Live! Convoiul de asistenţă umanitară din România a ajuns în Piața Marii Adunării Naționale

Convoiul de asistenţă umanitară din România a ajuns în Piața Marii Adunării Naționale (PMAN), în urmă cu puțin timp.

În aceste momente are loc evenimentul de prezentare, la care sunt prezenți mai mulți oficiali din Republica Moldova, cât și din România. Imagini transmise live!

Poți urmări video AICI

Consultații stomatologice gratuite pentru copiii din Sângerei și Telenești. Echipele mobile de medici îi așteaptă începând de azi

În perioada 27-31 martie, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite copiilor din raioanele Sângerei și Telenești, transmite moldpres.md.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, în perioada menționată vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice unor copii din raioanele Sângerei și Telenești. Astfel, pe 27-31 martie medicii vor activa în Prepelița, raionul Sângerei; pe 27 martie – în Pistruieni, raionul Telenești; pe 28-31 martie – în Târșiței, raionul Telenești.

Conform programului aprobat de CNAM, în perioada de 27-31 martie nu sunt prevăzute servicii de screening pulmonar.

Săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite 840 de persoane, dintre care 481 – screening pulmonar și 359 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Accident în Capitală! Un șofer a fugit după ce s-a răsturnat cu mașina la Malina Mică

Un automobil s-a răsturnat în urma unui accident produs aseară, 26 martie, scrie stiri.md.

Accidentul a avut loc la intersecția dintre străzile Constantin Vîrnav și Mălina Mică, în jurul orei 22:25.

Din imaginile distribuite pe rețelele sociale se poate observa că un automobil s-a răsturnat în mijlocul carosabilului, iar portbagajul este deschis.

Ofițerul de presă Nina Dubovca a spus că în accident a fost implicat un automobil de model Dacia, iar la sosirea polițiștilor la fața locului, șoferul era de negăsit.

„Acesta riscă sancțiune atât pentru provocarea accidentului rutier, cât și pentru părăsirea locului.”, a mai spus Dubovca.

Depozitul de la Cobasna, ticsit cu muniții vechi, din nou în atenția publică în contextul războiului. Se poate întâmpla ceva

Un depozit cu peste 20 de mii de tone de muniții sovietice, păstrate pe teritoriul necontrolat de autoritățile moldovenești, a revenit în atenția publică în contextul războiului din Ucraina, scrie Tv8.md.

După două decenii în care rezultatele inspecțiilor la Cobasna au fost ținute în taină, reporterul Cutiei Negre a reușit să găsească o persoană care a avut acces în interiorul unității militare păzită de Grupul Operativ de Trupe Ruseșt.

„Când am fost acolo, în primul rând, erau doar muniții. Am văzut multe speculații, în principal din presa rusă. Aceasta are scopuri să nu informeze, ci mai curând să sperie oamenii. Oricum, era o bază mare, care nu se deosebea de teritoriul din jur. Erau doar muniții”, a spus William Hill.

„Nu erau arme, nu erau tancuri, nici artilerie, doar muniții. Toate erau depozite sub pământ, în buncăre, era o cantitate enormă de muniții. Cutii, majoritatea erau depuse în lăzi de lemn, avem imagini din acea vreme. Foarte multe lăzi în multe buncăre”.

„Munițiile sunt vechi și ceva ar putea să se întâmple”

Fostul șef al Misiunii OSCE în Moldova, William Hill, estimează că prezența unei cantități atât de mari de muniții vechi într-un singur loc reprezintă un pericol fizic pentru populația din zonă.

„Munițiile astea stau acolo și devin tot mai vechi. Cel mai mare pericol, în opinia mea, la acel timp, în 2003, și acum, cel mai mare pericol este că, printr-un accident, pentru că munițiile sunt vechi și ceva ar putea să se întâmple”, a spus William Hill. „De exemplu, unul dintre buncăre ar deveni nesigur, ar putea ar fi o explozie destul de mare. Au fost foarte multe explozii de la sfârșitul Războiului Rece”.

Foto! Convoiul de camioane cu ajutorul oferit de România se îndreaptă spre Chișinău
Articolul anterior
Priveliști uimitoare în Moldova! ,,Flori de gheață”, surprinse pe suprafața râului Răut
Articolul următor