Lista spitalelor din țară care au beneficiat de ajutorul oferit de România

Ajutorul în valoare de 3,5 milioane de euro, care a fost oferit de către Guvernul României pentru R. Moldova, a fost repartizat ieri prin spitalele din țară.

separator

Potrivit Ambasadei României, ajutorul a fost repartizat către 14 spitale raionale și din Capitală.

„Ambasada României informează că astăzi, 12 mai 2020, a fost demarat procesul de distribuire către spitalele din Republica Moldova a ajutorului acordat de România pentru combaterea pandemiei de COVID-19, în sumă de 3,5 mil. euro.

Primii beneficiari ai acestui ajutor au fost: Spitalul din Edineț, Centrul de sănătate Râșcani, Spitalul Raional Basarabeasca, Spitalul de copii nr.1 Chișinău, Spitalul Raional Ocnița, Spitalul Raional Rezina, Spitalul Raional Drochia, Spitalul de Traumatologie și Ortopedie, Spitalul Raional Strășeni, Spitalul Orășenesc Cantemir, Spitalul militar Chișinău, Centrul de sănătate Comrat, Centrul medical de familie Ștefan Vodă, Spitalul clinic municipal nr. 1.

Acțiunea va continua zilele următoare cu distribuiri către alte instituții medicale din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Ambasadei române.  

Curtea Supremă de Justiție respinge recursul lui Șor: Politicianul fugar rămâne fără acte moldovenești

Curtea Supremă de Justiție a declarat drept inadmisibil recursul depus de avocații Cristian Bizian și Isae Cureș în interesele lui Ilan Șor, în litigiul legat de actele moldovenești ale oligarhului. Încheierea irevocabilă a fost pronunțată în data de 2 aprilie. În luna octombrie 2023, Curtea de Apel Chișinău a respins apelul declarat de Ilan Șor împotriva Agenției Servicii Publice (ASP) care i-a anulat în 2021 actele de identitate moldovenești. Astfel, a fost menținută decizia primei instanțe care a constatat că cererea fostului lider al partidului declarat neconstituțional Șor nu este întemeiată, scrie anticorupție.md.

Actele de identitate moldovenești ale lui Ilan Șor, buletinul de identitate eliberat  în 2012, dar şi paşaportul emis în 2010, au fost anulate de ASP în noiembrie 2021.

Instituția a anunţat într-un comunicat de presă că a efectuat un control, la solicitarea Procuraturii Anticorupţie, în urma căruia s-a constatat că actele pe numele lui Ilan Şor au fost perfectate cu încălcare legislaţiei şi în lipsa lui Ilan Şor. Astfel, atât poza, cât şi semnătura olografică din actele anulate au fost luate din baza de date, fiind făcute cu câţiva ani înainte. La fel, s-a stabilit că actele de identitate ar fi fost înmânate unor persoane terțe, contrar prevederilor legale.

Consumatorii care s-au deconectat de la încălzire pot cere reconectarea

Consumatorii care s-au deconectat de le agentul termic pot solicita reconectarea. Anunțul a fost făcut de Termoeletrica, în contextul temperaturilor scăzute prognozate pentru următoarele zile, scrie info1.md.

Gestionarii trebuie doar să depună cereri scrise în format liber în adresa Furnizorului. De asemenea, se pot adresa direct la sediile teritoriale ale Termoelectrica:

  • Secția Rețele Termice Botanica – 022 779 411
  • Secția Rețele Termice Buiucani – 022 751 529
  • Secția Rețele Termice Centru – 022 274 098
  • Secția Rețele Termice Ciocana – 022 335 132
  • Secția Rețele Termice Râșcani – 022 442 375.

Totodată, compania anunță că aproximativ 400 de consumatori care nu au depus încă o solicitare de deconectare vor beneficia în continuare de acest serviciu.

Reprezenatnții companiei reamintesc că sezonul de încălzire nu are o dată fixă de încheiere, iar furnizarea agentului termic este realizată în conformitate cu solicitările Gestionarilor fondului locativ.

„Conform reglementărilor în vigoare, sezonul de încălzire poate fi încheiat doar dacă, pe parcursul a 3 zile consecutive, în intervalul orelor 21:00, 00:00,03:00 și 06:00, media aritmetică a temperaturilor aerului este mai mare de +10°C”, precizează Termoelectrica.

Totodată, autoritățile anunță că, în cazul blocurilor locative dotate cu puncte termice individuale (PTI) NU este necesară intervenția Gestionarului. Instalațiile respective se conectează și se deconectează automat.

Traducătoarele de temperatură ajustează consumul de energie termică în funcție de temperatura de afară și necesitățile consumatorilor.

Amintim că începând din data de 24 martie, sezonul termic pentru consumatorii racordați la sistemul centralizat de încălzire din Chișinău a fost încheiat. Decizia a fost luată atunci în contextul creșterii temperaturilor.

Sezonul de încălzire din Capitală a început pe 17 octombrie 2024, iar anul trecut, încălzirea a fost oprită pe 1 aprilie.

Motivul pentru care peste 11.600 de consumatori s-au adresat la Moldovagaz

Peste 11.600 de consumatori s-au adresat pe parcursul perioadei ianuarie-martie la SA „Moldovagaz” prin intermediul liniei telefonice unice 1304. Majoritatea apelurilor au parvenit de la locuitorii Capitalei.

Astfel, 5.438 de persoane s-au adresat în legătură cu achitarea facturii, iar cu privire la compensația acordată s-au adresat 197 de consumatori, transmite Știri.md.

Lipsa facturii de plată au raportat 394 de consumatori, iar cu erorile în facturare s-au adresat 3.057 de persoane. Totodată, în legătură cu relațiile contractuale au apelat 1.119 consumatori, iar 363 au transmis prin această cale indicii contorului.

„Totodată, numărul de utilizatori ai serviciului „Cabinetul personal al consumatorului” a ajuns la 38.918 persoane, înregistrând o creștere de 14.234 de unități de la începutul anului. Accesând contul său, utilizatorul poate verifica istoricul de consum pentru ultimele 12 luni, precum și bilanțul curent al acestuia. Alte opțiuni oferite prin Cabinet includ posibilitatea de a transmite la distanță indicii curenți ai contorului, precum și de a descărca și achita factura în regim online. De asemenea, consumatorul poate depune online o cerere pentru semnarea sau rezilierea contractului, poate solicita suport la contact-centrul întreprinderii, precum și poate plasa reclamații”, comunică întreprinderea.

Serviciul este disponibil atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei noncasnici.

Medic din SUA: virusul se transmite atât de ușor încât nu este practic nicio șansă să fie eradicat
Articolul anterior
Medicii din România au introdus un medicament nou în schema de tratament a bolnavilor cu Covid-19
Articolul următor
Close menu