Maia Sandu, după ce Dodon a îndemnat-o să meargă la Moscova: ,,Să-și caute chitanțele de salariu, să demonstreze averile. Pe acest lucru ar trebui să se concentreze acum”

Șefa statului, Maia Sandu, îl îndeamnă pe Igor Dodon să „se ocupe de căutatul chitanțelor pe salariile pe care le-a primit, ca să poată să-și argumenteze cheltuielile și averile”. „Cred că pe asta ar trebui să se concentreze acum și restul problemelor să le lase în responsabilitatea autorităților”, a declarat Sandu, la Vocea Basarabiei. Reacția vine după îndemnul lui Igor Dodon de a merge la Moscova pentru a negocia un nou contract la gaz.

Totuși, șefa statului admite că există riscul că Gazprom-ul ne va deconecta.

„Pentru această iarnă, bineînțeles că ne pregătim pentru toate scenariile, dar există și acest risc că Gazprom-ul ne va deconecta, există riscul că, chiar dacă nu ne deconectează Gazprom-ul, dacă prețurile vor crește și mai departe, atunci, chiar și în contractul actual, prețurile devin inaccesibile. Asta înseamnă că trebuie să încercăm să reducem consumul de gaze, acolo unde este posibil să-l înlocuim și vedeți că încercăm să facem asta cel puțin pentru sistemul de încălzire centralizat din Chișinău. Acolo unde putem să folosim păcura, să folosim lemne și cărbune și asta fac toate țările, nu doar noi, inclusiv cele care au și energii regenerabile, și surse alternative. Noi suntem într-o situație mai dificilă, pentru că pe sursele regenerabile abia am început procesele, iarăși în trecut s-a făcut foarte puțin și pe alternative lucrăm, dar rezultatele nu sunt miraculoase, nu pot fi miraculoase în situația unei crize majore”, a spus președinta, conform unimedia.info, care citează sursa menționată.

Totodată, aceasta spune că Guvernul a transmis mesaj foarte clar că în momentul în care Gazprom va decide, dacă va decide să deconecteze Republica Moldova de la gaze, asta va însemna automat și deconectarea malului drept, și deconectarea malului stâng.

„Nu știm dacă asta va influența sau nu decizia Moscovei, dar, din punctul nostru de vedere, aici lucrurile sunt foarte clare”, a adăugat președinta.

Două dive ale muzicii au lansat o piesă împreună! Prima colaborare între Delia și Antonia

Delia și Antonia au lansat un videoclip întâmpinat cu entuziasm de fani. „eRai” a fost compusă de Delia și Alex Cotoi, cu versuri scrise de artistă.

Piesa „eRai” face parte de pe albumul Deliei care se numește „Flex“ și care include 13 piese: „Gustul care te fură”, „OTZL GLTZ”, „Lololo”, „Sirena Apelor”, „Nu pot”, „Flex”, precum și colaborările cu HVNDS pentru „SKNDL”, „Tot ce vrei” cu Adrian Despot”, „Jimmy Samurai” cu Oana Matache, „Fără Te merau” cu Connect-R, „Cum am știut” cu Killa Fonic și „Cum era” cu NANE.

Interpreta Iuliana Beregoi, în culmea fericirii! Surpriza pe care i-a făcut-o Alla Pugaciova

Interpreta Iuliana Beregoi, cu peste un milion de urmăritori pe Instagram, are un nou fan și nu este vorba despre unul obișnuit. Mai nou, comunității sale s-a alăturat legenda muzicii din Rusia, Alla Pugaciova. Artista din Moldova a rămas impresionată și a venit cu un mesaj de mulțumire către celebra cântăreață.

Legenda muzicii ruse Alla Pugaciova a apreciat piesa „Снег”, compusă de Ірина Білик, această melodie fiind interpretată și de Filip Kirkorov.

„Incredibil, vă mulțumesc mult! Vă ador și vă apreciez”, este mesajul Iulianei Beregoi pentru legenda muzicii ruse. Vezi momentul video mai jos!

Olena Zelenska și Dmitro Kuleba, în vizită în Serbia

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a sosit duminică într-o vizită în capitala Serbiei, Belgrad, împreună cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba, aceasta fiind prima dată când o delegație ucraineană la nivel înalt vizitează Serbia de când Rusia a lansat campania militară împotriva Ucrainei.

Alături de prima doamnă a Serbiei, Tamara Vucic, și de ministrul Kuleba, Olena Zelenska a făcut un tur al Belgradului și a vizitat fortăreața medievală Kalemegdan, relatează agenția Tanjug, citată de Reuters, notează Agerpres.

De asemenea, soția președintelui Volodimir Zelenski a asistat la semnarea unui acord de cooperare între universitățile din Belgrad și Kiev.

Serbia, care aspiră să adere la UE, a condamnat încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei în urma agresiunii militare ruse lansate în februarie 2022, dar a refuzat până în prezent cererile statelor occidentale de a se ralia sancțiunilor contra Rusiei, țară cu care menține legături tradiționale de prietenie.

În schimb, Serbia a preluat mii de refugiați ucraineni, a oferit Kievului ajutoare umanitare și a promis asistență pentru operațiunile de deminare a teritoriului ucrainean în cadrul viitoarelor eforturi de reconstrucție post-război.

Potrivit unui raport al Pentagonului declasificat anul trecut, Serbia ar fi furnizat de asemenea arme și muniții Ucrainei, în pofida relațiilor sale apropiate cu Rusia.

În perioada scursă din 2022, președintele sârb Aleksandar Vucic s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski de trei ori în cadrul unor reuniuni internaționale, ultima lor întâlnire având loc la Tirana (Albania) în februarie.

Reacția municipalității după deteriorarea străzii Ion Creangă: „Defecțiunile sunt în totalitate în responsabilitatea antreprenorului de lucrări”
Articolul anterior
S-a pornit acasă și nu a mai ajuns. O femeie din Ungheni, găsită îngropată în apropierea satului de baștină
Articolul următor