Mesajul președintei Maia Sandu de 1 iunie: „Vă doresc să aveți cât mai mult timp pentru a-l petrece alături de copii”

Președinta Republicii Moldova a venit cu un mesaj de felicitare pentru copii, în ziua de 1 iunie. Maia Sandu a subliniat cât de important este ca părinții să fie alături de copiii lor, petrecând cât mai mult timp împreună.

„La mulți ani tuturor copiilor! Copiii au nevoie de foarte multe lucruri din partea noastră, dar cel mai mult au nevoie de un lucru firesc – să fim acolo, lângă ei. Să le îndeplinim nevoile de bază, să fim plasa de siguranță unde pot cădea atunci când greșesc, să le protejăm spatele, să le susținem ideile creative și procesul de descoperire a lumii, să-i încurajăm să crească frumos, să fie responsabili de acțiunile proprii, să fie toleranți și mereu deschiși să învețe. Și multe altele. „Meseria” de părinte este cea mai complexă și merituoasă din toate câte există.

M-am bucurat să cunosc azi, de Ziua Copilului, mulți copii bucuroși că a venit vara, veseli că se pot juca și curioși să descopere cât mai multe lucruri în jurul lor. Bucuria, libertatea și curiozitatea să vă însoțească toată vacanța de vară și dincolo de ea! Dragi părinți, vă doresc să aveți cât mai mult timp pentru a-l petrece alături de copii, a vă juca cu ei, a descoperi alături de ei și a fi, pur și simplu, acolo, lângă ei”, se arată în mesajul de felicitare al președintei.

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc! Regizorul a oferit detalii despre marele eveniment din viața lor.

Cei doi vor avea o nuntă intimă, doar cu apropiați, urmând ca, atunci când timpul le va permite, să facă o petrecere mai mare, scrie presa română.

Regizorul a dezvăluit că evenimentul va fi unul restrâns și încă nu s-au gândit la dată, însă va avea loc vara asta.

„Vedem nunta ca pe un eveniment intim, ca pe un legământ în doi. Nunta cu mulți invitați ar fi ceva ulterior acestui legământ. Nu am stabilit încă date, tematici și altele de genu. Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru la început și, când vom avea timp să respirăm, cu siguranță vom găsi o formulă de petrecere mai mare”, a dezvăluit Anghel.

Cât despre nași, Theo Rose și Anghel Damian încă oscilează, având de optat între trei cupluri. Cei doi artiști își doresc să aibă lângă ei o pereche care să le ofere un model de urmat.


O nouă sărbătoare în Republica Moldova

În R.Moldova ar urma să apară o nouă sărbătoare. Este vorba despre „Ziua Națională a Albinei”, care ar urma să fie sărbătorită anual pe 20 mai. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat în Parlament de deputatul PAS, Gheroghe Ichim, scrie deschide.md.

Potrivit autorului proiectului, în Republica Moldova cultura creșterii albinelor, inclusiv producerea și procesarea mierii de albine și produselor apicole, constituie una din activitățile economice cu rezonanță străveche de-a lungul anilor.

Propunerea de instituire a sărbătorii menționate, vine inclusiv ca urmare a solicitărilor insistente, parvenite din partea apicultorilor din cadrul Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, cu scopul de mediatizare sistematică a activității apicole către societatea civilă și promovare constantă a consumului de miere și produse apicole de către populația țării și industria alimentară”, menționează deputatul.

Parlamentarul susține că promovarea sporirii consumului de miere de albine și a produselor apicole va contribui în timp la fortificarea sănătății populației țării, creșterea pieței de desfacere a mierii de albine și produselor apicole, inclusiv și prin apariția noilor oportunități de colaborare internațională între agenții economici din Republica Moldova și alte țări, care va servi drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii şi bune practici de creștere a albinelor, producere a mierii și produselor apicole autohtone, și care nu în ultimul rând, va aduce surse financiare suplimentare în bugetul de stat și plus valoare la dezvoltarea social-economică a statului.

ATENȚIE! Imagini cu putrnic impact emoțional! O femeie a murit după ce a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc din sectorul Botanica al Capitalei

O femeie a murit, după ce a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc. Cazul a avut loc pe str. Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei, scrie deschide.md.

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție a mun.Chișinău, Svetlana Scripnic, oamenii legii au fost alertați în jurul orei 13:55. Oamenii legii întreprind toate măsurile pentru a stabili circumstanțele și motivul pentru care femeia a recurs la acest gest.

Maia Sandu a semnat decretul privind numirea lui Ion Munteanu în funcția de procuror general
Articolul anterior
Ziua Copilului, marcată la vamă. Funcționarii au pregătit surprize pentru cei mici
Articolul următor