Mireasa moartă care a stat 75 de ani într-o vitrină

Sute de vizitatori din întreaga lume au mers într-un magazin din orașul Chihuahua, Mexic pentru a vedea manechinul asemănător unei ființe vii din vitrina acestuia. Locuitorii orașului care a devenit celebru peste noapte, sunt de părerea că manechinul din vitrină, este cadavrul mumificat al fiicei patroanei magazinului, Pascuala Esparza.

Manechinul dat, a apărut în vitrina unui magazin de rochii de mireasă cu aproape 75 de ani în urmă.

“La Pascualita”, așa cum a fost numit manechinul de localnicii orașului, seamănă foarte mult cu o femeie în carne și oase. Iar asemănarea atât de vizibilă, i-a făcut pe toți cei care au văzut-o să se întrebe dacă nu cumva acest manechin este a unei femeie reale.

Locuitorii orașului mexican afirmă că manechinul a apărut în vitrina magazinului la câteva zile după ce fiica patroanei a murit chiar în ziua nunții ei, fiind mușcată de un păianjen. Speculațiile în jurul acestui manechin a pornit de la declarația recenta venită din partea unei angajate a magazinului.

“De fiecare dată când mă aflu în apropierea ei încep să tremur. Mă uit la mâinile ei și sunt identice cu ale mele. I se văd până și venele de pe picioare. Chiar cred că e reală și nu din plastic”, a declarat angajata.

Cu toate acestea majoritatea experților spun că este imposibil ca un cadavru să stea atât de bine conservat 75 de ani.

“Nu are cum un cadavru să se păstreze atât de bine. După numai câteva săptămani de la moarte, pielea se descompune și are un aspect urât”, a declarat un specialist.

Mii de cliente trec pragul magazinului, în speranța că vor găsi rochia perfectă. Iar acum multe dintre ele spun că nu vor mai călca pragul magazinului niciodată din cauza acestui manechin.

Photo: Angel Vega
Sursa: odditycentral.com

Astăzi este sărbătorită Ziua fraţilor şi a surorilor

Pe 10 aprilie, în diferite ţări ale lumii este marcată o sărbătoare de familie – Ziua fraţilor şi a surorilor (Siblings Day). În SUA această sărbătoare este numită Ziua naţională a fraţilor şi surorilor (National Siblings Day) şi este menită să continue tradiţia de celebrare a legăturilor de familie şi de rudenie şi să consolideze relaţiile dintre persoanele apropiate, aşa cum sunt relaţiile dintre fraţi şi surori.

separator
Trebuie să menţionăm că tradiţia de celebrare a legăturilor de sânge dintre fraţi şi surori, a relaţiilor apropiate dintre ei pe parcursul vieţii, există la mai multe popoare. De exemplu, în India, unde există o sărbătoare naţională intitulată Raksha Bandhan, care se marchează în a doua jumătate verii şi este însoţită de diverse ritualuri. Unul dintre acestea este momentul în care sora îi leagă fratelui său o brăţară sau un şnur sfinţit, care ar urma să-l apere de forţele malefice. La rândul său, fratele îi oferă surorii un cadou şi îi promite că o va apăra şi o va ajuta toată viaţa. Această sărbătoare naţională stă la baza valorilor familiale şi are menirea de a aminti permanent rudelor dragi sufletului de necesitatea iubirii şi a ajutorului reciproc.

Tradiţia marcării, la 10 aprilie, a Zilei fraţilor şi a surorilor a venit din SUA, iniţiatoarea spirituală a acestei noi sărbători fiind Claudia Evart. Ea şi-a pierdut fratele şi sora la vârstă fragedă şi a suferit foarte tare din această cauză. În memoria lor, Claudia a decis să organizeze o sărbătoare, iar ca dată a ales 10 aprilie – ziua naşterii surorii sale. Ea s-a adresat oamenilor cu apelul de a nu-şi uita persoanele dragi: fraţii şi surorile, şi de a preţui posibilitatea de a simţi căldura, bunătatea, grija şi înţelegerea rudelor apropiate, subliniind că o astfel de persoană este o minune şi un dar de la Dumnezeu.

Sărbătoarea a fost marcată pentru pentru prima oară în anul 1998, dar a început să capete rapid popularitate, întâi în SUA, iar apoi şi în alte state ale lumii. În această zi se obişnuişte să se ofere cadouri fratelui sau surorii, să se trimită felicitări, să se stabilească întâlniri, fie într-o cafenea, fie acasă cu întreaga familie, fraţii şi surorile dăruindu-şi căldură și bucurie unul altuia.

Sursa

Un nou atac al rușilor asupra regiunii Odesa: Cel puțin 4 oameni au murit, inclusiv o fetiță de 10 ani

Trupele ruse au lansat un nou atac cu rachete asupra regiunii Odesa, pe 10 aprilie. În rezultat, patru persoane au fost ucise. Printre victime este și o fetiță de 10 ani, spun autoritățile ucrainene, conform Newsmaker.

Șeful administrației militare regionale Odesa, Oleg Kiper, a declarat că infrastructura de transport și camioanele din apropiere au fost avariate în urma bombardamentelor.

„Patru persoane au fost ucise, inclusiv un copil, o fetiță de 10 ani, încă șapte persoane au fost rănite. O persoană era în stare gravă, membrele inferioare i-au fost amputate. Medicii fac tot posibilul”, a scris Kiper pe Telegram.

Rusia nu a comentat, deocamdată, atacul asupra Odesei.

O localitate din Europa vine cu o ofertă atrăgătoare pentru vizitatori

Satul Plougasnou, aflat la doar 75 de km de oraşul Brest pe sălbatica coastă de Vest a Franţei vine cu o ofertă atrăgătoare pentru vizitatori: terenuri cu vedere la mare la prețuri remarcabil de mici.

Amplasat în liniştita regiune Finistère, Plougasnou este un simbol al liniștii. Dar ceea ce o diferențiază este inițiativa recentă de a face viața pe malul mării accesibilă tuturor. De la doar 60 euro pe metru pătrat, s-ar putea să te trezești în curând cu priveliștile uluitoare ale coastei bretone din propria ta casă, relatează The Brussels Times, preluată de Ziarul National.

Din septembrie 2023, orașul a scos la vânzare 26 de terenuri, fiecare promițând un stil de viață la malul mării la prețuri accesibile. Aceste parcele variază de la 424 la 742 de metri pătrați, cu prețuri începând de la 25.440 euro. În comparație, prețul mediu pe metru pătrat în Belgia este de 310 de euro, arată datele de la începutul anului 2023.

Cu toate acestea, oportunitatea vine cu anumite condiții. Potențialii cumpărători trebuie să se angajeze să facă din Plougasnou reședința principală pentru cel puțin zece ani, descurajând achiziționarea de case secundare. În plus, cumpărătorii trebuie să depună o cerere de autorizație de construire în termen de un an de la cumpărare.

Strategia orașului este clară: să atragă o populație mai tânără, permanentă și să promoveze dreptul la o proprietate în rândul gospodăriilor locale. Oferind terenuri la prețuri atât de mici, Plougasnou își propune să promoveze comunitatea. Pentru cei care tânjesc după o bucată de liniște pe litoral, oferta administraţiei prezintă o oportunitate irezistibilă de a construi casa visurilor într-un cadru idilic.

Donează sânge pentru viață!
Articolul anterior
Sogdiana rămâne din nou fără copil
Articolul următor