Marele câștigător al sejurului în Maldive a fost desemnat de către Moldindconbank și Visa

Alexandru Morișco este clientul Moldindconbank și Visa, care va pleca împreună cu soția sa într-o vacanță de neuitat în Maldive. El a fost desemnat marele câștigător a promoției ”Maratonul premiilor cu Visa și Moldindconbank”, în cadrul unei extrageri aleatorii.

”Astăzi am oferit câștigătorului două vouchere pentru o călătorie în Maldive, unde va petrece 10 zile, all inclusive. A fost un câștig binemeritat, Alexandru a făcut 19 tranzacții a peste 500 lei și îi aducem sincere felicitări! A fost o promoție superbă, vor urma și altele campanii extraordinare pentru clienții noștri. Moldindconbank deține cea mai mare rețea de unități și este mereu alături de clienții săi, inclusiv prin soluții digitale, disponibile la un click distanță”, a declarat Dmytro Krepak, Vicepreședintele Moldindconbank.

Startul promoției a fost dat pe 1 februarie 2023, iar timp de două luni Alexandru a efectuat mai multe plăți cu cardul Visa de la Moldindconbank, în valoare de peste 500 de lei fiecare. Fidelitatea i-a fost răsplătită – acum va petrece vacanța într-o atmosferă romantică pe litoralul Insulelor Maldive.

Sunt client Moldindconbank de 4,5 ani. Am deschis un card pe care primeam indemnizația pentru îngrijirea copilului. Am primit apelul telefonic de la bancă, când eram la serviciu. Mi s-a spus că am câștigat o vacanță în Maldive, însă nu îmi venea a crede. Am povestit soției și colegilor, care la fel au fost șocați. Mulțumesc Moldindconbank pentru acest premiu, neapărat voi participa și la alte promoții, organizate de bancă”, a povestit emoționat marele câștigător.
În cadrul promoției au fost oferite și alte premii de valoare: două drone, două aparate de coafat multifuncționale și zece valize.

Mulțumim tuturor clienților pentru participare în această campanie. Utilizați în continuare cardurile Moldindconbank pentru plăți rapide și sigure atât în Republica Moldova, cât și în străinătate și aveți posibilitatea de a câștiga premii grandioase.

Moldindconbank – mereu alături!

Lukașenko l-a grațiat pe Roman Protasevici, jurnalitul disident pentru arestarea căruia a deturnat un avion Ryanair

Jurnalistul disident Roman Protasevici fusese condamnat la începutul lunii la opt ani de închisoare, pentru organizarea de revolte în masă, de apeluri publice la acte de terorism, de conducerea unui grup extremist și de insultarea președintelui Aleksandr Lukaşenk, scrie The Moscow Times.


„Am semnat toate documentele privind grațierea mea literalmente chiar acum. Aceasta este, desigur, o veste pur și simplu minunată”, a declarat Protasevici, citat de agenția de presă de stat Belta.

Protasevici, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat pe 23 mai 2021, când autoritățile belaruse au obligat avionul în care se afla acesta și care zbura de la Atena la Vilnius să aterizeze la Minsk, un incident care a stârnit indignare în Occident și a determinat noi sancțiuni împotriva regimului președintelui Aleksandr Lukașenko.

La începutul acestei luni, Protasevici a fost condamnat la opt ani de închisoare, în urma mai multor capete de acuzare. Autoritățile belaruse l-au acuzat pe Protasevici, fostul redactor-șef al emblematicului canal Nexta al opoziției din Belarus, de comiterea a peste 1 500 de infracțiuni penale.

În urma arestării sale, Protasevici a avut o serie de apariții publice în care și-a cerut scuze pentru acțiunile sale împotriva regimului și a confirmat că lucrează în strânsă cooperare cu autoritățile belaruse. Părinții jurnalistului au declarat ulterior că fiul lor a vorbit sub constrângere.

„Îi rog pe toți să citească printre rânduri și să filtreze informațiile prezentate de canalele de stat. Trebuie să înțelegeți că este un ostatic”, a declarat mama acestuia, Natalia Protasevici, citată de Libertatea.Pe data de 3 mai, un tribunal din capitala belarusă Minsk l-a găsit pe Protasevici vinovat de organizarea de revolte în masă, de apeluri publice la acte de terorism, de conducerea unui grup extremist și de insultarea președintelui Aleksandr Lukaşenko.

Foștii colegi ai lui Protasevici, Stepan Putilo și Yan Rudik, au fost și ei condamnați, în absență, la 20 de ani și, respectiv, 19 ani de închisoare.

Autoritățile belaruse nu i-au grațiat și pe ceilalți doi jurnaliști de la Nexta, care se află în exil, în străinătate.

Bloggerul rus Ilia Varlamov a oferit un interviu în Moldova și a dezvăluit ce îi place în țara noastră: ,,Aici e nivelul bun, european”

Aflat la Chișinău, bloggerul rus Ilia Varlamov i-a acordat un Interviu fără Protocol lui Dorin Galben. El a relatat despre atitudinea sa față de Republica Moldova, dragostea pentru vinul local și a povestit ce știe despre politica autohtonă.

„Sunt principalul ambasador al vinului moldovenesc în lume. Locuiesc în Amsterdam și am un bar preferat, se numește Shiraz. Cred că e cel mai bun bar din Amsterdam, deoarece are cea mai mare alegere de vin la pahar. Are vin moldovenesc. Merg acolo și de fiecare dată iau vin moldovenesc, deoarece îmi place să îi susțin pe cei care fac vin bun”, transmite realitatea.md.

În opinia lui Varlamov, Moldova a început să facă vin bun după ce Rusia a impus embargo. Bloggerul crede că, în ultimii 10 ani, domeniul vinificației a evoluat mult în țara noastră, iar pe lângă vin, lui îi mai place și bucătăria tradițională, la pensiunile de prin sate. În plus, el mai are și prieteni aici.

„Dacă vrei să iubești Moldova, nu e neapărat să vii la Chișinău. Când omul vine la Chișinău, nu mai vrea să se întoarcă. Trebuie de mers la vinării. Acolo e nivelul bun, european”, spune Varlamov.

Întrebat ce știe despre politica din Moldova, bloggerul a spus că nu cunoaște nimic despre asta. El nu consideră că situația de la noi este una importantă pe arena mondială și preferă să se intereseze de statele cu influență la nivel mondial.

„Dacă mă întrebi ce știu despre politica din Moldova, voi răspunde – nimic! Sunt sensibil și voi începe să îmi fac griji. Îmi vei povesti cine e bun, cine e rău. Cu siguranță există nedreptăți. Mă voi revolta. Nu știu nimic despre politica din Moldova, deoarece nu este în sfera mea de interese. Nu influențează nimic altceva decât situația din Moldova. Mă interesează politica din China, din SUA, din Rusia, un pic din Ucraina. Mă interesează ceea ce îmi influențează viața”, a spus Varlamov.

Susținătorii Evgheniei Guțul au dansat în fața Curții de Apel Comrat

Pauză muzicală, în stil găgăuz, la Curtea de Apel Comrat. Oamenii, care au venit în sprijinul Evgheniei Guțul, după ce au scandat și au cerut victorie, au trecut la dans.

Susținătorii Evgheniei Guțul au început să danseze la Curtea de Apel

În timp ce magistrații decid soarta alegerilor, oamenii dansează, transmite unimedia.info.

Amintim că Curtea de Apel Comrat examinează astăzi, 22 mai, demersul Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei privind legalitatea alegerilor din UTA Găgăuzia și validarea mandatului de bașcan al Evgheniei Guțul, candidata Partidului Șor.

Lukașenko l-a grațiat pe Roman Protasevici, jurnalitul disident pentru arestarea căruia a deturnat un avion Ryanair
Articolul anterior