Marea Britanie oferă peste un milion de dolari producătorilor locali din Moldova pentru ca aceștia să-și dezvolte afacerile

Asistența financiară va fi oferită ca grant nerambursabil în cadrul unui proiect dezvoltat în țară noastră de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Până acum, prin această platforma, peste 600 de companii au beneficiat de asistență din bani oferiți de Suedia. 

Arina este o antreprenoare din stânga Nistrului, care a reușit timp de jumătate de an, să-și inițieze propria afacere cu ajutorul grantului obținut.

,,Noi facem vaze, lumânări, farfurii pentru fourchette, și asta arată foarte frumos. Și nu e doar frumos, este și ecologic.”

Tânăra are un atelier unde oferă o a două viață sticlei reciclate, fabricand produse ecologice. Banii oferiți în cadrul proiectului AdTrade i-a folosit pentru procurarea utilajelor de prelucrare și tăiere a sticlei.

Afacerea lui Igor este pe piață de 16 ani. Acesta a început cu plantații de nuci, migdale și cătină, care la scurt timp i-au adus succes. Acum, bărbatul vrea să procure utilaje de producere a sucurilor din cei circa 50 de mii de dolari, pe care i-a primit în cadrul proiectului. 

,,Urmează acum să procuram o nouă linie de producere a sucurilor naturale, stoarse direct din cătină, mere, pere, roșii. Vom avea o mini unitate de producere a sucurilor cu o capacitate de 450-500 de litri pe ora. Vom avea dezhidratarea catinei, unitatea de producere a uleiului de semințe din cătină.”

În acest mod, antreprenorul vrea să crească exportul produselor sale ecologice de la 15% la 85 la sută. 

Cei un milion 300 de mii de dolari oferiți de Marea Britanie vor fi folosiți la fel pentru îmbunătățirea mediului de afaceri în Moldova, pentru crearea unor legături comerciale între antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului și dezvoltarea capacităților de export. 

Steven Mark Fisher, ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova: ,,Acest proiect este un alt exemplu de angajare a Regatului Unit cu partenerii de dezvoltare în beneficiul cetățenilor moldoveni care locuiesc pe ambele maluri ale răului Nistru.”

Până acum, peste 600 de companii de pe ambele maluri ale Nistrului au beneficiat de asistență în cadrul proiectului implementat de PNUD. 

sursa: www.protv.md

Gest uimitor. Un șofer de microbuz din Capitală s-a reîntors pentru o mămică cu doi copii mici care și-a uitat poșeta în mijlocul de transport
Articolul anterior
Coronavirus: 37 de infectați, în ultimele 24 de ore. Un nou caz de import din Federația Rusă
Articolul următor
Alte articole interesante