Mesajul emoționant al unei polițiste către guvernare: Te duci la muncă şi nu ştii ce te paşte…

Inițiativa PAS de a majora vârsta de pensionare pentru angajații structurilor de forță a stârnit revolta în rândul polițiștilor.

Președintele Asociației Femeilor din Poliție, Cristina Schimbov, a scris pe Facebook că înainte de a luat o astfel de decizie, trebuie să înțelegi în ce condiții muncesc oamenii legii. Mai mult decât atât, Schimbov se întreabă dacă actuala guvernare cunoaște care este speranța de viață a unui polițist.

“Oare o analiză reală și eficientă a impactului acestei modificări se va face? Sau o să ne trezim peste noapte cu legile deja votate?! Atunci când și așa există un deficit de angajați profesioniști. Când oamenii de rând au sărbători și zile de odihnă, iar angajații structurilor de forță nu le au pur și simplu din simplul motiv că trebuie să muncească. Când ieși din comisariat dimineața la “chemare” și ajungi a doua zi. Și mai vii cu câteva persoane reținute pe care urmează să“ le duci la arest”… când mănânci pe apucate, iar «Петровская слобода» este cea mai gustoasă cafea instant ever. Când in zilele bune deja la 7 ești la muncă, iar seara e mereu diferit. Însă pe hârtie oficial și în Codul Muncii sunt “40 ore pe săptămână”.

Cei care știu o să înțeleagă. Când te duci la apel și nu știi de fapt ce va fi și cum va fi, când îngheți o noapte în ger la fața locului ca să reușești totul pe urme fierbinți, să aduni și material calitativ pe care să îl prezinți procurorului…. Cred că doar cei care au început de la “pământ” și nu din fotolii moi, o să înțeleagă că nu poate fi vorba de egalitate aici. E despre echitate, despre riscurile profesiei, despre randamentul și calitatea muncii, stresul, longevitatea vieții unui angajat din structurile de forță, atunci când de fapt ești la muncă 24/24.

A făcut cineva o analiză cât durează viața unui angajat din Poliție după pensionare? Unde se regăsesc după? Și va rog nu luați exemple ale celor care s-au perindat în scaune moi de birou. Doritorii, să vină și să muncească măcar vreo 10-15 ani în una din aceste structuri, locuri vacante sunt!”, a scris Cristina Schimbov.

sursa: stiridinmoldova.md

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani la Comrat: Sunt funcționari din conducerea Găgăuziei

La moment, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI desfășoară percheziții în Sudul țării. Acțiunile au loc cu sprijinul angajaților „Fulger” în cadrul unei cauze penale de evaziune fiscală și spălare de bani, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Presa din regiune scrie că sunt vizați funcționari din conducerea Găgăuziei, cum ar fi prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al autonomiei, Ilia Uzun, și deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Ruslan Ulianovschi.

Oamenii legii urmează să revină cu amănunte la finalizarea acțiunilor procesual-penale, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Primul lot de ouă din Republica Moldova a ajuns în UE

La data de 20.11.2024, primul lot de ouă de consum (categoria A) din Republica Moldova  a ajuns pe piața Uniunii Europene (UE), informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, producătorul care, la data de 08 octombrie 2024, a fost listat cu dreptul de export pe piața europeană, a lansat prima operațiune de export de ouă de consum. 

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă agenților economici să exploreze piața Uniunii Europene, înaintând, în acest sens,  cererea pentru export la ANSA. 

Suntem deschiși să acordăm tot sprijinul necesar pentru a ajuta operatorii din domeniul alimentar să se alinieze standardele UE prin modernizarea unităților de producere și a centrelor de colectare, marcare și ambalare a ouălor. 

Avem încrederea că, prin efort comun,  accederea produselor autohtone de origine animală, pe cele mai mari piețe internaționale, va fi mai ușoară.

La Chișinău ar putea fi construită o centrală de producere a energiei electrice

La Chișinău ar putea fi construită o centrală de producere a energiei electrice, care să asigure consumul pentru toată țara, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, la emisiunea „Dimineața cu Radio Moldova”. Potrivit oficialului, licitația pentru un asemenea proiect a fost deja anunțată, iar investitorii prezintă un interes sporit. Scopul autorităților de la Chișinău este de a elimina dependența de importul de energie, a mai precizat premierul, scrie radiomoldova.md.

Am anunțat licitația și avem interes din partea investitorilor să construiască o stație la Chișinău de o capacitate suficientă, încât să ne asigure cu energie în Republica Moldova. Avem o creștere foarte bună a investițiilor în energia regenerabilă, și acest lucru la fel este important. Republica Moldova are toate șansele să aibă o cotă destul de mare a energie verzi. Ceea ce este foarte benefic la energia verde este că nu mai imporți agent termic cum ar fi gaz natural, altfel de combustibil lichid sau solid etc”, a spus Dorin Recean.

Potrivit Energocom, în lunile iulie-septembrie, ponderea energiei produse de Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană constituie 82%, în timp ce termocentralele din Chișinău și Bălți au generat doar 1% din necesarul de consum. Energia regenerabilă acoperă șase la sută din consum, iar restul este achiziționat de pe piața internațională.

De hramul orașului Chișinău, Termoelectrica va oferi 20 de abonamente gratuite la căldură și apă caldă
Articolul anterior
Fiica unui fost șef al Procuraturii Chișinău, audiată într-un dosar cu heroină
Articolul următor