Mariah Carey a fost căsătorită cu Nick Cannon și împreună au gemenii Monroe și Moroccan, în vârstă de 11 ani și jumătate.
Mariah Carey, în vârstă de 52 de ani, a publicat miercuri, 18 ianuarie, pe Instagram fotografii dintr-o excursie la schi cu gemenii Moroccan și Monroe, în vârstă de 11 ani și jumătate.
Cântăreața și fiica Monroe s-au asortat pentru acestă ieșire în zăpadă, ambele purtând jachete roz strălucitoare, pantaloni de schi negri și căciuli de iarnă negre. Vedeta a împărtășit instantanee drăguțe ale duo-ului mamă-fiică pe pârtii împreună, precum și fotografii în care fiul Monroe se alătură surorii sale și mamei.
„Costume asortate pe pârtii!⛷️❄️”, a scris Mariah Carey, în dreptul imaginilor de pe Instagram.
Luna trecută, Mariah Carey a împărtășit pe Instagram imagini din ajunul Crăciunului, unde ea și gemenii s-au bucurat de o „plimbare surpriză cu sania la miezul nopții” cu Moș Crăciun.
Mărfuri nedeclarate de sute de mii de lei, depistate de ofițerii vamali în a doua linie de control
Cazul a fost documentat de ofițerii Echipelor mobile ale Serviciului Vamal, după ce au stopat pentru verificare un autocar de model „Setra S415”, în apropierea localității Leușeni. Autocarul se deplasa din Marea Britanie, fiind condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, cetățean al Republicii Moldova, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.
În urma controlului vamal efectuat, în remorca acestuia, cât și în compartimentul destinat bagajelor au fost descoperite mai multe bunuri ce nu au fost declarate la trecerea frontierei vamale.
Acestea s-au dovedit a fi ale șoferului și ale unui pasager, un conațional de 25 de ani. Printre bunurile depistate se numără pompe de căldură, aparate de uz casnic, băuturi alcoolice exclusiviste, accesorii pentru termocentrale.
Bunurile cu o valoare estimată de aproximativ 350.000 de lei, au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoanele implicate riscă sancțiuni contravenționale.
Academia „Ștefan cel Mare” din Moldova va coopera cu Academia din Ucraina
Academia „Ștefan cel Mare” din Republica Moldova a semnat un acord de cooperare cu Academia Națională a Afacerilor Interne din Ucraina, scrie sintezazilei.md.
Acest acord, semnat în cadrul vizitei de lucru a prim-prorectorului Iurie Odagiu în Ucraina, vizează întărirea învățământului universitar și postuniversitar și dezvoltarea relațiilor de colaborare între cele două instituții.
Scopul principal al documentului este consolidarea cooperării în domeniile activităților didactice și de cercetare, precum și dezvoltarea unei rețele de cercetare multidisciplinară. Acordul prevede o colaborare strânsă între părți pentru a combina activitățile practice și științifice, în vederea îndeplinirii obiectivelor educaționale, metodologice și de cercetare.
Semnatarii acordului sunt convinși că parteneriatul va contribui la perfecționarea personalului de conducere din sistemul afacerilor interne, la dezvoltarea cercetării științifice și la îmbunătățirea pregătirii pedagogilor. Academia „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne din Moldova își reafirmă angajamentul de a sprijini consolidarea parteneriatului cu instituții internaționale și de a contribui la proiecte de cercetare științifică în domeniul aplicării legii.
Guvernul va ajuta antreprenorii din R. Moldova afectați de taxele vamale anunțate de SUA
Guvernul va sprijini antreprenorii moldoveni afectați de noile taxe vamale impuse de administrația Trump asupra produselor din Republica Moldova. Premierul Dorin Recean a anunțat, pe 3 aprilie, că măsura va afecta aproximativ 2,5% din comerțul extern al țării. Totodată, oficialul și-a exprimat încrederea în continuitatea parteneriatului strategic cu SUA, care durează de peste 30 de ani, scrie radiomoldova.md.
„Înțelegem preocuparea producătorilor noștri care au muncit, de altfel constant ca să aibă acces la piața americană. Guvernul va interveni să ajute acești antreprenori ca să își mențină competitivitatea. Republica Moldova rămâne angajată ferm într-un parteneriatul strategic cu SUA. Este un parteneriat de peste 30 de ani și avem ferma convingere că vom putea să continuăm să ne aliniem obiectivele”.
Decizia SUA vizează tarife aplicate importurilor din aproximativ 70 de țări, inclusiv Republica Moldova, într-un efort de echilibrare a comerțului american. Potrivit premierului, aceste măsuri afectează aproximativ 2,5% din comerțul extern al țării.
Oficialul a amintit că trei sferturi dintre produsele moldovenești exportate ajung pe piețele europene, inclusiv în Uniunea Europeană, Marea Britanie și țările din Asociația Europeană a Liberului Schimb (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția).
În acest context, prim-ministrul Dorin Recean a făcut un apel către cetățeni să susțină economia națională prin consumul produselor locale.
Precizăm că, în anul 2024, Statele Unite ale Americii s-au numărat printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, atât în ceea ce privește exporturile, cât și importurile. Doar anul trecut, țara noastră a exportat în SUA produse în valoare de 90,23 milioane de dolari, comparativ cu 61,5 milioane de dolari în 2023.
R. Moldova se regăsește printre țările vizate de creșterea masivă a taxelor vamale pentru majoritatea produselor importate, anunțată de Statele Unite ale Americii. Astfel, conform listei, țara noastră va trebui să achite o taxă vamală de 31% impusă asupra exporturilor către piața americană.
China, a doua economie a lumii, este vizată de o plată cumulată de 34%, în timp ce Uniunea Europeană va plăti 20%, iar Japonia – 24%. Rusia nu se regăsește în această listă.