Mădălina, fata unei moldovence, dispărută fără urmă în SUA în 2022 ar fi fost observată în munți

Mădălina Cojocari, fata dispărută fără urmă în Statele Unite ale Americii, în noiembrie 2022, ar fi fost văzută într-un sat din munți, în statul Carolina de Nord. Despre aceasta a anunțat o voluntară, în grupul de Facebook intitulat „Unde este Mădălina Cojocari?”, scrie unimedia.info.

„Da, știam deja acest lucru, dar în sfârșit s-a confirmat. Se menționează, de asemenea, că Madalina și Octavian au fost văzuți sub supraveghere, în Sugar Mountain (n.r. un sat din statul american Carolina de Nord). Unde este Madalina? Vrem răspunsuri!!”, a scris voluntara, în postarea pe Facebook.

În noiembrie 2023, la un an de la dispariția Mădălinei, în istoria încurcată apărea și o persoană terță – un verișor pe nume Octavian, cu care Diana ar fi avut o conversație lungă, pe 2 decembrie, în aceeași zi când tot ea indica într-un mesaj text că este cu Mădălina, deși de la dispariția fetei trecuse mai bine de o săptămână. Octavian ar fi persoana pe care Diana a rugat-o să le ajute, pe ea și pe fată, să fugă cât mai departe de Palmiter.

Mădălina Cojocari, în vârstă de 11 ani atunci, a dispărut fără urmă în noiembrie 2022. Mai bine de trei săptămâni, părinții nu au anunțat poliția, ulterior fiind arestaţi. În tot acest timp, FBI-ul încearcă să-i dea de urmă minorei.

Poliția locală mai anunța că în perioada dispariției, 22 noiembrie – 15 decembrie, mama fetei a plecat în Madison County, aflat la circa 2 ore de orașul în care trăiesc. La moment, aceștia caută martori care ar fi văzut-o în zonă.

Bunica din Moldova a fetiței și spune că acesta ar fi vândut-o pe fată.

Diana Cojocari și Christopher Palmiter s-au declarat nevinovați în instanță, la ședința din 17 august 2023.

Poliția din SUA examinează toate versiunile înaintate de cei intervievați și care au tangență cu familia Mădălinei și este încrezută că va găsi fata. Un cunoscut podcast a abordat cazul dispariției Mădălinei, în speranța că vor reacționa cât mai mulți oameni și vor contribui la găsirea copilei.

În mai 2024, Diana Cojocari, mama Mădălinei Cojocari, fetița moldoveancă dispărută la sfârșitul anului 2022, în Carolina de Nord, a pledat vinovată, în fața instanței, pentru că nu a anunțat la timp dispariția copilei. Femeia riscă să fie deportată, după ce anterior pledase total nevinovată în cauza dispariției fetei sale.

Pe 9 iulie, mama Mădălinei Cojocari, fata dispărută fără urmă în Statele Unite ale Americii, a părăsit țara și continentul, după ce a fost eliberată din arest preventiv. Diana Cojocari a anunțat pe rețele că revine în Republica Moldova, după 9 ani de absență. 

Deocamdată nu este clar cum a fost posibilă plecarea ei din SUA, fiind suspectată în dosarul dispariției fiicei sale, iar poliția a anunțat că pașaportul ei a rămas în custodia organelor de drept. Diana a publicat o fotografie din avion, împreună cu mama ei, bunica Mădălinei.

În august, Guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper, a anunțat că autoritățile americane oferă o recompensă de până la 25.000 de dolari pentru informații care vor ajuta la dezvăluirea misterului dispariției Mădălinei Cojocari, scrie stiri.md.

Circa două mii de salvatori, la datorie: Digurile de pe Prut și Nistru riscă să cedeze

Circa două mii de pompieri și salvatori luptă cu consecințele intemperiei. Momentan, cele mai mari probleme sunt în raioanele Cantemir, Leova și Stefan Vodă, acolo unde digurile pe râurile Prut și Nistru riscă să cedeze, scrie evz.ro.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) informează că există riscuri de cedare a barajului în localitatea Sărata Nouă, raionul Leova. Totodată, autoritățile se ocupă de consolidarea digurilor de protecție pe râul Nistru în perimetrul raionului Ștefan Vodă, localitățile Răscăieți, Olănești, Crocmaz și Tudora.

„Lucrări similare sunt întreprinse pe râul Prut, în perimetrul raionului Cantemir, în preajma localităților Țiganca și Stoianovca”, comunică IGSU .

Pe parcursul zilei de duminică, 15 septembrie, consiliile raionale Ialoveni și Leova au desfășurat ședințele comisiilor pentru situații excepționale. Au fost impuse măsuri pentru lichidarea consecințelor ploilor din 14 septembrie.

Pagube după inundații în Capitală: Drumuri distruse, mașini inundate, blocuri afectate și garduri doborâte

În capitală, situația continuă să fie una dificilă după ploile torențiale din ultimele zile. Un șir de străzi rămân a fi inundate cu apă și nămol, mai multe blocuri au fost afectate, iar în 3 locații au avut loc surpări de teren. Toate acestea au fost raportate astăzi, 16 septembrie, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, scrie deschide.md.

Potrivit informațiilor oferite de pretorul sectorului Centru, Vlad Hîncu, o subterană din sector a fost inundată și este salubrizată în prezent, iar 3 garduri au fost doborâte de puhoaiele de apă. Demnitarul a mai menționat că mai mulți arbori au căzut de greutatea apei absorbite, iar în prezent aceștia sunt înlăturați.

Situația este mai complicată în sectorul Ciocana. Acolo au fost înregistrate 3 cazuri de surpări de teren și au fost prăbușiți mai mulți copaci. „Din cauza ieșirii râului Bîc din albie, s-au înregistrat 3 zone de inundații pe carosabil, iar multe străzi sunt plin cu nămol. Echipele sunt prezente la fața locului și copacii prăbușiți au fost lichidați, iar pagubele se evaluează”, a menționat Sinilga Școlnic, pretorul Sectorului Ciocana.

De asemenea, au fost înregistrate multe pagube și în sectorul Buiucani. Conform informațiilor oferite de pretorul de sector, Vasile Moroi, cele mai afectate străzi au fost: Calea Ieșilor, Ion Creanga și pasajul subteran din strada Ion Creangă, nr1.

De sâmbătă, împreună cu colegii pompieri și salvatori, s-a pompat încontinuu apa din pasaj, apoi specialiștii au salubrizat zona și au scos toate resturile. La moment, pasajul este deschis, dar a fost deconectată lumina ca să nu fie scurtcircuit. Când va fi totul normal – se va conecta lumina. Pe 5 adrese au fost copaci căzuți, iar pe una din adrese, copacul a căzut pe mașini. La o grădiniță copacul a avariat gardul. Per total, 16 grădinițe au avut de suferit, iar o grădiniță a fost închisă, acolo e mai complicată situația. Sperăm că mâine va fi deschisă. Dintre blocurile locative, 6 au fost afectate de scurgerile de apă, un bloc rămâne afectat pentru că apele încă nu s-au evacuat din parc, este vorba de adiacentul Parcului Dendrariu”, a subliniat Vasile Moroi. De asemenea, el a cerut conducătorilor auto să evite circulația mașinilor pe străzile Milano și Calea Ieșilor.

În sectorul Rîșcani al capitalei continua lucrările de salubrizare a crengilor căzute. Potrivit pretorului de sector, Mihai Furculiță, cele mai afectate străzi au fost Albișoara, Zaikin, Tudor Vladimirescu și cartierul Poșta veche.

Ploile torențiale au afectat grav mai multe zone și din sectorul Botanica. Este vorba despre străzile: Muncești, Dacia, Decebal, Trandafirilor, Grădina Botanică. De asemenea, se fac lucrări de salubrizare pe străzile: Valea Crucii, Sarmizegetusa, Independenței, precum și pe alte străzi.

În această situație, angajații Întreprinderii Municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” intervin pentru înlăturarea și degajarea terenurilor înnămolite, precum și îndepărtează arborii și crengile căzute.

Astfel, în Parcul „Valea Morilor”, Grădina Publică „Alunelul”, Parcul „La Izvor”, Pădurea – Parc „Butoiaș”, Parcul „Râșcani”, str. Florilor, scuarul de pe str. I. Zaikin, scuarul de pe strada Răzășilor, Parcul „Valea Trandafirilor”, Grădina Publică „Sarmizegetusa”, str. A. Russo și bd. Mircea cel Bătrân, se efectuează lucrări de degajare, spălare și evacuare a nămolului adus de viiturile de apă.

De asemenea, la adresele Salcîmilor 22/9, Armenească 26, Ginta Latină 1/1, str. N. Dimo, str. Igor Vieru 16, sc. 1 și str. Pelivan 7, se desfășoară lucrări de evacuare a ramurilor și arborilor căzuți.

Drumuri inundate în centrul și sudul R. Moldova. Administrația de Stat a Drumurilor vine cu recomandări pentru șoferi

Administrația de Stat a Drumurilor informează că, în urma precipitațiilor abundente din aceste zile, mai multe sectoare de drumuri naționale din regiunile Nord, Centru și Sud au fost afectate de inundații, acumulări de apă și noroi, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Echipele de intervenție au acționat prompt pentru curățarea carosabilului de nămol, noroi și pietriș, îndepărtarea crengilor și copacilor doborâți, precum și devierea apelor acumulate pe sectoarele de drum afectate, în scopul asigurării accesibilității și siguranței traficului rutier. Mai exact, unitățile teritoriale S.A. „Drumuri” au intervenit în sectoarele Strășeni, Ialoveni, Chișinău, Criuleni, Anenii Noi, Hâncești, Orhei, Ungheni, Leova, Cimișlia, Cantemir, Ceadîr-Lunga, Comrat și Soroca.  Menționăm că în perioada 14-16 septembrie curent, circa 75 de sectoare de drumuri publice naționale au fost afectate, iar pentru remedierea consecințelor au fost mobilizate aproximativ 54 de utilaje speciale și 140 de muncitori rutieri. În prezent, nu există drumuri blocate, însă ASD avertizează asupra riscului de inundații, având în vedere prognoza meteo ce anunță ploi torențiale, descărcări electrice și vânt puternic cu rafale de până la 15-20 m/s, ce vor continua și astăzi. Recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudență și să evite zonele cu risc de inundații. Muncitorii rutieri rămân mobilizați și intervin în continuare acolo unde este necesar. Reamintim că pentru situații de urgență, cetățenii pot contacta Serviciul Operativ ASD la numărul (+373 78337744), disponibil pe Viber și WhatsApp.

Toate informațiile plasate pe site-ul asd.md sunt protejate în conformitate cu legile drepturilor de autor din Republica Moldova. Utilizarea materialelor și fotografiilor este posibilă numai cu permisiunea Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor și plasarea referinței către sursa site-ului asd.md.

Israelienii au inventat o tehnologie care va revoluționa medicina: Medicii pot monitoriza pacienții sub antestezie
Articolul anterior
La mulți ani maestrului Ion Suruceanu! Artistul împlinește azi 75 de ani
Articolul următor