Maxim Moiseev era însoțitor de bord, în avionul din Rusia cuprins de flăcări. Tânărul a murit ca un erou, încercând să salveze vieți

Un tânăr însoțitor de zbor, unul din cei cinci membri ai echipajului avionului curprins de flăcări pe Aeroportul din Moscova, a murit în timp ce încerca să salveze pasagerii avionului.

separator
Maxim Moiseev a murit din cauza intoxicației cu fum, în timp ce încerca să ajute pasagerii localizați în partea din spate, la coada avionului, acolo unde a izbucnit incendiul. Maxim a salvat oamenii până în ultimul moment, spun martorii, fiind unicul din membrii echipajului, care și-a pierdut viața. Însă, numele său nu apare pe lista supraviețuitorilor. Tânărul lucra ca însoțitor de bord doar de 1 an și trei luni.

Amintim că avionul care efectua cursa Moscova-Murmansk s-a întors din zbor după 30 de minute, din cauza unor probleme tehnice. Avionul a luat foc dupa ce s-a izbit de pistă în timp ce ateriza. În urma incidentului, 41 de persoane au murit.  

Copiii din grădinițele din Capitală vor primi cadouri de sărbători

Peste 31 de mii de copii din grădinițele din capitală vor primi cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă, scrie moldpres.md.

Solicitat de agenție, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a specificat că dulciurile au fost cumpărate de la un producător autohton și corespund tuturor normelor de consum.

„În prezent, cadourile sunt livrate la instituțiile de învățământ. Acestea urmează să fie distribuite în toate grădinițele din capitală până la desfășurarea matineelor dedicate sărbătorilor de iarnă, care vor începe după data de 15 decembrie”, a spus Andrei Pavaloi.

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a subliniat că, în acest an, directorii instituțiilor de învățământ vor decide dacă părinții pot participa la matinee.

Cadourile pentru copii sunt achiziționate din bugetul Primăriei municipiului Chișinău.

În capitală sunt 127 de grădinițe.

Fost polițist de frontieră și un transportator, reținuți pentru organizarea migrației ilegale

Procurorii PCCOCS, oficiul Sud, de comun cu polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD, au reținut marți două persoane bănuite de  organizarea migrației ilegale pentru mai mulți cetățeni ucraineni.

Potrivit datelor din dosar, trei dintre aceștia au oferit în total suma de 16 700 dolari SUA, pentru a putea fi aduși ilegal în Moldova și ulterior să le fie efectuată intrarea legală pe teritoriul Moldovei în sistemul informațional a datelor privind traversarea frontierei de stat.

Oameni legii au inițiat cercetările în octombrie 2022. Bănuitul care avea rolul de transportator are vârsta de 59 de ani. Ulterior cazării lor, avea loc legalizarea șederii lor în Moldova, prin intermediul unui fost angajat al Poliției de Frontieră, la punctul de trecere a frontierei „Giurgiulești-Reni.” Acesta are vârsta de 42 de ani și s-a eliberat recent din funcția deținută.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, persoanele vizate în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Victime ale sobelor defecte! Mai multe persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon, iar una a murit

În ultimele 24 de ore 9 persoane au avut de suferit în urma intoxicării cu monoxid de carbon, după ce au folosit sobele din propriile locuințe.

Primul caz de intoxicație a fost înregistrat în orașul Căușeni pe 28 noiembrie la ora 08:55. Aici, un bărbat în vârstă de 42 de ani, o femeie în vârstă de 37 de ani, dar și un băiat în vârstă de 9 ani s-au intoxicat cu fumul emanat de la o sobă defectă, care a fost exploatată în locuință. Persoanele au fost preluate la spitalul raional pentru îngrijirile medicale, în stare satisfăcătoare.

Un alt caz, în care a avut de suferit o familie din 4 membri a avut loc în satul Dezghinjea UTA Găgăuzia. Un bărbat în vârstă de 43 de ani, o femeie în vârstă de 40 de ani, dar și copiii acestora, un băiat în vârstă de 15 ani și o fată în vârstă de 1 an au fost transportați de urgență la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, în urma exploatării unei sobe defecte. La moment, starea persoanelor este satisfăcătoare. Tot, la data de 28 noiembrie în satul Cuhnești raionul Glodeni, o femeie în vârstă de 65 de ani a primit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la soba din locuință. Ulterior, persoana a fost transportată pentru îngrijiri la spital. Un caz tragic s-a produs în satul Cinișeuți raionul Rezina. Aici, un bărbat în vârstă de 63 de ani a decedat, după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la soba defectă din locuință.

Cazul este cercetat de organele de drept. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat oamenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a surselor de încălzire, cum ar fi sobele alimentate cu combustibil solid și gazos, dar și aparatele electrice de încălzit locuințele. Persoanele sunt rugate să verifice starea acestora înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri și nereguli să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol. Mai mult, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, oamenii sunt îndemnați să aerisească bine locuințele, să nu obtureze canalele de ventilare și să stingă focul din sobe pe noapte. Întru evitarea cazurilor de intoxicație cu produsele de ardere emanate de la sobe, IGSU reamintește importantele reguli de securitate printr-un spot social de prevenire, lansat anterior.

E oficial: Ducii de Sussex au devenit părinții unui băiețel!
Articolul anterior
Prima declarație a Prinţului Harry, după ce a devenit tată: ,,Sunt foarte mândru de soţia mea”!
Articolul următor