Mai mulți moldoveni au fost amenințați cu bătaia și forțați să muncească gratuit în Portugalia

Promitea lucru legal, însă îi impunea să muncească gratuit. Administratorul unei agenții de ocupare a muncii peste hotare, a fost reținut, suspectat de trafic de ființe umane.

separator
Bărbatul în vârstă de 30 de ani, care făcea partea dintr-o grupare transfrontalieră, începând cu luna septembrie 2018, ar fi recrutat mai multe persoane din Republica Moldova pentru a munci în agricultură în Portugalia. Acesta le-ar fi promis moldovenilor un salariu bun și motivant. Ulterior, folosindu-se de vulnerabilitatea victimelor, suspecții i-ar di dus și adăpostit pe moldoveni într-o localitate din Portugalia.

Ajunși la destinație, aceștia ar fi confiscat de la victime actele de identitate. Totodată, sub pretextul restituirii unei datorii neachitate de către moldoveni, prin amenințare cu bătaie, au fost impuși să execute gratuit diferite lucrări agricole, în afară de cele promise inițial. Procurorii și ofițerii de investigații au descins atât la domiciliul suspectului, cât și la sediul agenției.

În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate circa 200 de contracte de prestare a serviciilor pe numele moldovenilor, care au plecat în străinătate la muncă sau urmează să plece, agende cu înscrisuri de ciornă, carnete, bani, recipise și confirmări de transferuri bănești. Administratorul agenției a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vina le va fi demonstrată, suspecții care fac parte din afacerea ilegală, riscă până la 15 de ani de pușcărie. Cercetările continuă.

sursa: www.echipa.md

Meteorologii de peste Prut prognozează caniculă și temperaturi de 40 de grade
Articolul anterior
Campanie neobișnuită împotriva cancerului. Peste 1.800 de femei care suferă din cauza bolii au intrat goale în Ocean
Articolul următor
Alte articole interesante