Messi rămâne la Paris, chiar şi după ce i-a „răpit” Franţei titlul mondial

Lionel Messi, câştigătorul Cupei Mondiale, ar fi ajuns la un acord cu Paris St Germain pentru a rămâne la club cel puţin până în sezonul 2023-24, a anunţat miercuri cotidianul francez Le Parisien.

Imaginea articolului Messi rămâne la Paris şi după ce i-a „răpit” Franţei titlul mondial

Atacantul în vârstă de 35 de ani, de şapte ori câştigător al Balonului D’Or, a ajutat Argentina să obţină trofeul Cupei Mondiale, învingând duminică Franţa la penalty-uri în finală.

„La începutul lunii decembrie, în plină desfăşurare a Cupei Mondiale, s-a ajuns la un acord (pentru ca Messi) să rămână cel puţin încă un sezon”, a precizat ziarul, fără a cita surse.

PSG nu a confirmat informaţia.

Preşedintele Paris St Germain, Nasser Al-Khelaifi, a declarat în această lună că Messi este fericit la campioana din Ligue 1, adăugând că discuţiile privind prelungirea contractului vor avea loc după Cupa Mondială.

Messi, care are 12 goluri şi 14 pase de gol pentru PSG în toate competiţiile în acest sezon, s-a mutat în capitala Franţei de la Barcelona în 2021, cu un contract pe doi ani.

Leo Messi used growth mindset to finally win FIFA World Cup trophy

sursa

Avantaje pentru cetățenii Republicii Moldova după intrarea României în spațiul Schengen

Intrarea României în spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2025 aduce o serie de beneficii semnificative pentru cetățenii Republicii Moldova, optimizând procesul de călătorie în Uniunea Europeană, informează unica.md.

Mai jos sunt reflectate cele mai importante avantaje pentru cetățenii Republicii Moldova:

Creșterea mobilității.  Intrarea României în spațiul Schengen va elimina controlul sistematic la hotarul dintre România și celelalte state Schengen. Astfel, cetățenii Republicii Moldova care dețin pașapoarte biometrice vor beneficia de un proces mai rapid și mai simplu la intrarea în țările Schengen, prin intermediul României.

Facilitarea călătoriilor și turismului. Absența controalelor la frontieră între România și alte state Schengen va încuraja cetățenii Republicii Moldova să călătorească mai des în scopuri turistice, educaționale sau de afaceri, datorită reducerii timpului și a complexității traversării frontierelor.

Susținerea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.  Apropierea fizică și practică de spațiul Schengen prin România poate fi percepută ca un pas simbolic și logistic important în contextul aspirațiilor europene ale Republicii Moldova.

Cele mai bogate alimente în antioxidanți

Chimiștii americani au stabilit o listă a celor mai bogate alimente în antioxidanți. Câștigătorul absolut pare să fie fasolea boabe roșie care învinge coacazele sălbatice la destul de mică distanță, scrie ele.ro.

Lista produselor de mai jos a fost publicată în “Journal of Chemistry and Food”.

Iată topul celor mai bogate alimente în antioxidanți:

  1. Fasolea roșie cu bobul mic
  2. Coacazele sălbatice
  3. Fasolea boabe roșie
  4. Coacazele de grădină
  5. Afinele
  6. Anghinarea (chiar fiartă)
  7. Murele
  8. Prunele
  9. Zmeura
  10. Capșunile
  11. Merele roșii – soi Delicious
  12. Merele – soiul Smith
  13. Nucile
  14. Cireșele
  15. Prunele uscate
  16. Cartofii (și fierți)
  17. Fasolea verde păstai
  18. Merele – soi Gala

Specialiștii nu pot explica de ce unele produse au mai mulți antioxidanți decât altele.

Chimiștii au stabilit că principalul component care stă la baza antioxidanților este antocianina, care, de altfel, dă culoarea roșu-închis la marea majoritate a acestor produse. De altfel, culoarea produselor pe care le consumam este un indicator foarte de important al cantitatii de antioxidanți pe care acestea le conțin. De exemplu, culoarea galbenă indică prezenta luteinei, culoarea portocalie indica prezenta carotenoidelor (pepene galben, mango etc), culoarea roșie indică prezența licopenului (roșii și pepene roșu) și cele mai închise culori (mure, prune uscate etc), înseamnă antocianina.

De asemenea, contează foarte mult și felul în care consumăm fiecare dintre aceste produse: de exemplu, coacazele trebuie consumate exclusiv proaspete, nu coapte în prăjituri sau congelate sau sub oricare altă formă. Sfatul cel mai important pe care ni-l dau cercetătorii este acela de a nu ne limita la câteva produse, ci acela de a ne colora efectiv farfuria: cu cât farfuria este mai viu colorată, cu atât mai mulți antioxidanți vom consuma și asimila în organism.

Pomul de Crăciun de la Președinție a fost inaugurat! Instituția își deschide ușile pentru vizitatori

Președinta Maia Sandu, angajații din administrația prezidențială și copiii lor,  au aprins luminițele Pomului de Crăciun de la Președinție. Copiii s-au distrat, au confecționat jucării pentru brad, în cadrul atelierului organizat de grupul artistic de la Centrul Republican „Artico” și, împreună cu șefa statului, au împodobit Pomul de Crăciun. Iar mai apoi, corul „Voices Moldova” și dirijoarea Elena Marian au trecut pragul Președinției ca să vestească Nașterea Domnului și să cânte colinde.

„În această perioadă, să ne bucurăm de mult așteptatele sărbători și să trăim cu recunoștință fiecare clipă petrecută alături de oamenii dragi. Pe cei care vor să admire bradul de la Președinție, ca în fiecare an, îi așteptăm cu drag!”, a spus șefa statului.

Vizitatorii pot veni din data de 20 decembrie până pe 15 ianuarie, de luni până vineri, între 17:00 și 19:00, iar sâmbătă și duminică – între 12:00 și 15:00. 

Conturile din Israel ale lui Șor au fost blocate. Reacția politicianului
Articolul anterior
Cercetători din Republica Moldova, premiați la Salonul internaţional de inventică de la Deva
Articolul următor