Mai mulți cântăreți de manele din România sunt anchetați pentru înșelăciune și fals, după ce ar fi cerut bani de la stat pentru concerte fictive

Mai mulți cântăreți de manele sunt anchetați pentru înșelăciune și fals, într-un dosar privind concertele anulate în perioada restricțiilor din pandemie. Polițiștii au făcut peste 70 de percheziții în mai multe județe din țară. Artiștii ar fi declarat că trebuiau să susțină extrem de multe spectacole, multe fictive, doar ca să primească ajutor din partea statului. Prejudiciul se ridică la peste jumătate de milion de lei.

Peste 70 de percheziţii au fost făcute marți în județele Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Olt, Gorj, dar şi în Bucureşti, la sediile comerciale, dar şi la locuinţele artiştilor. Artiştii ar fi declarat concerte fictive anulate în perioada pandemiei pentru a încasa ajutoare de la stat. Pe tot parcursul zilei au fost aduși la IPJ mai mulți artiști. Se pare că în acest dosar în calitate de suspect este Dan Armeanca, dar au fost audiați mai multi artiști, printre care Cristi Dules, Dan Bursuc, Maria Buză, dar și instrumentiști de la formația Mandinga. Este vorba de infracţiuni de înşelăciune, tentativă de înşelăciune, fals în declaraţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cântăreții de muzică de petrecere ar fi cerut ajutor financiar din partea statului în mod ilegal, pe perioada pandemiei, scrie digi24.ro.

Dan Bursuc – artist: Eu am fost chemat și invitat de către autorități ca martor. -Ați cerut astfel de ajutoare de la stat? -Nu eu, nu eu. Acei băieți care fac parte din formația mea. Nu eu, ei. Eu a trebuit să vin pentru că ei fac parte din societatea noastră.

-Știați despre faptul că au făcut lucrul ăsta?

-Da, dar nu au făcut un lucru greșit.

Avocat: În mod legal au beneficiat de ei. Au solicitat legal şi au beneficiat de ei în mod legal.

Maria Buză – artistă: M-am și speriat. Nici nu am știut… Nu este cazul nostru, ci a colaboratorilor noștri, din fericire. Dintr-o neînțelegere. Au fost niște contracte și atunci… Dar ele sunt în legalitate și totul este verificat.

Statul recvendică un prejudiciu de jumătate de milion de lei. Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: Valoarea prejudiciului solicitat de persoanele bănuite se ridică la peste 1 milion de lei, iar valoarea prejudiciului cauzat penal depășește 500 de mii de lei. Şi la această oră sunt audieri în dosar. Peste cinci mii de artişti au beneficiat de indemnizaţii în valoare de peste o mie de lei în perioada pandemiei.

Incendiu de proporții în apropierea lacului Dănceni, unde 20 de hectare de stuf au fost mistuite de flăcări

Circa 20 de hectare de stuf au fost mistuite de flăcări în apropierea lacului Dănceni din raionul Ialoveni. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, incendiul a izbucnit în dimineața zilei de 6 mai, scrie deschide.md.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri.

La scurt timp, incendiul a fost localizat și lichidat. Victime nu au fost raportate.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

Finala Eurovision 2024, sub amenințare teroristă

Manifestații cu aproximativ 40.000 de oameni, propalestinieni și proisraelieni, au fost anunțate în Suedia, țară care găzduiește în această săptămână concursul Eurovision 2024, în urma prezenței cântăreței israeliene Eden Golan. Au fost primite inclusiv amenințări teroriste, astfel că autoritățile suedeze sunt în alertă, cerând și întăriri din țările vecine, relatează Bild citată de libertatea.ro.

Semifinale Eurovision 2024 au loc marți și joi, sâmbătă este programată finala în care vor concerta artiști din 26 de națiuni. Potrivit autorităților locale, orașul Malmö este în „alertă roșie”. De altfel, vineri, un bărbat și o femeie au dat foc unui Coran în Suedia, înaintea începerii concursului Eurovision La concurs participă pentru Israel Eden Golan, 20 de ani. 

Ea s-a calificat cu piesa „October Rain”, dar melodia a fost interzisă pentru că este „prea politizată” și avea presupuse referiri la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie. A rescris versurile, melodia se numește acum „Uragan” și a fost aprobată.

Anterior, 1.000 de artiști suedezi și 1.400 de artiști finlandezi au cerut excluderea Edenei Golan din cel mai mare festival de muzică din Europa. Eden Golan, cazată într-o locație secretă, păzită de bodyguarzi Serviciul secret israelian Shin Bet a fost la Malmö cu săptămâni în urmă pentru a verifica toate locațiile. Artista ar trebui să părăsească hotelul doar pentru repetiții, întâlniri cu presă și pentru concursul oficial.

Locația ei exactă este secretă, mai mulți bodyguarzi sunt tot timpul cu ea. Există informații furnizate de serviciile secrete că teroriştii islamişti au ameninţat că vor ataca scena finalei.

Cred că participarea noastră la Eurovision Song Contest în acest an este foarte importantă. Și are chiar mai multă semnificație decât oricare alt an.


Un tânăr care venea din Franța a vrut să intre în țară cu un lot uriaș de produse cosmetice de contrabandă

A tăinuit un lot comercial de produse cosmetice, însă a fost depistat în cadrul controlului vamal.

Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Leușeni, urmare a controlului unui autoturism ce se deplasa din Franța spre Republica Moldova, condus de un conațional în vârstă de 24 de ani.

Urmare a controlului fizic efectuat, a fost depistat un lot de comercial de produse cosmetice, nedeclarate organului vamal.

Mărfurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional.

Atenție, șoferi! Restricţii de circulaţie pe o stradă din centrul Capitalei
Articolul anterior
Europa se va confrunta cu o ”epidemie de cancer”, avertizează oncologii. Un milion de cazuri ar fi rămas nediagnosticate în pandemie
Articolul următor