Mesajul speakerului Parlamentului, Igor Grosu, cu prilejul Anului Nou 2023: ,,Un an în care am vrea să revină pacea în regiune”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu un mesaj către cetățeni în ajunul Anului Nou.

”Dragi cetățeni,

Cu pași rapizi intrăm în anul 2023 – un an în care am vrea să revină pacea în regiune, un an în care am vrea ca nimeni să nu să se mai trezească de exploziile bombelor sau să stea pe întuneric și în frig.

Pe toate acestea le-am văzut în 2022 – un an complicat, un an al provocărilor, greutăți despre care credeam că fac parte din trecut, din istorie.

Am rămas uniți, solidari cu aproapele nostru și fermi în decizia de a fi o țară liberă, europeană. Deja de 11 luni, dumneavoastră, dragi oameni ai Moldovei, v-ați deschis brațele, casele și inimile pentru a-i primi pe vecinii noștri ucraineni. Am trecut împreună printr-un an în care ați demonstrat rezistență, solidaritate și înțelepciune. Despre bunătatea noastră, a moldovenilor, s-a dus vestea în lumea întreagă, iar despre Moldova s-a vorbit cu prețuire ca despre „o țară mică cu inimă mare”. Să fim mândri de țara noastră chiar și în cele mai grele timpuri este o realizare pentru care vă sunt recunoscător.

Chiar dacă ne confruntăm cu crize foarte complicate, am ținut minte mereu și am urmat angajamentele noastre, pentru care am primit încrederea dvs. În 2023 vom continua proiectul de reconstruire a țării – un stat în care legea e egală pentru toți, iar instituțiile funcționează în interesul oamenilor. Vom îndeplini obiectivul nostru comun – de a crea un stat puternic, care are grijă de cetățenii săi. Avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi pentru a reuși. Pentru ca Moldova să reușească!

În pragul sărbătorilor de iarnă, vă doresc să vă bucurați de căldura oamenilor dragi, să-i aveți alături și să fiți sănătoși. În anul care vine să rămânem solidari, să ne ținem împreună și să păstrăm unitatea în țara noastră.

La mulți ani, oameni ai Moldovei!”, a scris Igor Grosu.

Realizările remarcabile ale fermierilor care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din țara noastră, celebrate în cadrul unei Gale importante

PRIAevents, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei AlimentareAgenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) și având ca parteneri principali: Kaufland Moldova și Federatia Nationala a Fermierilor, va desfășura mâine, 20 septembrie, PRIA GALA FERMIERILOR din MOLDOVA într-o locație deosebită în Chișinău – Community Business Center, un eveniment unic, care mai ales în acest an, în premieră, este conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor fermieri care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din Republica Moldova, care sunt exemple de urmat, informează unica.md.

”Vom recunoaște eforturile și contribuția fermierilor moldoveni care au investit capital, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura Republicii Moldova, vom aprecia inovația, diversitatea portofoliului, creșterea, orientarea către comunitate, crearea locurilor noi de muncă. Vom fi atenți și la tinerii fermieri, dar și la femeile din agricultură și nu numai, în toamna anului 2024 într-o locație deosebită din Chișinău. Va fi o zi minuantă cu multe cunosținte de business pe care le vom acumula, networking, dar ne vom bucura și de produsele partenerilor: companii cosmetice, companii vinuri, companii telecom, companii care vând masini, companii care fac prăjituri, bomboane, produse ale fermierilor, haine și nu numai, care se vor câștiga la TOMBOLA pentru participantii la eveniment.” anunță organizatorii.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume.
Republica Moldova acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale.

Fermierii au unul dintre cele mai importante roluri pentru omenire și pentru economie.

Gala Fermierilor din Republica Moldova este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană.

Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea și schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerii fermieri, femeile din agricultură.

Dezbatem alături de fermieri, autorități si companii conexe si găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar descoperim și oportunitățile pe care le pot avea, mai spus organizatorii

PRIA GALA FERMIERILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA este un eveniment UNIC în Moldova, major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană..

Cantina liceului unde s-au intoxicat 65 de elevi din Chișinău a fost închisă pentru verificări

Cantina Liceului Teoretic Republican „Aristotel”, unde 65 de elevi s-au intoxicat, și-a sistat activitatea. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a inițiat verificări, transmite IPN.

Până la finalizarea anchetei epidemiologice cantina și-a sistat activitatea. Potrivit ANSA, responsabilitatea privind siguranța alimentelor le revine, în exclusivitate, operatorilor din domeniul alimentar.

În context, instituția solicită agenților economici din domeniu să achiziționeze materia primă doar de la furnizorii de încredere, care dețin certificate de calitate sau certificatul sanitar-veterinar. De asemenea, este obligatoriu să respecte condițiile de igienă în blocurile alimentare, să respecte regimul termic de păstrare a materiei prime, în funcție de gradul de perisabilitate a acestora, precum și să respecte vecinătatea depozitării produselor, pentru a exclude contaminarea încrucișată.

Un angajat al Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău și 65 de elevi din clasele a X-XII-a s-au intoxicat cu alimente. Adultul, dar și 20 dintre elevi au fost internați la spital. Potrivit Ministerului Sănătății, starea copiilor și a angajatului liceului este satisfăcătoare, iar cea a elevului din reanimare este gravă, dar stabilă.

Campania „Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024”

Recent, Farmacia Familiei a participat la Cel de-al V-lea Summit Farmaceutic Eurasiatic 2024, desfășurat la Samarkand. A fost o experiență extraordinară, în care liderii și profesioniștii din industria farmaceutică au discutat tendințele de dezvoltare din Europa de Est, Asia Centrală și Caucaz.

În cadrul acestui eveniment, campania socială ”Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024” de către Global Pharmaceutical Leaders’ Club, concurând cu peste 20 de companii sociale. Această distincție subliniază angajamentul nostru față de comunitate și binele oamenilor.

Vă asigurăm că vom continua să ne implicăm activ în proiecte sociale care aduc un impact pozitiv comunității, contribuind astfel la o sănătate mai bună și un viitor mai bun pentru toți.

Premierul Natalia Gavrilița, mesaj de felicitare în ajunul Anului Nou
Articolul anterior
Pe ultima sută de metri! Rusia crește exportul de motorină, înainte de intrarea în vigoare a sancţiunilor UE
Articolul următor