Metodă uimitoare de promovare a lecturii în rândul copiilor! Un maraton care a atras elevii iubitori de carte şi-a premiat câştigătorii

Un maraton de lectură lansat de o bibliotecă din Capitală a atras aproape 200 de cititori vara aceasta, iar cei mai activi s-au ales cu premii din partea organizatorilor.

Duminică, 10 octombrie, la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” au fost premiați finaliștii Maratonului de lectură „Vacanță de magie cu lecturi o mie”, care s-a desfășurat în perioada verii.

Maratonul de lectură a fost o provocare, prin care biblioteca și-a propus să stimuleze interesul copiilor de 7 la 18 ani pentru lectură și să-i motiveze să petreacă mai mult timp în compania cărților.

Din cei 199 de cititori înscriși la maraton au ajuns la final 101. Finaliștii au prezentatorganizatorilor Carnetele de lectură, în care au notat titlurile și autorii cărților citite, precum și 5 fraze memorabile care i-au impresionat mai mult. Unii cititori și-au expus impresiile de lectură și chiar au încercat să deseneze personaje sau scene din cărțile citite.

Bibliotecarii au examinat carnetele de lectură și au făcut un clasament al celor mai activi și perseverenți cititori în perioada estivală. Recordul a fost înregistrat de Alexei Soloviov, care a citit 64 de cărți, urmat de Amelia Mîrza cu 44 de cărți și Evelina Neamțu cu 40 de cărți citite. Toți cei 101 finaliști ai Maratonului de lectură au primit diplome, cărți și suvenire.

Zaporojan Teodor, un tânăr care a citit un număr mare de cărţi într-o vară, ne-a spus că „lectura ocupă un loc important în viaţa lui şi a multor tineri și că îi înalță pe aceștia din punct de vedere sufletesc și mental, transformându-i în oameni de succes. Pentru mine, cartea înseamnă un lucru indispensabil, la fel de important cum este jocul pe
telefonul pentru ceilalți copii.”

Amelia Mîrza susţine că şi pentru ea lectura este pe primul loc în lista pasiunilor pe care le dezvoltă. Evelina Neamțu ne-a zis că lectura o ajută să cunoască lumea şi să se descurce mai uşor în materiile pe care la şcoală.

O altă finalistă, Camelia Ţugui, ne-a mărturisit că iubeşte cărţile: „Nu trece nicio zi fără să citesc ceva. Lumea cărţilor e una interesantă şi mă copleşeşte.”

Cine este noul Secretar General al Aparatului Președintelui. Maia Sandu a semnat decretul
Articolul anterior
Sportivi de performanță, vizați într-un dosar administrat de PCCOCS privind angajări fictive
Articolul următor