Mark Stam, în copilărie, n-a primit cadouri de Crăciun

Basarabeanul Mark Stam, devenit faimos peste Prut, a sărbătorit mereu Crăciunul pe rit vechi. În copilărie, artistul primea cadouri doar la trecerea dintre ani, în noaptea spre 1 ianuarie.

separator
Imaginea lui Moș Crăciun s-a născut în 1931, însă în Republica Moldova a ajuns mult mai târziu, poate cu mult prea târziu pentru ca artistul Mark Stam să se bucure de ceea ce reprezintă Moș Crăciun pentru copiii din ziua de azi.

„Nu primeam cadouri de Crăciun pentru că atunci când noi ne-am „europenizat” și cumva 25 decembrie a devenit simbol al Crăciunului și reprezintă dăruirea cadourilor, eu deja eram mare și nu am mai apucat să primesc cadouri de la Moș Crăciun. Însă cadourile la noi se dăruiau de Anul Nou, în noaptea de 31 decembrie, spre 1 ianuarie. Primeam doar o singură dată, doar pe rit vechi, cum sărbătoream noi. M-aș fi bucurat eu să primesc de două ori, dar de unde”, a povestit Mark Stam, pentru libertatea.ro.
Pentru că la Chișinău încă se țin tradițiile pe rit vechi, Mark Stam are toate șansele să fie alături de familie la masa de prânz, căci Crăciunul cade pe 8 ianuarie, când deja termină cu toate concertele în România.

„Sărbătorile sunt despre oameni și chiar dacă nu o să ajung fix pe 25 decembrie acasă, sigur o să fiu pe 8 ianuarie când e la noi Crăciunul, oricum sărbătoresc cu familia pentru că până la urma despre asta e vorba, de a sta cu cei dragi”, a mai completat tânărul.

Tradiție de Crăciun. În fiecare an, într-o comună din Italia, localnicii lasă pe stradă sacoșe cu produse pentru cei nevoiași
Articolul anterior
O fetiță de 13 ani a fost spulberată pe trecerea de pietoni
Articolul următor
Alte articole interesante