Marea Britanie confirmă planurile de reglementare a industriei criptomonedelor

Guvernul Marii Britanii a confirmat luni planurile de reglementare a industriei criptomonedelor, anunţând într-un document de consultare că doreşte să introducă o legislaţie oficială pentru activităţile cu criptomonede până în 2024, transmite CNBC, citată de News.ro.

Guvernul şi-a publicat răspunsul la un document de consultare emis la începutul acestui an, care a subliniat recomandări privind reglementarea industriei cripto.

În documentul de luni, guvernul a spus că intenţionează să includă o serie de activităţi cu criptoactive sub aceleaşi reglementări care guvernează băncile şi alte firme de servicii financiare. ”Sunt foarte încântat să prezint aceste propuneri finale pentru reglementarea criptoactivelor în Marea Britanie, în numele guvernului. Aştept cu nerăbdare să continuăm munca noastră cu sectorul pentru a face viziunea noastră o realitate pentru Regatul Unit, ca un hub global pentru tehnologia criptoactivelor”, a declarat Andrew Griffith, ministrul serviciilor financiare din Regatul Unit, într-un comunicat.

Propunerile guvernului includ reguli mai stricte pentru platformele de tranzacţionare, custozi care stochează criptomonede în numele clienţilor şi companiile de creditare în cripto.

Regatul Unit propune, de asemenea, regimuri mai stricte pentru abuzul de piaţă şi emiterea şi divulgarea criptoactivelor.

Guvernul îşi propune să introducă legi pentru industria cripto în faţa Parlamentului până în 2024, potrivit ziarului.

Nu este imediat clar în această etapă cum vor arăta legile din Marea Britanie cu privire la cripto. UE a stabilit un cadru clar pentru activele digitale cu regulamentul său MiCA (Pieţe în Crypto-Assets), inclusiv un proces de licenţiere pentru firmele cripto.

Regatul Unit este în acest proces înaintea altori ţări care sunt lideri în tehnologie. Numeroase proiecte de lege trec prin Congres, dar SUA sunt cu mult în urmă altora când vine vorba de a aduce legi federale oficiale pentru industria cripto.

Primarul Ion Ceban, la doi ani de război: ,,Rămânem solidari cu poporul ucrainean”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a transmis un mesaj, astăzi, 24 februarie, când se împlinesc doi ani de când Rusia a pornit un război împotriva Ucrainei.

,,2 ani de război în Ucraina. Din prima zi, noi, moldovenii, am fost alături și am ajutat cetățenii ucraineni și rămânem solidari cu poporul ucrainean.

PACE dorim în toată lumea și în țara vecinilor noștri. Și aici, acasă, cetățenii noștri își doresc siguranță, liniște și încredere în ziua de mâine.

În semn de solidaritate astăzi Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău și Arcul de Triumf vor fi iluminate în culorile drapelului Ucrainei”, a transmis Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Teren public de peste trei hectare din Capitală, dobândit ilegal. Procuratura a inițiat investigații

Un grup criminal organizat este investigat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pentru dobândirea ilegală a unui teren public de peste 3,3 hectare din municipiul Chișinău, prin folosirea unei încheieri judecătorești false.

Astfel, procurorii PCCOCS s-au autosesizat și au pornit o urmărire penală, în rezultatul căreia au acumulat suficiente probe care ar permite solicitarea arestării a doi membrii ai grupului criminal organizat.

În acest sens, cei doi au fost anunțați în căutare internațională, iar procurorii PCCOCS au depus demers la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care urmează a fi examinat în contumacie.

În cazul satisfacerii demersului procurorilor, cei doi învinuiți urmează să fie arestați pentru 30 de zile imediat după stabilirea locului aflării și reținerea acestora.

Reprezentanții PCCOCS menționează că investigațiile pe caz continuă și în privința altor terenuri și imobile pretins a fi dobândite ilicit de către membrii grupului criminal organizat.

Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la Chișinău

Delegația Uniunii Europene la Chișinău a arborat steagul Ucrainei pe clădirea sediului UE la Chișinău.

Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la ChișinăuFoto: European Union in the Republic of Moldova/Facebook

Potrivit Delegației, gestul vine să sprijine rezistența și curajul Ucrainei.

„Astăzi, ca și în oricare altă zi, suntem solidari cu Ucraina, marcând doi ani de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Reflectând la această zi, ne amintim cum, în ziua în care a început războiul în 2022, poporul Moldovei a dat dovadă de un extraordinar simț de solidaritate. Moldovenii și-au deschis inimile și ușile în fața celor care fugeau de războiul din Ucraina, demonstrând un adevărat spirit de compasiune și umanitate. Astăzi, steagul ucrainean este un simbol al curajului. Ucraina va învinge, iar Europa îi va fi alături la fiecare pas din această luptă”, se arată în mesajul Delegația Uniunii Europene în R. Moldova.

Amintim că astăzi, 24 februarie, se împlinesc doi ani de război în Ucraina.

#UNIClifehaks: Ce blugi ți se potrivesc în funcție de siluetă?
Articolul anterior
Australia plănuiește să omoare mii de cai sălbatici împușcându-i din elicoptere
Articolul următor