„Minune” la Timişoara! Un tânăr care cerşea într-un scaun cu rotile, surprins în timp ce mergea fără probleme

O adevărată „minune” la Timişoara. Un tânăr de 30 de ani, care cerşea într-un scaun cu rotile, a fost surprins mergând fără probleme. Nu, nu este vorba de un miracol, ci de înşelăciune.

Bărbatul, un cunoscut al poliţiştilor, a fost ridicat de zeci de ori de oamenii legii, însă de fiecare dată revine în zona Gării de Nord, unde face apel la mila oamenilor. Fără a avea însă nevoie. Alături de bărbat au mai fost ridicaţi alţi zeci de cerşetori, scrie observatornews.ro.

Ce spun oamenii legii

Preluarea din stradă a persoanelor care apelează la mila publică rămâne o activitate zilnică a polițiștilor locali, care acționează permanent pentru a depista și preda către serviciile sociale astfel de persoane. Ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, de la începutul acestei luni, această activitate s-a intensificat în special în zona Gării de Nord, nefiind neglijate nici celelalte zone din oraș, în locațiile semnalate de ceilalți timișoreni.

Din zona Gării au fost preluate un număr de 17 persoane care cerșeau în intersecții, unele dintre acestea fiind depistate în mod repetat. Acestea au fost predate către centrul destinat lor de pe str. Telegrafului. Un alt aspect este cel al persoanelor apte de muncă, care apelează însă la metode mai facile de a face bani, cerșind prin intersecții și pretinzând că au diverse dizabilități.

Este și cazul unui tânăr de 30 de ani, din localitatea Bălăbănești, județul Galați, care a fost depistat de zeci de ori de polițiștii locali, în special în zona Bastion, și care simulează ca nu ar avea picioare, cerșind într-un scaun cu rotile. Deși a fost preluat, sancționat, predat la centrul de pe str. Telegrafului, acesta revine în stradă. Reamintim că legislația nu permite obligarea acestor persoane să stea într-un centru, singura soluție fiind ca timișorenii să nu le mai ofere bani. Anul trecut, polițiștii locali au preluat din stradă 630 astfel de persoane, iar de la începutul acestui an și până în prezent au fost identificați alți 98 de cerșetori și oameni ai străzii, toți depistați de mai multe ori.

Replici pe rețele pe seama ”Pomului Vieții” lui Ion Ceban. Ce a comentat Nata Albot și ministrul Culturii

Replici pe rețelele de socializare după ce în centrul Capitalei a apărut brandul Republicii Moldova, „Pomul Vieții”.

”Pentru un tablou complet aici lipsește un cocostârc cu poamă în plisc, un tricolor și niște trandafir de la Moldova.Nu doar medicii, dar și primarii trebuie să depună jurământul de a nu dăuna.”, a scris pe pagina sa de Facebook jurnalista Nata Albon, după ce Primăria Capitalei a publicat imagini cu brandul Republicii Moldova, „Pomul Vieții”, apărut în centrul Capitalei sub formă de pavaj.

Potrivit Primăriei Chișinău, ,,elementul ce reprezintă țara noastră, unește Pietonala Eugen Doga și clapele pianului cu covorul tradițional în pavaj de pe aleea din bd. Grigore Vieru.Lucrările sunt pe ultima sută de metri”.

La scurt timp, edilul Ion Ceban a venit cu o replică, tot pe Facebook.

”M-a bucurat să văd numeroase reacții de entuziasm și apreciere pentru proiectul ”Pomul Vieții”. Cei care se bucură de dezvoltarea și schimbările din Chișinău sunt foarte mulți.Sunt peste 100 de mii de vizualizări și zeci de mii de aprecieri. Părerile s-au împărțit – 80% de bine și doar 20% critică.

Am văzut și critica constructivă a oamenilor care cunosc cu adevărat. Vom ține cont de toate părerile și recomandările, care au fost multe.Însă, ”genialii” și umoriștii de curte fac febră și frisoane când orașul își schimbă aspectul în unul modern și european.Ca să le mai alimentăm frământările îi invităm să afle și cheltuielile pentru acest proiect inedit.”, a scris edilul Ion Ceban acum câteva ore.

Și ministrul Culturii, Sergiu Prodan, i-a solicitat primarului Capitalei, să „pună creativitatea pe stop”.

Potrivit lui Prodan, „niciun proiect din tot ce se face acum în centrul Capitalei nu are avizul CNMI, iar actele permisive emise de Primărie sunt ilegale”. Și Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba a criticat proiectul. „Să faci lucrul frumos, cu gust, cu grijă – nu la toți le este dat”, a scris acesta. Ulterior, primarul a venit cu o reacție. „„Genialii” și umoriștii de curte fac febră și frisoane când orașul își schimbă aspectul în unul modern și european”, a scris edilul. Proiectul a costat 83 de mii de lei.

Unul dintre cele două terenuri de joacă construite în Parcul Dendrariu este gata

Unul dintre cele două terenuri de joacă construite în Parcul Dendrariu este gata, anunță edilul Capitalei Ion Ceban.

”Vorbim de cel adaptat pentru micuții cu nevoi speciale. În curând va fi gata și cel de-al doilea teren de joacă. Anterior, în Parcul „Dendrariu” din Capitală a fost amejat un teren de fitness și workout, instalate două mese de tenis și armwresling, dar și leagăne.Este o zonă unde mulți chișinăuieni, sau oaspeți ai capitalei preferă să-și petreacă timpul, iar noi încercăm să construim spații moderne și sigure.”, scrie primarul Capitalei Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

O moldoveancă, acuzată în Italia că punea otravă de șoareci în mâncarea soțului

O femeie în vârstă de 46 de ani, originară din Republica Moldova, a fost arestată în Italia de poliția din Rimini, provincia cu același nume din regiunea italiană Emilia-Romagna, acuzată fiind de tentativă de omor asupra soțului ei, scrie rotalianul.com.

Potrivit ziarului Il Resto del Carlino, autoritățile o suspectează pe femeie că a încercat să-și ucidă partenerul, un bărbat albanez în vârstă de 54 de ani, condimentându-i mâncarea cu otravă pentru șoareci.

Ancheta a început după ce medicii de la spitalul din Rimini au semnalat cazul către autorități în luna ianuarie a acestui an.

Conform medicilor, soțul femeii a fost internat cu simptome ale otrăvirii cu rodenticid (substanță folosită pentru distrugerea rozătoarelor) primul astfel de episod datând încă din luna iulie a anului trecut.

Pe parcursul examinărilor, s-a constatat că bărbatul avea în sânge Bromadiolone și Coumatetralyl, substanțe chimice cunoscute a fi prezente în otrăvurile pentru șoareci și extrem de toxice pentru oameni, datorită proprietăților lor anticoagulante.

În urma acestei descoperiri, s-a efectuat o percheziție la domiciliul cuplului. În timpul acesteia, polițiștii au găsit și confiscat o seringă ce conținea un lichid roșu și care era ascunsă într-un sertar.

Însuși bărbatul otrăvit a indicat că singura persoană care ar fi putut încerca să-i otrăvească mâncarea era soția lui.

Expertiza ulterioară a lichidului a confirmat suspiciunile autorităților: substanța din seringă era Bromadiolone, diluată cu un colorant.

După această constatare, femeia moldoveancă a fost arestată, decizia forțelor de ordine fiind apoi validată de judecătorul de instrucție. Acum, ea se află în arest la domiciliu, la casa mamei sale, și poartă un dispozitiv de monitorizare electronică.

Reprezentată de avocatul Luca Greco, de la Baroul Rimini, femeia a negat toate acuzațiile în timpul audierii.

Avocatul ei a afirmat că, deși a fost separată pentru o vreme de soțul ei, s-au împăcat oficial în urmă cu aproximativ un an.

În ciuda acuzațiilor, moldoveanca de 46 de ani insistă că nu ar fi putut otrăvi mâncarea, deoarece amândoi mâncau împreună și porțiile erau servite direct la masă.

Telefonul mobil al femeii va fi analizat în detaliu de consultanții informatici ai Parchetului, mai precizează presa italiană. Ipoteza pe care investigatorii încearcă să o verifice este dacă femeia a făcut cercetări pe internet despre otrăvuri, documentându-se despre cum să obțină substanțele active și despre metodele de administrare.

Din acest motiv, va fi important să se examineze în detaliu cronologia telefonului mobil și paginile site-urilor vizitate de femeia de 46 de ani.

Patriarhul Kiril al Moscovei a divizat credincioşii ortodocşi, după ce a comparat războiul din Ucraina cu o cruciadă
Articolul anterior
E posibil să slăbești 100 kg? Află în LIVE-ul dedicat celor 100 kg slăbite cu succes
Articolul următor