Minune de Paște. Gestul câtorva moldoveni stabiliți în Italia pentru un băiețel rămas fără ocrotire părintească

Un  copil orfan de la centrul de plasament din Chișinău, a primit gratuit o proteză performanta la picior, datorită implicării unor moldoveni stabiliți în Italia. Băiețelul, abandonat încă la naștere, este în lista copiilor care așteaptă să fie adoptați. Și deli, e isteț și carismatic nimeni nu a îndrăznit să-l ia acasă din cauza problemelor de sănătate.

separator
   Javid s-a născut cu malformații la picior și la mână și, cel mai probabil din aceasta cauză, părinții l-au abandonat imediat după ce a văzut lumina zilei. Nu i-au lăsat nimic, nicio amintire, nici măcar numele pe care i l-au pus educatorii, transmite protv.md.

Javid a scăpat de proteza greoaie pe care o avea la picior și a căpătat una noua pe care a laudat-o și a prezentat-o cu mândrie. În Italia, unde i-a fost făcută proteza, a stat 10 zile și a devenit prietenul tuturor medicilor din spital.

Iar când a revenit a început să muncească mai mult ca să învețe să poarte noua proteza care este mult mai mobilă.

Băiețelul a ajuns datorită implicării organizației Copil Comunicate Familie și a asociației moldovenilor din Italia ABC, condusa de Silvia Zaharia, femeia care a reușit să convingă medicii italieni să ofere proteze gratuite pentru 35 de copii orfani sau din familii sărace din Moldova. Acum, Javid are mai multă speranță că își va putea găsi o familie și va ajunge la locul acela care se numește ,,acasă”.

Poți vedea reportajul video aici.

Vino împreună cu familia pentru o doză de adrenalină și distracții la The Best Team!
Articolul anterior
Lilu a sărbătorit Paștele: ,,Vreau să păstrez acest moment, acești oameni aici”
Articolul următor
Alte articole interesante