Marco Mengoni, câștigător la Festivalul Sanremo 2023. Artistul va reprezenta Italia la Eurovision

Marco Mengoni este câştigătorul celei de-a 73-a ediţii a Festivalului de la Sanremo, cu melodia „Due Vite” (Două Vieți). Cu această melodie, artistul va reprezenta Italia la Eurovision.

Mengoni a dedicat premiul tuturor artistelor prezente în acest an la Sanremo

„Vreau să dedic victoria tuturor femeilor care au participat la festival”, au fost primele cuvinte ale lui Marco Mengoni după câştigarea trofeului.

„Am ajuns în finală cinci băieţi şi cred că este corect să o dedicăm artistelor care ne-au oferit cântece minunate pe această scenă”, a spus el cu premiul în mână şi în lacrimi.

Pentru Mengoni este a doua victorie la Sanremo, după cea din 2013 cu piesa „L’essenziale”

Marco Mengoni s-a născut pe 25 decembrie 1988 în Viterbo (Lazio).

Este un cântăreț italian de muzică pop-rock/soul care a obținut notorietate în anul 2009, odată cu câștigarea emisiunii-concurs X Factor. Ulterior lansează mai multe materiale discografice care au vânzări cumulate de peste 270.000 de exemplare în Italia, iar în 2010 Mengoni devine primul interpret italian din istorie care este numit „Cel mai bun cântăreț european” în cadrul premiilor MTV EMA.

În februarie 2010, Mengoni a participat la cea de-a șaizecea ediție a Festivalului Muzical de la Sanremo cu piesa „Credimi ancora”, clasându-se pe locul al treilea din cincisprezece participanți. Ea a fost inclusă pe cel de-al doilea EP al său, Re matto, care a debutat în Italia pe primul loc. Primul său album de studio, Solo 2.0, a fost lansat în septembrie 2010 și a fost certificat cu discul de aur de către Federația Industriei Muzicale Italiene.

La începutul anului 2013 Mengoni participă la prestigiosul Festival de la Sanremo, pe care-l câștigă interpretând piesa „L’essenziale”.

De asemenea, artistul a reprezentat Italia în cadrul Concursului Muzical Eurovision 2013, care s-a desfășurat în Malmö, Suedia, melodia sa clasându-se în finală pe locul al șaptelea, cu 126 de puncte. Piesa „L’essenziale” a devenit și piesa principală de pe albumul #prontoacorrere, fiind al patrulea single al lui Marco Mengoni care s-a clasat pe primul loc în topurile italiene.

Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima. Ce se află dincolo de moarte

Kevin Hill, 55 de ani, scriitor din Anglia, suferă de o boală gravă și neobișnuită caracterizată de acumularea de calciu în vasele mici de sânge ale țesuturilor grase și ale pielii.

Diferența dintre comă și moarte clinică - Doftoria.ro

În timpul unei crize, iar inima i s-a oprit brusc. Din fericire, medicii au reușit să-l readucă la viață.

Cel căruia i se spune „Omul miracol“ a făcut dezvăluiri uluitoare din viața de dincolo, scrie Adevarul, conform Mirror.

„Eram separat de trupul meu. Parcă mă aflam pe tărâmul spiritelor. Eram conștient de ceea ce se întâmplă, dar simțeam foarte multă pace“, a povestit Kevin.

„Știam că sângerez. Știam că este grav. Personalul medical continua să intre și să iasă în încercarea de a opri sângerarea. Știam că am murit. Eram separat de trupul meu“, a continuat el să le spună tuturor ceea ce a simțit.

Coșmarul lui Kevin a început în vara anului 2021, când picioarele au început să se umfle pentru că rețineau excesul de apă. În cele din urmă, a aflat că retenția de apă a fost cauzată de o problemă cardiacă, fiind supus unei intervenții chirurgicale.

„După această operație m-am ale cu calcifilaxie. Luni la rând m-am luptat cu boala. Pielea mă mânca. Timp de trei zile picioarele mi-au sângerat. Pur și simplu sângerarea nu se oprea“, a mărturisit bărbatul. Acum, este în faza de recuperare.

Cea mai puternică tornadă din ultimii 40 de ani a lovit zona Los Angeles. Vântul a suflat cu până la 180 de km/h, zeci de clădiri au fost distruse

Cea mai puternică tornadă din ultimii 40 de ani a lovit zona oraşului Los Angeles, din SUA. Cel puţin o persoană a fost rănită, iar 17 clădiri au fost avariate. 11 dintre ele nu mai pot fi locuite. Vântul a bătut cu până la 180 de kilometri pe oră. Maşini şi ambarcaţiuni au fost distruse de furtuna devastatoare, relatează Observator.

Cea mai puternică tornadă din ultimii 40 de ani a lovit zona Los Angeles. Este un fenomen rar care a provocat pagube importante, au anunțat autoritățile, potrivit CNN.

Zona Los Angeles a fost lovită de o tornadă rară, cea mai puternică care a apărut în regiune din 1983.

Serviciul Național de Meteorologie a confirmat că tornada ”a ajuns pentru scurt timp” într-un parc industrial și într-un depozit din orașul Montebello. 

Tornadele sunt rare în California, fiind în medie 10 pe an. Cele mai multe sunt mici și de scurtă durată.

Lovitură pentru influenceri și artiști. Motivul pentru care nu mai pot pune muzică în clipurile de pe Instagram

Milioane de utilizatori Instagram – influenceri, vedete sau oameni obişnuiţi – s-au trezit peste noapte că au rămas fără muzică în clipurile video. Scandalul a pornit de la societatea care se ocupă de drepturi de autor pentru artiştii din Italia, care nu a ajuns la o înţelegere cu reţeaua de socializare. Din cauza algoritmilor, problema s-a extins şi a afectat melodii ale artiştilor din toată Europa, transmite Observator.

Instagram Outage: Some users in India are unable to login

Instagram a tăiat sonorul pentru multe dintre Reels-uri, de exemplu ultimul clip postat de trupa Depeche Mode. Melodia trupei britanice nu se aude şi este însoţită de mesajul: „Acest conţinut nu este disponibil”.

Utilizatori din toată Europa au descoperit că nu mai pot pune muzică pe colajul lor zilnic. Şi influencerii de la noi s-au trezit pe „mute”.

Adelina Pestrițu, creator de conținut: O imagine frumoasă, gândită, analizată, are nevoie de o muzică potrivită astfel încât să te bage în vibe-ul potrivit. Sper să îşi dea seama că au luat nişte decizii foarte ciudate şi pripite şi că ne dau viaţa peste cap.

De unde a pornit problema

Totul a pornit după ce compania mamă a Instagram, Meta, cea care administrează platformele, nu a reînnoit contractul cu societatea autorilor şi artiştilor din Italia. Doar că, acum, toate clipurile din Europa au rămas pe mute. Într-un răspuns pentru Observator, Meta spune că negocierierile merg mai departe. Pe de alte parte, italienii susţin că nu ar fi vorba de o negociere, ci de impunerea anumite condiţii. Decizia Meta ar putea avea efecte şi pentru artiştii la noi.

Mario De Mezzo, ORDA: În România este această reglementare pe online este în curs de negociere. Artiştii primesc ceva venituri în funcţie de utilizare, dar de la platforme în mod direct, cum ar fi Youtube. Dacă operele artiştilor români sunt folosite şi nu li se acordă remuneraţie pentru această folosire, artiştii sunt prejudiaţi în limita utilizării.

Cu sediul la Roma, Societatea Autorilor şi Artiştilor din Italia este a şasea ca mărime din lume şi are în portofoliu aproape 6 milioane de melodii şi 95.000 de membri. Printre artişti, Maneskin, Zucchero sau Ennio Morricone.

Un moldovean de 45 de ani a murit în Italia și un altul a fost grav rănit, în urma unui accident rutier pe autostradă
Articolul anterior
O îngrijitoare a scăpat de judecată în Italia după ce bătrânul a murit. Era acuzată că l-a înșelat de bani
Articolul următor