Mercedes de 180.000 de dolari, achiziționat la Moldovagaz. Igor Grosu: ,,E pe gaz sau benzină?”

La prezentarea raportului de audit al companiei Moldovagaz, deputata PAS, Maria Pancu a declarat că în anul 2009 compania a achiziționat un Mercedes-Benz în sumă de 180 mii de dolari.

În glumă președintele Parlamentului, Igor Grosu a întrebat dacă mașina luxoasă este pe gaz sau benzină. „La noi se face moldovenește. Este cumpărată o mașină scumpă după care este trecută pe gaz”, transmite www.bani.md.

Reprezentantul Curții de Conturi, Sergiu Știrbu a spus că Moldovagaz a cumpărate netransparent în perioada 2017-2021 mai multe mijloace de transport, pe care ulterior le-a vândut companiilor fiice.

Reprezentantul ANRE a spus că mijloacele de transport nu au fost incluse în tarif.

Mesajul emoționant pe care prințesa Kate l-a transmis soțului ei, prințul William, la împlinirea a 42 de ani

Prințesa de Wales i-a transmis un mesaj emoționant soțului ei, prințul William, la împlinirea a 42 de ani. „Toți te iubim foarte mult,” se arată în mesajul prințesei.

Mesajul de ziua de naștere este însoțit de o nouă fotografie a prințului cu cei trei copii ai săi.

Imaginea a fost făcută de prințesă în Norfolk luna trecută, scrie The Telegraph, și îi arată pe prinții George, Charlotte și Louis sărind peste dunele de nisip, de mână cu „tata”.

„La mulți ani, Tata, cu toții te iubim foarte mult!” se arată în mesaj, care este semnat „C x” pentru a denota Catherine și un sărut.

O femeie a absolvit facultatea pe care a început-o înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial

Virginiei Hislop i-a luat 83 de ani să obțină diploma de master de la Universitatea Stanford. Acum, la vârsta de 105 ani, ea a absolvit facultatea pe care a început-o înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.

O femeie a absolvit facultatea începută înainte de Războiul Mondial

„Doamne, am așteptat mult timp pentru asta”, a spus Hislop pășind pe scenă pentru a primi diploma. Ea a fost aplaudată de familia ei, de nepoții ei și de studenții promoției 2024. Daniel Schwartz, decanul Școlii de Educație din cadrul Universității Stanford, și-a amintit cum îi era teamă să nu îi dea lacrimile când a prezentat-o pe scenă pe Hislop, transmite digi24.ro.

„Până să ajung la partea lacrimogenă, publicul a izbucnit în urale și a aplaudat în picioare”, a povestit Schwartz. 

„Virginia a primit educație la o vârstă fragedă, dar nu și-a primit diploma. Este o oportunitate grozavă să ne întoarcem și să sărbătorim o viață dedicată educației.”

Hislop a trebuit să își abandoneze studiile la Stanford la începutul anului 1941, atunci când logodnicul ei, George, a fost chemat la armată pentru a participa la al Doilea Război Mondial. Neputând să își termine dizertația, Hislop și-a întrerupt studiile și a uitat de universitate, având mai apoi să se mute la Washington ca să își crească familia. 

Când ginerele ei a contactat universitatea, însă, el a descoperit că dizertația finală nu mai era obligatorie pentru a obține diploma. Hislop putea să absolve universitatea la zeci de ani după ce a început-o. 

„Am făcut munca asta timp de ani de zile și este frumos să fiu recunoscută”, a spus ea pentru site-ul universității. 

Hislop și-a început studiile la Stanford în 1936, atunci când s-a înscris pentru obținerea diplomei de licență în educație. Câțiva ani mai târziu, ea și-a atins obiectivul și a trecut imediat la masterat, împinsă de ambiția de a preda după terminarea universității. În 1941, Hislop, ca multe alte femei din SUA, a fost forțată să renunțe la carieră pentru a se putea concentra pe viața de familie în sprijinul soțului ei și al mișcării de mobilizare pentru război. 

La vremea aceea, eforturile făcute pentru sprijinirea vieții de familie erau considerate sacrificiul suprem în America, iar Hislop a plecat de la Stanford, s-a căsătorit cu George înainte ca acesta să fie trimis pe front și au petrecut luna de miere în Oklahoma, în apropiere de baza militară unde își făcea serviciul militar George.

După terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, cuplul s-a mutat la Yakima, Washington, acolo unde și-au crescut cei doi copii. Cu toate că nu și-a mai îndeplinit niciodată visul de a preda, Hislop consideră că s-a folosit de ceea ce a învățat pentru a „îmbunătăți oportunitățile educaționale cu fiecare ocazie pe care am avut-o”.

 Schwartz a spus despre Hislop că este „o susținătoare înverșunată a egalității și oportunității de a învăța”, atunci când i-a înmânat diploma mult meritată după mulți ani de așteptare.

„Pentru multă lume, diploma este o dovadă a reușitei și a fost grozav să putem să celebrăm pe cineva căruia i-a păsat atât de mult de educație și și-a dedicat viața pentru educația altor persoane”, a spus Schwartz. 

„Cu toate că i-am dat diploma, ea ne-a dat de fapt ceva în ziua aceea.”

Țara în care a nins în plină vară. Fenomenul este extrem de rar

O rară ninsoare estivală a fost raportată vineri în mai multe zone ale Mongoliei, inclusiv în capitala ţării, Ulan Bator, informează agenţia de presă Xinhua.

Ploi torenţiale au căzut în estul, vestul şi centrul Mongoliei începând de joi după-amiază, iar aceste precipitaţii s-au transformat în ninsori pe parcursul dimineţii de vineri, scrie protv.ro.

Deşi Mongolia are o climă continentală aspră, zăpezile din timpul verii reprezintă un fenomen rar.

Agenţia Naţională pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din această ţară asiatică a îndemnat populaţia să îşi ia măsuri suplimentare de precauţie împotriva unor posibile dezastre.

Condiţiile de vreme instabilă vor continua se manifeste şi pe durata acestui weekend, au precizat meteorologii din Mongolia.

O elevă de 14 ani a aflat că este însărcinată în luna a treia. Copila nu știe cine este tatăl
Articolul anterior
Shein, compania chineză de fast-fashion, vrea să detroneze giganți ai modei ca Zara și H&M
Articolul următor