Măsuri de precauție la vamă: călătorii sunt verificați la coronavirus

La vamă sunt întreprinse măsuri de precauție atât pentru angajați, cât și pentru cetățenii care traverseaza punctele de frontieră. Toți angajații structurilor sunt instruiți privind depistarea manifestărilor clinice ale bolii și raportarea cazurilor către Punctul Focal.

separator
Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a convocat o ședință lărgită a Comisiei pentru Situații excepționale și urgențe de sănătate publică.

În cadrul ședinței au fost discutate măsurile de prevenire și control a infecției cu Coronavirusul de tip nou (2019-nCov), reieșind din situația epidemiologică și răspândirea infecției la nivel global.

Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a informat despre noile recomandări pentru implementare de către statele membre în contextul Regulamentului Sanitar Internațional (RSI). În același context, conducerea ANSP a anunțat despre elaborarea materialelor informative care vor fi distribuite populației, care revin sau pleacă din țară, privind recomandările OMS în timpul călătoriilor.

La fel, a fost elaborat și aprobat un Ordin cu actualizarea definiției de caz pentru supraveghere, diagnosticul de laborator, măsurile de prevenire și control a infecției în instituțiile medico-sanitare, măsurile de pregătire și răspuns la suspecție/confirmare a cazului de boală.

Instituțiile medico-sanitare sunt pregătite și dispun de medicamentele necesare pentru a asigura cu tratament împotriva gripei și infecțiilor respiratorii acute. La necesitate, vor fi reprofilate suplimentar unele secții.

sursa: www.unimedia.info

Cei mai buni profesori de la UTM, aleși de către studenți, au primit în dar laptopuri
Articolul anterior
Avertizare! Un operator de telefonie mobilă îndeamnă cetățenii să nu răspundă la apeluri din Ciad, Slovena și alte țări
Articolul următor
Alte articole interesante