Medicii din China, copleşiţi de numărul mare de pacienţi infectaţi cu Covid, nu au fost pregătiți. Secţiile de ATI sunt pline

Spitalele din China sunt arhipline, în urma creşterii numărului de pacienţi infectaţi cu Covid. Medicii spun că nu mai fac faţă, în secţiile de ATI nu mai sunt locuri, iar oamenii se tem că virusul va face din ce în ce mai multe victime.

În mai mult de 3 decenii de medicină de urgență, medicul Howard Bernstein, stabilit la Beijing, a declarat că nu a văzut niciodată așa ceva. Pacienții sosesc la spital în număr tot mai mare; aproape toți sunt vârstnici și mulți sunt foarte bolnavi, cu simptome de COVID și pneumonie, potrivit Reuters citat de observatornews.ro.

Medicii nu fac faţă numărului mare de pacienţi internaţi cu Covid

Relatarea medicului Howard Bernstein reflectă mărturii similare din partea personalului medical din întreaga China, care se străduiește să facă față pandemiei, luna aceasta, după ce China a schimbat brusc politicile sale stricte privind COVID, care erau anterior stricte. Relaxarea a fost urmată de un val de infecții la nivel național.

Acesta este de departe cel mai mare focar de infecție din țară de la începutul pandemiei în orașul central Wuhan, în urmă cu trei ani. Spitalele guvernamentale și crematoriile din Beijing au întâmpinat, de asemenea, dificultăți în această lună, pe fondul cererii mari.

„Spitalul este pur și simplu copleșit de sus până jos”, a declarat Bernstein pentru Reuters la sfârșitul unei ture „stresante” la spitalul privat Beijing United Family Hospital din estul capitalei.

Secția de terapie intensivă este plină”, la fel ca și departamentul de urgență, clinica de febră și alte secții, a spus el.

„Mulți dintre ei au fost internați în spital. Nu se ameliorează într-o zi sau două, așa că nu există flux și, prin urmare, oamenii continuă să vină la Urgențe, dar nu pot urca la etaj în camerele de spital”, a spus el. „Sunt blocați la Urgențe zile întregi”.

Tot mai multe persoane ajung la spital cu simptome Covid

În ultima lună, Bernstein a trecut de la a nu fi tratat niciodată un pacient COVID la a vedea zeci de pacienți pe zi.

„Cea mai mare provocare, sincer, este că eu cred că am fost pur și simplu nepregătiți pentru asta”, a spus el.

Sonia Jutard-Bourreau, în vârstă de 48 de ani, medic-șef la spitalul privat Raffles din Beijing, a declarat că numărul pacienților este de cinci-șase ori mai mare decât în mod normal, iar vârsta medie a pacienților a crescut cu aproximativ 40 de ani, ajungând la peste 70 de ani în decurs de o săptămână.

„Este întotdeauna același profil”, a spus ea. „Adică majoritatea pacienților nu au fost vaccinați”.

Pacienții și rudele lor vizitează Raffles pentru că spitalele locale sunt „copleșite”, a spus ea, și pentru că doresc să cumpere Paxlovid, tratamentul COVID produs de Pfizer, pe care multe locuri, inclusiv Raffles, îl au în criză.

„Ei vor medicamentul ca pe un înlocuitor al vaccinului, dar medicamentul nu înlocuiește vaccinul”, a spus Jutard-Bourreau, adăugând că există criterii stricte pentru situațiile în care echipa ei îl poate prescrie.

Jutard-Bourreau, care, la fel ca Bernstein, lucrează în China de aproximativ un deceniu, se teme că ce este mai rău din acest val din Beijing nu a ajuns încă.

Tot mai mulţi medici infectaţi cu virusul, încercând să salveze alţi pacienţi

În altă parte în China, personalul medical a declarat pentru Reuters că resursele sunt deja solicitate la limită în unele cazuri, deoarece nivelurile de COVID și de îmbolnăvire în rândul personalului au fost deosebit de ridicate.

O asistentă medicală din orașul Xian, situat în vestul țării, a declarat că 45 din cele 51 de asistente medicale din departamentul său și tot personalul din departamentul de urgență au contractat virusul în ultimele săptămâni.

„Există atât de multe cazuri pozitive printre colegii mei”, a declarat asistenta de 22 de ani.Wang. „Aproape toți medicii sunt de acord cu ea”.

Wang și asistentele de la alte spitale au declarat că li s-a spus să se prezinte la serviciu chiar dacă sunt testate pozitiv și au o febră ușoară.

Jiang, o asistentă în vârstă de 29 de ani de la o secție de psihiatrie a unui spital din provincia Hubei, a declarat că prezența personalului a scăzut cu peste 50% în secția sa, care a încetat să mai accepte noi pacienți. Ea a spus că lucrează în ture de peste 16 ore cu un sprijin insuficient.

„Mă îngrijorează faptul că, dacă pacientul pare a fi agitat, trebuie să îl imobilizezi, dar nu poți face acest lucru cu ușurință singur”, a spus ea. „Nu este o situație grozavă în care să te afli”.

Personalul medical, îngenunchiat de numărul mare de cazuri Covid din spitale

Medicii care au vorbit la Reuters au declarat că sunt cel mai mult îngrijorați de persoanele în vârstă, dintre care zeci de mii ar putea muri, potrivit estimărilor experților.

Mai mult de 5.000 de persoane mor probabil în fiecare zi din cauza COVID-19 în China, a estimat firma britanică de date medicale Airfinity, oferind un contrast dramatic cu datele oficiale de la Beijing privind epidemia actuală din țară.

Comisia Națională de Sănătate nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta îngrijorările exprimate de personalul medical.

China nu a raportat niciun deces din cauza COVID pe continent în cele șase zile până duminică, a declarat duminică Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, chiar dacă crematoriile s-au confruntat cu o cerere în creștere.

China și-a restrâns definiția pentru clasificarea deceselor ca fiind legate de COVID, numărându-le doar pe cele care implică pneumonie sau insuficiență respiratorie cauzate de COVID, ridicând semne de întrebare în rândul experților mondiali în domeniul sănătății.

„Nu este vorba de medicină, ci de politică”, a declarat Jutard-Bourreau. „Dacă mor acum cu COVID, este din cauza COVID. Rata de mortalitate acum sunt cifre politice, nu medicale.”

Primarul de Șoldănești și alți angajați ai administrației publice locale, cercetați de CNA într-un caz de corupție

Ofițerii CNA și procurorii Procuraturii mun. Bălți anunță despre cercetarea primarului or. Șoldănești în cadrul unui dosar pornit pe fapte de corupere pasivă. Bănuitul, în comun cu alți angajați ai Primăriei, ar fi perceput sistematic remunerații ilicite de la reprezentanții unor agenți economici în scopul favorizării acestora în procesele de achiziții publice organizate de primărie, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Potrivit materialelor acumulate, primarul orașului Șoldănești, contabila-economist și alți membri ai Comisiei de achiziții au fost documentați de CNA în mai multe episoade în care au primit mijloace financiare de la unii beneficiari ai contractelor de achiziții publice, încheiate în cadrul unor proiecte de dezvoltare a localității. În procesul investigațiilor s-a constatat că bănuiții ar fi încasat de la părțile beneficiare câte 10 la sută din valoarea contractelor.

În aceste zile, au avut loc acțiuni de urmărire penală, autorizate de judecătorul de instrucție, la biroul, domiciliul și automobilul primarului or. Șoldănești, dar și la alte persoane vizate în cauza penală. La această etapă, toate persoane sunt cercetate în stare de libertate.

În prezent, cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor Procuraturii mun. Bălți.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Gazul s-ar putea scumpi: Anunțul ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că S.A. „Moldovagaz” a depus cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale în contextul obligației de serviciu public. Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională, transmite știri.md.

În prezent, specialiștii din cadrul Agenției examinează cererea depusă și verifică corectitudinea calculelor prezentate pentru a elabora și înainta Consiliului de Administrație al ANRE proiectul de hotărâri.

„În acest context, anunțăm că membrii Consiliului de Administrare al ANRE se vor întruni miercuri, 27 noiembrie 2024, la ora 10:00, pentru examinarea și aprobarea prețurilor reglementate pentru gazele naturale”, au precizat reprezentanții ANRE.

Potrivit solicitării S.A. „Moldovagaz”, tariful la gaz ar putea crește cu circa patru lei sau cu aproape 40 la sută. Așadar, acesta ar urma să fie 16,36 lei/m3 (fără TVA).

De menționat că, în prezent, tariful la gaz este de 12,15 lei/m3.

Tragedie pe o autostradă din Franța: Un moldovean, găsit mort lângă un camion, fără pantaloni pe el

Un șofer moldovean de TIR a fost găsit mort lângă un camion. Tragedia s-a produs duminică, 24 noiembrie, pe o autostradă din Franța, scrie realitatea.md.

Potrivit presei franceze, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de un alt șofer de camion. Victima de 40 de ani nu avea pantofi în picioare, iar lângă el au fost găsite mai multe sticle goale de whisky.

Sursa citată precizează că Parchetul Montbéliard a deschis pe acest caz o anchetă penală pentru omor din culpă pentru a „a avea toate mijloacele posibile de anchetă” și de a face lumină asupra împrejurărilor acestei morți suspecte.

Victima și-ar fi petrecut seara cu un alt șofer moldovean de 37 de ani, care la sosirea poliției se afla în camion. Presa franceză transmite că ambii munceau pentru aceeași companie de transport.

În cadrul audierilor, șoferul a declarat că nimic nu a auzit sau a observat ceva suspect. De asemenea, el a adăugat că nu are explicații ce i se putea întâmpla colegului său.

Autopsia a arătat că leziunile care erau pe corpul moldoveanului erau din cauza căderii și anume a cea din camion. Polițiștii francezi au stabilit că cei doi șoferi au cumpărat mai multe sticle cu băuturi alcoolice pentru a le bea împreună în cabina celui de-al doilea șofer. Ambele camioane au fost blocate pe o autostradă din Franța din cauza condițiilor meteo grele.

Opt victime, între care un copil de 11 ani, după un accident înfiorător în Constanța, în Constanța. Imactul a fost devastator
Articolul anterior
Important! În următorii 10 ani, țara noastră intenționează să construiască noi rețele de gaze naturale
Articolul următor