Manifestanții lui Șor, răsplătiți cu hrișcă și carne. Protestul a continuat și noaptea, iar oamenii s-au instalat în corturi

Protestul lui Șor a continuat și noaptea trecută în fața Parlamentului, acolo unde a fost instalat un orășel al schimbării, așa cum l-au numit organizatorii. Acțiunea reprezintă o continuare a mitingului de protest care a avut loc duminică, 18 septembrie, în centrul capitalei, scrie newsmaker.md.

Organizatorii manifestației dau asigurări că cele câteva zeci de corturi care au fost instalate până la miezul nopții vor rămâne acolo non-stop, până când demnitarii vor răspunde revendicărilor care au fost lansate de către fruntașii Partidului „ȘOR”.

În timpul nopții, manifestanții rămași în fața Parlamentului au fost păziți de forțele de ordine. Oamenii au primit sticle de apă și mâncare (hrișcă, carne, roșii), după ora 23.00. Potrivit corespondentului NM, care a mers în „orășelul schimbării”, în mare parte au rămas să protesteze bărbați, însă sunt și femei, și persoane în etate. Este de menționat că cei care au rămas peste noapte sunt îndemnați să utilizeze un mecanism de rotație și să se schimbe între ei la o anumită perioadă, pentru a merge acasă.

Amintim că mii de simpatizanți și membri ai Partidului „ȘOR” au ieșit duminică, 18 septembrie, în stradă. Ei au pichetat clădirea Parlamentului și a Președinției, scandând lozinci împotriva președintei țării Maia Sandu și a guvernării PAS. Manifestanții au cerut organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, a participat la protest virtual. În intervenția sa, Șor a anunțat proteste continue, până când guvernarea nu va răspunde solicitărilor manifestanților.

Președinția nu a comentat deocamdată organizarea noului protest. Cu o reacție, însă, după ce a fost dat startul manifestației, a venit vicepremierul Andrei Spînu, care a scris pe Telegram: „Ei, hoții, știu că noi vom merge până la capăt și țara va scăpa de ei”, a scris Spînu, care a cerut publicului să nu „judece oamenii simpli care din diferite motive sunt în stradă”.

Vicepreședintele Parlamentului din partea partidului de guvernământ, Mihai Popșoi, a calificat anterior protestul drept „o încercare de a capitaliza politic nevoile și sărăcia oamenilor”.

Cum arată acum actorul din Iisus din Nazaret. Este schimbat radical și se spune că a fost urmărit de ghinion

În 1977, actorul britanic Robert Powell a fost distribuit în rolul lui Iisus în filmul lui Franco Zeffirelli, Iisus din Nazaret. Jucând alături de nume mari de la Hollywood, precum Anne Bancroft, Christopher Plummer și James Mason, Powell a oferit interpretarea vieții sale. Serialul a avut un succes uriaș și a fost urmărit de milioane de oameni din întreaga lume. Chiar și Papa l-a vizionat, plăcându-i atât de mult încât l-a aprobat oficial, ceea ce reprezintă o adevărată recenzie.

Robert Powell, cel care i-a dat viață lui Iisus din Nazaret, are în prezent 79 de ani și nu mai este atât de implicat în lumea Hollywood-ului.

După marele succes al filmului, a jucat în numeroase producții, deși în niciuna cu aceeași recunoaștere și succes, fiind marcat de personaj de-a lungul carierei sale.

În prezent ține discursuri și este mai aproape de lumea literelor, păstrând o înfățișare care amintește încă de Iisus din Nazaret.

Există actori care nu vor putea niciodată să scape de personajele lor din cauza impactului pe care l-au avut asupra publicului.

Puțini știu că actorul avea rolul lui Iuda înainte ca regizorul să descopere că fața lui se potrivea mai bine de cea a lui Iisus. Aproape niciodată nu clipea la cameră la cererea lui Zeffirelli, care se ocupa de fiecare detaliu.

„Cu toate acestea, deși încerc mereu să-l minimalizez, nu pot să nu fiu surprins că în continuare oamenii mă opresc pe străzile din diferite părți ale lumii, chiar și cu părul scurt, ochelarii și fără barbă”, a spus actorul odată la BBC.

Robert Powell este schimbat radical

Robert Powell este schimbat radical la peste 40 de ani de la prima difuzare a peliculei care a ramas in istorie.

Schimbare profundă pentru Robert Powell, actorul care a jucat un rol istoric în cinematografie.

Actorul englez Robert Powell a rămas în istoria cinematografiei, după ce a jucat rolul principal în filmul „Iisus din Nazaret”. Pelicula s-a bucurat de un succes uriaș și la noi în țară, fiind difuzată cu regularitate în Perioada Paștelui în ultimii 25 de ani.

Capodopera a fost realizată de celebrul regizor Franco Zeffirelli (decedat în urmă cu doi ani la vârsta de 96 de ani) în 1977 și este considerată a fi cea mai reușită biografie a lui Iisus Hristos.

Potrivit KanalD, 12 actori extrem de cunoscuți au jucat cel mai complex personaj din istorie, pe Iisus. Despre toți 12 s-a spus că ar fi fost blestemați. Robert Powell, de exemplu, a fost urmărit de ghinion. După interpretarea rolului care l-a consacrat, niciun alt regizor n-a avut curajul să-i atribuie un alt personaj.

Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Cei 45 de ai trecuți din momentul în care a jucat rolul vieții lui l-au schimbat pe Robert Powell.

sursa

Nu va mai fi nevoie de aprobarea Guvernului pentru a edifica un monument

Cabinetul de miniștri a aprobat mai multe modificări la Legea monumentelor de for public. Proiectul urmărește descentralizarea competenței în materia înființării monumentelor de for public. 

Astfel, autoritățile administrației publice locale de nivelul I și II, precum și cele din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia vor avea competența de a decide înființarea monumentelor pe terenurile deținute în proprietate. Deciziile însă, vor putea fi luate numai după un aviz pozitiv al Ministerului Culturii.

Până acum, pentru înființarea unui monument la nivel local era nevoie de aprobarea Guvernului. Atribuirea statutului de protecție națională va rămâne în continuare în competența Parlamentului.

Monumentele de for public reprezintă bunuri imobile opere de artă plastică monumentală. Vorbim aici de compoziții spațial-volumetrice ca statui, busturi, plăci comemorative cu relief sculptural, troițe și cruci, împreuna cu terenul delimitat pentru ele, având caracter decorativ, comemorativ sau religios. De obicei, acestea sunt amplasate în spații publice, pe terenuri aflate în domeniul public al statului ori al unităților administrativ-teritoriale. 

Proiectul mai prevede inițierea, de către Guvern, a procedurii de desființare a monumentului de for public cu statut local de protecție, dacă acesta contravine ordinii publice sau bunelor moravuri. 

Totodată, Agenția de Inspectare a Monumentelor va asigura respectarea legislației în domeniul ocrotirii monumentelor de for public, va putea întocmi procese-verbale contravenționale și emite planul de remediere a lucrărilor ilegale la monumente de for public.

Municipalitatea îndeamnă cetățenii să nu văruiască arborii din oraș

Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să evite văruitul arborilor din oraș.

Primăria Municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii orașului să evite văruirea copacilor și a bordurilor, în contextul curățeniei din preajma Paștelui, deoarece această practică este depășită și lipsită de utilitate în cazul localităților urbane. Totodată, aducem mulțumiri cetățenilor care dau o mână de ajutor serviciilor municipale la salubrizarea urbei, prin participarea la curățenie în curțile de bloc, pentru a contribui cu toții la îmbunătățirea imaginii orașului în care locuim, în preajma Sărbătorii Învierii.

Accident de coșmar în China! 27 de oameni au murit, după ce un autobuz care se deplasa spre o unitate de carantină Covid-19 s-a răsturnat
Articolul anterior
O studentă moldoveancă și-a cumpărat casă de peste 1,3 milioane de euro în Franța
Articolul următor