriva femeilor și violență în familie, toți angajații poliției vor alerga la el cu întrebări pe aceste cazuri.” 

Avocata a accentuat și importanța specialiștilor în sănătate mentală. „În cazurile de violență în familie și cazurile de femicid este foarte important lucrul psihologilor cu victimele în reabilitarea psihologică”, spune Cojocaru, adăugând că uneori cazurile complexe de femicid sunt lăsate cu vederea. 

„Lege mai puțin folosită” 

Potrivit secretarului de stat Stanislav Copețchi, legea 137 din 2016, care reglementează reabilitarea și compensarea victimelor infracțiunilor, inclusiv acordarea de compensații, este rar aplicată. „Această lege este insuficient utilizată de practicieni și ar trebui revizuită, atât în ceea ce privește procesul de depunere a cererilor, cât și condițiile care trebuie îndeplinite.” Totuși, revizuirea acestei legi este una din prioritățile Ministerului Justiției. 

Termenul de femicid ar putea fi inclus și în Codul Penal, și în Codul Contravențional. „Suntem în proces de modificare a Codului Contravențional și încercăm să adăugăm prevederi legate de violența în familie. Acest proiect ar putea completa inițiativa legislativă pe care o avem deja în lucru”, a declarat oficialul. Totuși, specialistul subliniază că, deși există deja circumstanța agravantă bazată pe motive de prejudecată, va fi necesară o analiză detaliată pentru fiecare caz în parte. 

Ce s-a decis în cazul mega-orașului demn de SF care va costa un trilion de euro. Lucrările au început deja de câțiva ani. FOTO

Proiectul ”NEOM” pe care Arabia Saudită voia să îl termine până în 2030, nu va mai fi gata în timp util, scrie digitalsport.ro

Mega-orașul în care se va investi circa un trilion de euro va avea o infrastructură unică în lume, denumită „Linia” – marginile sale vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 de kilometri lungime!

Lucrările au început deja de câțiva ani, dar recent arabii și-au dat seama că proiectul lor este, așa cum credeau mulți, prea ambițios. „Linia” este imposibil de terminat în cei aproape cinci ani rămași, din cauza situației economice a țării. 

Mai exact, pentru anul 2024 se estimează un deficit la buget de peste 21 miliarde de euro, iar liderii statului au redus masiv cheltuielile pentru „NEOM” și vor păstra această măsură timp de câțiva ani, până când țara va fi din nou pe plus. 

Astfel, din cei 100 de kilometri propuși, abia 2,5 vor fi finalizați până în 2030, iar din populația de 1,5 milioane pe care și-au propus-o arabii peste aproape cinci ani, noua estimare este de nici măcar 300.000 de locuitori. 

Spectaculos! Așa ar trebui să arate cele 15 superstadioane din NEOM construite special pentru Cupa Mondială 2034

Tot în „NEOM” ar urma să aibă loc Cupa Mondială 2034. Arabii sunt singurii care și-au depus candidatura, iar pe 11 decembrie FIFA ar urma să confirme oficial că turneul final va avea loc în Golf. 

O parte din investiția masivă o reprezintă construirea a 15 superstadioane, care vor avea design-uri nemaivăzute până acum, în spiritul orașului ultramodern. 

Oficiali din România vor discuta cu reprezentanți ai platformei TikTok la Bruxelles

Comisia Europeană va organiza o reuniune cu autorităţile române şi TikTok. Aplicaţia deţinută de chinezi este supusă unei presiuni tot mai mari pentru a explica modul în care a gestionat conţinutul politic înainte de votul din România, scrie POLITICO citat de digi24.ro.

Votul din primul tur de duminică l-a propulsat pe Călin Georgescu, ultranaţionalist şi pro-rus, către o victorie şocantă, în parte datorită popularităţii sale subite pe TikTok, notează sursa citată.

Bucureştiul a cerut Comisiei Europene să lanseze o investigaţie oficială asupra aplicaţiei, în conformitate cu normele blocului comunitar referitoare la reţelele sociale, iar un deputat european de top a cerut marţi ca directorul executiv al TikTok să se prezinte în faţa Parlamentului European pentru a răspunde la întrebări.

Într-o scrisoare văzută de POLITICO joi dimineaţă, TikTok – deţinut de gigantul tehnologic chinez ByteDance – a respins acuzaţiile că ar fi fost folosit pentru a influenţa alegerile din România.

„Până în prezent, nu am găsit nicio dovadă a unei operaţiuni de influenţă sub acoperire pe platforma noastră, în ultimele câteva săptămâni, pentru alegerile prezidenţiale în curs de desfăşurare din România, nici dovezi ale unei influenţe străine”, a declarat platforma în scrisoarea adresată autorităţilor române. Aceasta a adăugat că a „eliminat peste 150 de conturi de impostură” legate de Georgescu şi peste 650 de conturi legate de alţi candidaţi.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Thomas Regnier, a confirmat săptămâna aceasta că executivul UE a primit o solicitare de a deschide „o investigaţie oficială cu privire la rolul TikTok în alegerile din România”, în temeiul legii emblematice a UE privind social media, Digital Services Act. Masa rotundă între reprezentanţii Comisiei, autorităţile române şi oficialii TikTok este programată să aibă loc înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 8 decembrie, a declarat Regnier, joi.

TikTok respinge acuzaţiile că ar fi jucat un rol nepotrivit în victoria lui Georgescu. Purtătorul de cuvânt Paolo Ganino a declarat că „relatările extrem de speculative cu privire la alegerile din România sunt inexacte şi înşelătoare”.

Jennifer Lopez va purta bijuteriile create de un designer moldovean
Articolul anterior
Atenție! Se caută proprietarul unei sume de bani pierdute în scara unui bloc din sectorul Botanica
Articolul următor