Lucrătorii medicali din Congazcic, ajutați de Uniunea Europeană și OMS în lupta cu pandemia

În Centrul de Sănătate din satul Congazcic, raionul Comrat activează un medic de familie și trei asistente medicale, care au grijă de sănătatea celor 2.000 de locuitori. Datorită ajutorului Uniunii Europene și OMS, lucrătorii medicali se simt mai protejați în fața pandemiei COVID-19, având în dotare măști de calitate, ochelari de protecție și halate impermeabile.

„Din partea partenerilor noștri, UE și OMS, am primit echipamente medicale de protecție, precum: măști, ochelari de protecție, halate impermeabile, bonete medicale și mănuși de unică folosință. Tuturor ne este frică de ceva. Dar, aceste echipamente de protecție, ne-au ajutat să supraviețuim în această situație dificilă”, spune medicul de familie din satul Congazcic, Serghei Hadji.

Acest video a fost realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19 ale Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății în cadrul Parteneriatului Estic și Programului „Solidari pentru Sănătate”.

sursa: Ministerul Sănătății

Cetățenii sunt îndemnați să participe la alegerile prezidențiale, cu respectarea măsurilor antiepidemice
Articolul anterior
Șamponul și apa de gură pentru bebeluși neutralizează coronavirusurile în mai puțin de două minute, arată un nou studiu
Articolul următor
Alte articole interesante