Mai mulți utilizatori de TikTok vor eliminarea unui filtru care îi arată pe oameni supraponderali

Utilizatori TikTok au declarat pentru BBC că sunt de părere că un instrument viral care face oamenii să pară supraponderali ar trebui să fie interzis pe platformă, scrie digi24.ro.

Cunoscut sub numele de „filtru grăsuț”, instrumentul de inteligență artificială (AI) modifică fotografia unei persoane pentru a părea că s-a îngrășat. Multe persoane și-au împărtășit imaginile de „înainte” și „după” pe platformă, glumind pe seama diferențelor de aspect – însă alții spun că este o formă de „body shaming” (a supune pe cineva la umilințe din cauza aspectului său fizic) și că nu ar trebui să fie permisă. Experții au avertizat, de asemenea, că filtrul ar putea alimenta o „cultură toxică a dietelor” pe internet și ar putea contribui la apariția tulburărilor alimentare.

TikTok nu a răspuns la o cerere de comentarii. Sadie, care are 66.000 de urmăritori pe TikTok, este unul dintre cei care cer ca filtrul „răutăcios” să fie interzis. „Pare că ar spune: «Oh, am învins pentru că sunt slabă și nu-i așa că ar fi cel mai rău lucru să fiu grasă»”, a declarat tânăra de 29 de ani din Bristol. Ea a spus că a fost contactată de femei care au spus că au șters TikTok de pe telefoanele lor, deoarece această tendință le-a făcut să se simtă rău despre ele însele.

„Pur și simplu nu cred că oamenii ar trebui să fie ridiculizați pentru corpul lor doar pentru că au deschis o aplicație”, a spus ea. Emma Beckett, un om de știință în domeniul alimentației și nutriției, a declarat pentru BBC că a simțit că această modă reprezintă „un pas uriaș înapoi” în abordarea stigmatizării greutății. „Este vorba doar de aceleași stereotipuri false și vechi clișee despre oameni cu corpuri mai mari care sunt leneși și defecți, și ceva ce trebuie evitat cu disperare”, a spus ea. Ea a avertizat că ar putea avea un efect social pe scară largă.

BBC a vorbit cu utilizatori TikTok care au spus că nu se simt confortabil cu filtrul. Nina, care locuiește în nordul Țării Galilor, a declarat că a simțit că acesta a alimentat o „narațiune” răspândită online care leagă aspectul oamenilor de valoarea lor personală.

Unele dintre cele mai populare videoclipuri care utilizează filtrul au fost apreciate de zeci de mii de ori. Imaginile și filtrele cu inteligență artificială au devenit ceva obișnuit pe TikTok și au fost acceptate rapid pentru a fi folosite în moduri distractive – la fel cum unii din generațiile Z și Millennials își amintesc de filtrele Snapchat. Dar astfel de filtre, deși pot părea amuzante, pot fi foarte dăunătoare pentru sănătatea mintală a unei persoane și o pot încuraja să se compare nu numai cu alții, ci și cu o versiune nerealistă a sa.

Imagini dramatice în Myanmar, după cutremurul devastator. O mamă a fost salvată după 30 de ore sub dărâmături. FOTO & VIDEO

Peste 1.600 de oameni au murit în Myanmar și câteva mii au fost răniți după cutremurul cu magnitudinea de 7,7 care a afectat și țările vecine.

Probabil că sute de oameni sunt prinși sub dărâmături, inclusiv 50 de muncitori, dați dispăruți, după ce un zgârie-nori în construcție s-a prăbușit, la Bangkok, în capitala Thailandei. Adică la 60 de kilometri distanță de locul epicentrului. Ultimul bilanț pentru Bangkok indică cel puțin 11 morți.

Will Ripley, Corespondent CNN: „Adevăratul dezastru este în Myanmar, la Mandalay, un oraș cu un milion și jumătate de locuitori, unde imaginile arată numeroase clădiri prăbușite…”

Doar în acest oraș, cel mai apropiat de epicentrul marelui seism, aproximativ 1.600 de clădiri au fost grav avariate ori s-au prăbușit. Și sute de oameni ar putea fi prinși sub dărâmături.Miraculos, o tânără mamă a doi copii a fost salvată după mai mult de 30 de ore. Soțul a îmbrățișat-o în timp ce era transportată la ambulanță.

Will Ripley, Corespondent CNN: „Este o situație cu adevărat gravă, însă, într-o țară afectată de un război civil care continuă de câțiva ani. Junta militară, care controlează părți din Myanmar, a făcut un apel rar pentru ajutor internațional, dar chiar și livrarea acestor ajutoare externe ar putea fi extrem de dificilă, deoarece anumite zone sunt controlate de miliții.”

La fel ca India și Rusia, China a trimis echipe de salvatori în Myanmar. Dar și chinezii au fost afectați de cutremur, mai ales la Ruili, un oraș chinezesc aflat în apropierea graniței cu Myanmar.

Imagini dramatice din maternitatea din Ruili, ChinaCamerele de supraveghere de la maternitatea din Ruili au surprins imagini dramatice cu asistentele care încercau să protejeze bebelușii când s-a dezlănțuit teribila undă de șoc seismică.

Între timp, la Bangkok, capitala și cel mai mare oraș al Thailandei, cel puțin 50 de muncitori sunt dați dispăruți după ce cutremurul cu magnitudinea 7,7 a pus la pământ, în doar câteva secunde, un zgârie-nori în construcție. Deși epicentrul a fost localizat la 960 de kilometri distanță.

Salvatorii luptă cu dărâmăturile la Bangkok

Cordelia Lynch, Sky News: „Este periculos și problematic. Am văzut cum un bloc cu 34 de etaje s-a prăbușit în câteva secunde. Iar salvatorii încearcă să se strecoare prin acest munte de resturi. Au folosit camere cu termoviziune și spun că au detectat semne de viață…”

15 oameni, cel puțin, ar fi în viață, în muntele de resturi de beton și oțel.Seismul major și replicile care au urmat au afectat și nordul Thailandei. Dar Bangkok, un oraș cu 9 milioane de locuitori, a fost prins cu garda jos. Oamenii se întreabă de ce nu există sistem de avertizare. Și, într-un oraș cu numeroase clădiri înalte, vor să știe cum a fost posibil ca un zgârie-nori aproape finalizat să cadă ca un castel de cărți de joc.

Incendiu la Bender: Patru persoane au ajuns la spital cu intoxicație

Trei femei și un bărbat au ajuns la spital, după ce în apartamentul în care se aflau a izbucnit un incendiu. Totul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de 29 martie, la Bender.

Potrivit informațiilor preliminare, compania băuse. „Printre cei prezenți se aflau și cei cărora le plăcea să fumeze”, au comunicat reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne din Transnistria.

Pompierii au fost chemați de un vecin care a simțit miros de fum.

Înainte de sosirea pompierilor, două persoane au ieșit afară pe cont propriu, celălalte au fost evacuate de pompieri. Acestea au fost transportate la Spitalul Orășenesc Bender cu intoxicație cu produse de ardere.

Potrivit Ministerului de resort, pentru a stinge incendiul de 12 metri pătrați a fost nevoie de mai puțin de o oră. Ca urmare, o cameră a ars în întregime, iar pereții celeilalte camere au fost acoperiți de funingine. Pompierii au găsit multe mucuri de țigară pe podea.

Cauza incendiului a fost fumatul neglijent.

Rusia a finalizat ancheta în cazul lui Veaceslav Platon acuzat de retragerea a 48 de miliarde de ruble

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei anunță că a fost finalizată ancheta în cazul omului de afaceri Platon privind retragerea a 48 de miliarde de ruble din Rusia.

Departamentul de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei a finalizat ancheta penală în cazul omului de afaceri moldovean Veaceslav Platon, acuzat de retragerea a peste 48 de miliarde de ruble din țară. Despre acest lucru informează gazeta.ru

„Anchetatorul Departamentului de Investigații al MAI al Rusiei a finalizat investigarea unui alt dosar penal împotriva unuia dintre organizatorii unei comunități criminale internaționale, Veaceslav Platon”, au declarat reprezentanții MAI al Rusiei.

Instituția a subliniat, de asemenea, că dosarul privește retragerea a peste 48 de miliarde de ruble din Rusia și se află în prezent în examinare la Tribunalul Raional Preobrajenski din Moscova.

Anterior, s-a declarat că omul de afaceri Veaceslav Platon, acuzat de spălare de bani și fraudă, a fost reținut în Marea Britanie.

„Revoluția roboților umanoizi este aproape”. În mai puțin de cinci ani „se vor plimba” printre noi
Articolul anterior
Sezonul termic în capitală se declară închis
Articolul următor
Close menu