”Mărțișorul Britanic” cu mărțișoare moldovenești

martisor britanic2Chiar și departe de casă, diaspora moldovenească nu-și uită tradițiile. Moldovenii stabiliți la Londra au sărbătorit venirea primăverii în acorduri de chitară și muzică folk. Evenimentul a adunat un public numeros, atât moldoveni, cât și englezi.

separator

Printre cei prezenți s-au numărat: Iulian Fruntașu, Ambasadorul Moldovei în Marea Britanie, poeta și cantautoarea Vica Demici și membru-fondator al Asociației moldo-britanice ”Vatra”, Tamara Șchiopu, organizator al acestui eveniment. Serata a fost una de suflet. Într-o atmosfera caldă și familială s-a cântat muzică folk, s-au făcut poze, s-au spus legende și s-au dăruit mărțișoare.
Dar lumea bună a venit nu doar să asculte muzică, dar și să suțină un scop caritabil. La acest eveniment s-au vândut mărțișoare confecționate de copiii cu dezabilități din Republica Moldova. În urma vânzărilor, s-au adunat 530 de lire sterline (circa 10 mii de lei). Acești bani vor fi trimisi înapoi copiilor pentru a putea procura din ei un lot de carți și rechizite școlare.

martisor britanic 3
martisor britanic
martisor britanic2 martisor britanic4martisor britanic8VicaDemici

Află care sunt cei mai bogați sportivi din lume!
Articolul anterior
Viaţa reginei Marii Britanii în FOTOGRAFII
Articolul următor
Alte articole interesante