MANIFEST – Show de Generație Nouă la Palatul Național ”Nicolae Sulac”!

Nu ratați ocazia de a fi martorii celei mai frumoase metamorfoze a acestei primăveri – MANIFEST!

Fiți una cu arta într-un spectacol fascinant de dans, muzică live, teatru și show de lumini cu elemente inovatoare de grafică digitală. Scufundați-vă alături de eroul principal în cele mai ascunse colțuri ale sufletului omenesc, trecând spre lumina speranței și a emoțiilor tari. 

Vă așteaptă momente ce vă vor zgudui toată făptura omenească, împletind versurile poeților naționali cu muzica orchestrei, mișcările dansatorilor și chipul actorilor.

Începând cu 4 martie, în Chișinău începe o serie de manifestări artistice în aer liber. Urmăriți paginile pe rețele de socializare Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate actualizările proiectului.

Detalii pe www.bemanifest.md

Organizatori: MEDIA SHOW GRUP și MOLDOVA CONCERT

Parteneri: TEATRUL FĂRĂ NUME 

Parteneri Media: RADIO STUDENTUS, RADIO ZUM, DIEZ, AGORA, NOI.MD, NEWS MAKER, UNICA.MD

Regia: Ioana Isac 

Compozitor: Elias Tadeus 

Cu participarea Orchestrei ,,CAMERATA Chișinău”

Coregrafi – Alexandra Soșnicova și Serghei Golovnea

Eroul principal: Nicu Țărnă

Trupa Teatrală: Cătălina Cazacu, Mihaela Popescu, Nicoleta Zghibarță, Cristina Lungu

Eclipsa de Soare, văzută din spațiu, de pe sateliții lui Elon Musk

Sateliții Starlink, companie fondată de Elon Musk, au surprins din spațiu eclipsa totală de Soare care a traversat ieri America, imaginile fiind publicate pe rețeaua socială X, deținută de miliardarul american.

Eclipsa de Soare, văzută din spațiu, de pe sateliții lui Elon MuskFoto: captură de ecran

În clip se vede Pământul filmat din spațiu de sateliții Starlink, iar pata neagră care apare în imagine este de fapt umbra Lunii proiectată de Soare pe suprafața Terrei, transmite digi24.ro.

Un cadru similar a fost surprins și de pe Stația Spațială Internațională, imaginile fiind redate live de agenția spațială americană NASA.

Luni a avut loc o eclipsă totală de Soare, care a fost vizibilă din America. Fenomenul a început în Mexic, a traversat Statele Unite şi s-a încheiat în Canada.

Următoarea eclipsă totală de Soare va fi pe 12 august 2026 și va outea fi văzută din Europa.

În Florești va fi construită o stație de salvatori și pompieri modernă

În orașul Florești va fi construită o Remiză de salvatori și pompieri de tip modern, dotată cu utilitățile necesare.

În Florești va fi construită o Remiză de salvatori și pompieri modernăFoto: tvn.md

O decizie în acest sens, a fost luată în ședința Guvernului, în cadrul căreia s-a propus Consiliului orășenesc Florești, transmiterea cu titlu gratuit, din proprietatea orașului Florești în proprietatea statului, administrarea Agenției Proprietății Publice, a terenului cu suprafața de 0,2 de hectare, amplasat în orașul Florești, strada 1 Mai, 2a, transmite Tvn.md.

Construcția în care la moment este dislocată Unitatea de salvatori și pompieri din orașul Florești, s-a constatat că nu corespunde cerințelor tehnico-sanitare prestabilite, iar suprafața terenului aferent nu permite reconstrucția acesteia într-un sediu modern la standarde europene.

Conform programului de asistență tehnică lansat de către Guvernul S.U.A. în Republica Moldova, pentru anul 2026 este planificată construcția unei remize noi de salvatori şi pompieri pe teritoriul orașului Florești.

În așa mod ne aliniem la standardele europene care presupun operativitate și micșorare a timpului de răspuns în situații de urgență.

O delegație de la Primăria Chișinău se află în vizită de lucru la Riga

O delegație a primăriei Chișinău se află în vizită de lucru la Riga, Letonia. Perspectivele de dezvoltare a relațiilor bilaterale și schimbul de experiență au fost printre subiectele discutate de viceprimarul Ilie Ceban cu omologul său Edvards Ratnieks.

O delegație de la Primăria Chișinău se află în vizită de lucru la RigaFoto: Primăria Chișinău

Totodată, reprezentanții municipalității au efectuat vizite de studiu la obiectivele de infrastructură, precum și la întreprinderea de transport public municipal din capitala Letoniei.

Un subiect aparte a ținut de intensificarea colaborării între Regia Transport Electric din Chișinău și compania de profil din orașul Riga, care presupune achiziționarea în perioada următoare a 43 de troleibuze rulate. 

În ultimii ani, RTEC a cumpărat alte 25 de unități de transport rulate de model Skoda 24 Tr și Grand Solaris Trollino din orașul Riga.

Astăzi marcăm Ziua mondială a auzului 
Articolul anterior
Bărbatul din Drăsliceni, care și-a ucis soacra cu toporul și a înceract să-și omoare și soția, pe mâna justiției. Ce pedeapsă riscă
Articolul următor