Medicul care a plecat din Rusia, pleacă și din Moldova: ”Am obosit! După 4 luni de luptă stupidă – o valiză, o gară și țara următoare”

Un tânăr medic din orașul Krasnodar, care s-a mutat în Moldova cu intenția de a-și găsi un loc de muncă și de a învăța limba, pleacă din țară după o „luptă stupidă” cu reglementările Ministerului Sănătății.

DoctorAlexEat, terapeut și student absolvent – așa se prezintă pe rețeaua de socializare – a postat regulat videoclipuri pe TikTok cu povești despre călătoria și viața sa în Moldova. Într-unul dintre cele mai recente videoclipuri, acesta și-a cerut scuze pentru absența îndelungată, explicând-o prin nevoia de a conștientiza tot ceea ce se întâmplă.

Point.md, citat de stiri.md scrie că medicul a citat celebra frază a lui Boris Elțin „Sunt obosit, plec” și a spus că pleacă din Moldova pentru un loc de muncă în care să poată lucra după specialitatea sa. „După 4 luni de luptă stupidă – o valiză, o gară și țara următoare”, a spus el.

Medicul a continuat să descrie exact cu ce a avut de-a face. Explicând alegerea Moldovei ca loc de reședință, tânărul specialist a remarcat că căuta o țară în care să fie înțeles, în care să aibă suficiente resurse financiare și în care să-și poată găsi un loc de muncă.

„Am fost indus în eroare de informațiile de pe internet – sunt foarte limitate – despre muncă. Adică se pare că există o recunoaștere reciprocă a diplomelor și o lipsă frenetică de medici”, a menționat el, adăugând cu regret că a greșit când s-a axat pe această informație, deși „posturi medicale vacante nu sunt doar multe, ci sunt un număr foarte mare” în toată Moldova.

Potrivit lui, un loc de muncă într-o clinică privată pentru un medic rus a fost găsit chiar a doua zi, iar apoi a urmat traducerea diplomelor și a altor documente, certificarea acestora de către un notar și trei luni de așteptare a unei scrisori din partea Ministerului Sănătății.

După ce a primit răspunsul, medicul Tiktoker a fost extrem de surprins. S-a dovedit că va trebui să plătească aproape 10.000 de euro pentru doi ani de studii în sistemul sanitar din Moldova. 

„Costul educației și potențialul salariu – nu sunt deloc compatibile! Plătește 10.000 de euro pentru a primi 10.000 de lei?”, s-a mirat acesta.

Cetățenii moldoveni care au studiat în străinătate nu sunt supuși unor reguli atât de stricte, iar un originar din Rusia ar fi mulțumit de o abordare similară. În decursul povestirii sale, el și-a exprimat recunoștința față de deputatul din Parlamentul Republicii Moldova, Radu Marian, pentru că a încercat să-i acorde asistență. Drept urmare, medicului i s-a explicat: este imposibil să-și rezolve problema din cauza legilor țării care acționează conform standardelor europene.

„Desigur, înțeleg totul perfect, dar având o lipsă nebună de personal!… Am un număr uriaș de cunoștințe care s-au întors în Moldova și au plecat aici – analiști de afaceri, specialiști IT, ingineri… Oameni, pentru a căror cunoștințe se plătește foarte mult, au plecat din Moldova. Care reguli și legi europene, când țările se luptă acum pentru specialiști, se luptă pentru creier și creează condiții pentru specialiști?”, este surprins migrantul.

În concluzie, el a spus că pleacă miercuri din Chișinău, însă nu a menționat destinația. Medicul și-a exprimat din nou regretul față de soarta Moldovei și a instituțiilor sale medicale.

Marocul a trimis Spania acasă. Africanii merg în sferturi la FIFA 2022

Marocul s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar, după ce a trecut dramatic de Spania, la loviturile de departajare, informează Gazeta Sporturilor. Ibericii au ratat toate penalty-urile, iar tabela s-a închis la 3-0.

Maroc se califică în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar! Spania, eliminată la loviturile de departajare pentru a doua oară consecutiv.

Maroc a învins-o pe Spania la loviturile de la 11 metri cu 3-0. Bono este erou. Africanii trimit acasă naționala lui Luis Enrique.

Proteste violente la Salonic şi Atena, după ce un băiat rrom a fost împuşcat de poliţie

Membri ai comunităţii rrome din Grecia au ieşit, marţi, pe străzile din Salonic pentru a protesta după ce un băiat rrom de 16 ani a fost împuşcat de un ofiţer de poliţie care îl urmărea pentru un presupus furt de benzină.

proteste salonic atena

Protestatarii au aruncat pietre către biroul din Salonic al Parchetului grec, în contextul în care ofiţerul de poliţie respectiv a compărut în faţa instanţei pentru a răspunde acuzaţiei de tentativă de omucidere, conform DPA.

Presa elenă a difuzat imagini în care forţele de ordine încercau să disperseze mulţimea furioasă.

Băiatul de etnie rromă a fost împuşcat în zona capului şi se află internat, în stare gravă.

Potrivit informaţiilor preliminare din anchetă, el îşi alimentase automobilul cu benzină în valoare de 20 de euro, după care a plecat fără a plăti.

Cotidianul Kathimerini a relatat că ulterior băiatul a condus periculos maşina în timp ce era urmărit de poliţişti pe motociclete.

După ce automobilul a fost oprit, un ofiţer de poliţie, în vârstă de 34 de ani, a tras un glonţ care a trecut prin geamul lateral şi prin tetieră şi a lovit capul băiatului.

Demonstraţii au avut loc şi la Atena, membrii comunităţii rrome acuzând autorităţile de discriminare.

Aceste acţiuni de protest au avut loc în ziua când se împlinesc 14 ani de la împuşcarea mortală a lui Alexandros Grigoropoulos (15 ani), în timpul unei operaţiuni a poliţiei. Poliţistul implicat în acel caz a fost ulterior condamnat pentru omucidere.

sursa

Cristiano Ronaldo, lăsat pe bancă la meciul cu Elveția. Explicația selecționerului portughez

Cristinao Ronaldo a fost lăsat pe bancă de selecționerul portughez Fernando Santos la meciul cu Elveţia, din optimile Cupei Mondiale din Qatar.

Cristiano Ronaldo

RTP şi SIC sunt cele două posturi TV din Portugalia care au anunţat primele că atacantul Cristiano Ronaldo ar începe meciul cu Elveţia pe banca de rezerve. Selecţionerul Fernando Santos nu ar fi digerat ieşirea lui CR7 după înlocuirea din meciul cu echipa Coreei de Sud şi i-a luat acestuia banderola de căpitan, care va ajunge pe braţul lui Pepe, celălalt veteran al echipei lusitane, scrie News.ro.

Santos a declarat înainte de meci că decizia de a îl lăsa rezervă pe Ronaldo nu este o pedeapsă, ci „o opțiune strategică”.

„Nicio legătură, subiectul acela este închis. A fost o opțiune strategică, pe care o pregăteam de câteva zile pentru acest joc, cu mutări diferite. O opțiune strategică, nimic mai mult de atât. Este un profesionist exemplar și dacă va trebuie să intre pe teren, va ajuta foarte mult Portugalia”, a spus Santos, potrivit Record.pt.

Gonçalo Ramos, atacantul de 21 de ani al Benficăi, i-a luat locul lui Cristiano Ronaldo în primul 11, la meciul cu Elveția.

Este pentru prima oară după Euro 2004 când Cristiano Ronaldo lipseşte din echipa de start a unui meci decisiv al echipei Portugaliei, în afara cazurilor când a fost accidentat sau suspendat.

sursa

Ucraina, deconectată de la energia electrică în urma atacurilor masive de azi! Se așteaptă deconectări și în Moldova
Articolul anterior
Întreruperi masive de curent în toată țara! Andrei Spînu: ”Se întâmplă în urma bombardamentelor asupra sistemului energetic ucrainean din ultima oră”
Articolul următor