Marea Britanie înregistrează cele mai puține cazuri zilnice de Covid-19 din ultimele 5 luni

Marea Britanie înregistrează cele mai puține cazuri zilnice de Covid-19, în aproape cinci luni, anunță The Independent. Epidemia face un mare pas înapoi, cazurile zilnice scad continuu.

Campania de vaccinare în Marea Britanie a început în urmă cu 12 săptămâni. Până astăzi, 19,6 milioane de oameni au primit prima doză de vaccin anti-Covid, din numărul total al populației de 64 de milioane. Totodată, peste 4,1 milioane de britanici au fost infectați cu noul coronavirus, conform datelor statistice oficiale.

Marea Britanie a raportat astăzi 7.434 de cazuri noi de Covid-19, cel mai mic număr de infecții zilnice din aproape cinci luni.

Numărul de cazuri este cel mai scăzut raportat de la 2 octombrie, când au existat 6.968 de noi infecții.

Spitalizările cu coronavirus sunt, de asemenea, la cele mai scăzute niveluri din Anglia din octombrie, arată datele NHS.

Cele mai recente date arată că 874 de persoane din Anglia au fost internate în spital cu Covid-19 pe 24 februarie – cel mai scăzut total zilnic din 19 octombrie și o scădere la 79 la sută din vârful de 4.134 raportat la 12 ianuarie.

Un total de 19.682.048 de persoane au primit pănă astăzi prima doză de vaccin Covid-19, a declarat Public Health England.

Numai în Țara Galilor, mai mult de 38% din populația adultă a primit o primă doză de vaccin Pfizer / BioNTech sau Oxford / AstraZeneca în cele 12 săptămâni de la lansarea programului de vaccinare din țară.

Între timp, Grupul științific consultativ pentru situații de urgență a avertizat că o comunicare bună cu publicul este esențială pentru a preveni abandonarea măsurilor de distanțare socială după vaccinare.

Românii iau cu asalt platforma de vaccinare. 18.000 de persoane pe oră se înscriu la imunizare
Articolul anterior
Orhei: un copil de 2 ani a murit după ce a căzut de pe un cuptor
Articolul următor
Alte articole interesante