Maia Sandu: ,,Solicitările agricultorilor trebuie auzite și îndeplinite. Ei ne pun pâine pe masă”

,,Solicitările agricultorilor trebuie auzite și îndeplinite. Agricultorii ne pun pâine pe masă”, este mesajul Maiei Sandu în contextul protestelor repetate organizate de către fermieri în fața Guvernului.

Potrivit noului președinte ales:

,,Agricultorii ne pun pâine pe masă, în timp ce în Parlament și în Guvern, cu susținerea majorității PSRM-Șor, se adoptă legi împotriva poporului, se cheltuie banii publici fără sens și se fac scheme de corupție. În timp ce agricultorii, medicii, pensionarii, familiile cu copii au nevoie de cel mai mare sprijin, prioritatea alianței PSRM-Șor este împărțirea schemelor.

Deputații PSRM au ales o alianță cu deputații Partidului Șor, ca să poată continua furturile din banii noștri, și merg împotriva cetățenilor, care au spus clar că vor o politică anti-corupție.

Supărarea agricultorilor este de înțeles, mai ales că guvernul nu a făcut nimic să le dea o mână de ajutor în timp de criză. Agricultorii cer lucruri firești, iar incapacitatea guvernului de a-i asculta și de a oferi sprijin cetățenilor confirmă necesitatea ca acest guvern să plece în demisie”.

Maia Sandu a făcut referire și la moțiunea de cenzură depusă astăzi în parlament împotriva guvernului Chicu.

,,Astăzi a fost depusă o moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu – sperăm să fie votată în Parlament pentru a putea deschide calea anticipatelor. Demisia guvernului și anticipatele sunt unica modalitate prin care poate fi restaurată voința poporului”.

Președintele ales al țării își exprimă regretul cu privire la violențele asupra agricultorilor protestatari și vine cu o rugăminte către poliție.

,,Sunt convinsă că agricultorii merită o discuție respectuoasă, nu un comportament agresiv și dușmănos. Problemele agricultorilor sunt problemele noastre ale tuturor. Rog poliția să dea dovadă de calm și respect la orice protest organizat de acum înainte”.

Poliția a confirmat că a folosit gaze lacrimogene împotriva agricultorilor
Articolul anterior
Atenție! Cod galben de ceață, pe întreg teritoriul Moldovei
Articolul următor
Alte articole interesante