Miss World 2019. Ea a fost aleasă cea mai frumoasă femeie din lume!

Miss Jamaica 2019, Toni-Ann Singh, a fost aleasă Miss World la cea de-a 69-a ediție a celebrei competiții de frumusețe, potrivit cnn.com, care notează şi faptul că majoritatea concursurilor de profil de anul acesta au desemnat drept câştigătoare tinere de culoare.

separator
„Fetiţei din St. Thomas, Jamaica şi tuturor fetiţelor din lume, le spun ‘Vă rog, aveţi încredere în voi. Vă rog, fiţi conştiente că sunteţi valoroase şi capabile să vă îndepliniţi visurile. Această coroană nu este a mea este a voastră. Aveţi un scop'”, a scris Singh într-un mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter sâmbătă, după ce s-a încheiat competiţia, organizată la Londra, în Marea Britanie, potrivit Mediafax.În vârstă de 23 de ani, Singh s-a născut în Morant, St. Thomas, Jamaica. A absolvit cursurile de psihologie şi studii ale femeilor la Universitatea de Stat din Florida, SUA. Sâmbătă, aceasta a fost ovaționată după ce a cântat hitul lui Whitney Houston „I Have Nothing” și a răspuns strălucitor unei serii de întrebări puse de jurnalistul britanic Piers Morgan. „Cred că reprezint ceva special, o generație de femei care împing lumea spre schimbare”, i-a spus aceasta lui Morgan.

Celelalte două finaliste au fost Miss France, Ophely Mezino, și Miss India, Suman Ratansingh RaoSingh și-a primit coroana de regină a frumuseții din partea câștigătoarei de anul trecut, Vanessa Ponce de Leon, din Mexic. Aceasta a fost a patra oară când o reprezentantă a Jamaicăi este încoronată Miss World, de la debutul competiției, în 1959. Jamaica a câştigat competiţia în 1963, 1976 şi 1993.

Anul acesta este, de asemenea, prima dată când cinci dintre cele șapte mari competiţii de frumuseţe – Miss SUA, Miss Teen SUA, Miss America, Miss Universe și Miss World – au ales drept câștigătoare femei de culoare. Miss International a avut-o drept câștigătoare pe Miss Thailanda, Sireethorn Leearamwat, iar Miss Earth, pe Nellys Pimentel, din Puerto Rico, scrie digi24.ro.Miss World este şi cea mai longevivă competiţie internaţională de frumuseţe.

La concurs a participat și câștigătoarea concursului de frumusețe „Miss Moldova” – Elizaveta Cuznețova, o tânără în vârstă de 20 de ani, din Tiraspol.

Putin incită la genocid, iar armata rusă comite acte de genocid în Ucraina. Ce arată un raport care va ajunge la toate guvernele lumii

Acțiunile Rusiei în Ucraina oferă suficiente dovezi pentru a trage concluzia că Moscova incită la genocid și comite atrocități menite să distrugă poporul ucrainean, arată primul raport independent despre acuzațiile de genocid din Ucraina, relatează CNN.

Ziua 43 de război. Dmitri Peskov admite, în premieră, că Rusia a suferit  pierderi militare importante: „O imensă tragedie pentru noi” / Separatiștii  pro-ruși vorbesc de 5.000 de victime civile în Mariupol

Un raport independent, semnat de peste 30 de juriști și experți în genocid, acuză statul rus de încălcarea mai multor articole din Convenția Națiunilor Unite privind genocidul. Raportul avertizează că există un risc grav și iminent de genocid în Ucraina. Acuzațiile sunt susținute de o listă lungă de dovezi, precum exemple de ucideri în masă ale civililor, deportări forțate și discursul unor oficiali ruși de rang înalt prin care ucraineninii sunt dezumanizați. 

Vladimir Putin a incitat la genocid în Ucraina

Raportul a fost elaborat de Institutul New Lines pentru Strategie și Politică, un think tank din SUA și Centrul Raoul Wallenberg pentru Drepturile Omului, care are sediul în Canada, și urmează să fie făcut public vineri. Autorii raportului vor trimite copii către toate guvernele lumii și către organizații din întreaga lume. CNN a primit o copie a acestui raport.

”Am reunit experți juridici de top din întreaga lume, care au examinat toate dovezile și au ajuns la concluzia că Federația Rusă este responsabilă pentru încălcările Convenției de Genocid în Ucraina”, a declarat pentru CNN Azeem Ibrahim de la Institutul New Lines. Ibrahim a vizitat Ucraina în martie pentru a aduna dovezi pentru raport. „Ceea ce am văzut până acum arată că acest război este un genocid prin natura sa, în ceea ce privește limbajul folosit și modul în care este executat. Este foarte, foarte clar”.

Conform Convenției ONU privind Genocidul, semnatarii au obligația legală de a preveni genocidul, iar raportul îndeamnă comunitatea internațională să acționeze. ”Nu avem timp deloc, credem că există un risc foarte serios de genocid”, a spus Ibrahim. ”Fiecare țară semnatară a Convenției de Genocid, adică 151 de țări, inclusiv Federația Rusă, fiecare țară trebuie să facă tot posibilul pentru a pune capăt acestui lucru, altfel vor încălca și Convenția”.

Raportul arată direct spre Moscova și acuză oficialii ruși de rang înalt că au orchestrat o incitare la genocid și că pun bazele unui viitor genocid prin negarea repetată a existenței unei identități ucrainene. Kremlinul a negat în forță declarația președintelui Joe Biden din aprilie conform căreia consideră acțiunile Rusiei în Ucraina un ”genocid”.

Armata Rusă a comis acte de genocid în timpul invaziei în Ucraina

Raportul realizat de New Lines și Raoul Wallenberg Center spune că statul rus încalcă articolul II și articolul III (c) din Convenția de Genocid. Articolul II al convenției afirmă că genocidul este o încercare de a comite acte ”cu intenția de a distruge, total sau parțial, un grup național, etnic, rasial sau religios”. Articolul III (c) se referă la ”incitarea directă și publică la comiterea genocidului”.

Ca exemple de dovezi că Rusia încalcă convenția, experții arată declarațiile repetate făcute de Vladimir Putin, care susțin clar că președintele rus consideră că Ucraina nu are dreptul de a exista ca stat independent. Ei subliniază, de asemenea, limbajul dezumanizant folosit de înalți oficiali ruși pentru a-i descrie pe ucraineni, ca de exemplu ”bestii”, ”inferiori” și ”mizerie”,  precum și portretizarea Ucrainei ca ”stat nazist” și o ”amenințare existențială” la adresa Rusiei.

Dar raportul merge dincolo de a stabili că Rusia intenționează să comită un genocid. Acuză forțele ruse că au efectuat un ”model de atrocități consecvente și răspândite împotriva civililor ucraineni” în timpul invaziei.

Raportul mai arată că masacrele bine documentate și execuțiile sumare din Bucha, Starîi Bîkiv și în regiunile Sumî și Cernihiv, atacurile deliberate ale Rusiei asupra adăposturilor, coridoarelor de evacuare și a unităților de asistență medicală, precum și țintirea și bombardarea fără discriminare a zonelor rezidențiale, violurile, asediile, furturile de cereale și deportările forțate în Rusia echivalează cu un ”model de genocid”.

CNN a confirmat în mod independent multe dintre atrocitățile menționate în raport. Institutul New Lines și Centrul Raoul Wallenberg au investigat anterior genocidul asupra minorităților Rohingya și Uyghur din Myanmar și China și au realizat primul raport care a stabilit că acțiunile Chinei în Xinjiang reprezintă un genocid conform Convenției.

Echipa de autori îl include pe David Scheffer, care a jucat un rol important în discuțiile de stabilire a Curții Penale Internaționale ca primul ambasador al SUA pentru problematica legată de crimele de război. Au fost implicați, de asemenea, fostul ambasador al Canadei la ONU, Allan Rock și Charles Taku, consilierul principal al Tribunalului Penal Internațional pentru Rwanda și al Tribunalului Special pentru Sierra Leone.

sursa

Propagandă în Mariupol. Rusia folosește televizoare uriașe purtate de mașini pe străzile orașului pentru a difuza știrile lui Putin

Pe mai multe maşini ale Ministerului Situaţiilor de Urgenţă din Rusia au fost amplasate ecrane şi boxe uriaşe și circulă prin cartiere ale Mariupolului, oraș devastat de bombardamentele ruse.

Televizoarele ambulante rulează filmuleţe de la postul public de televiziune din Rusia, care vorbesc despre „atrocităţile” neonaziştilor şi despre eroismul soldaţilor ruşi, dar şi al miliţiilor din Doneţk, care deminează şi distrug presupuse substanţe chimice găsite în uzina Azovstal, acolo unde luptătorii ucraineni au opus rezistenţă timp de mai bine de două luni, scrie The Guardian.

„La sfârşitul anului 2022, schimburile comerciale se vor face, cel mai probabil, deja în ruble”, „Dacă nu m-aş fi predat, nu ştiu unde aş fi ajuns”, „Continuă deminarea unui cartier din Mariupol de muniţii care pot exploda în orice moment“, „Acum, Azovstal este curăţat aproape în totalitate şi se află sub controlul miliţiei naţionale din Doneţk şi al armatei ruse”, „Echipamentul garantează păstrarea vieţilor echipajului şi este eficient”, „Peste 11 km pătraţi, geniştii lucrează foarte eficient, oraşul a fost minat de neonazişti”, „Este categoric interzis să fie atinse aceste obiecte, să fie ridicate sau transportate”, „Sunt foarte multe recipiente cu subsanţe chimice extrem de periculoase care au fost găsite în Azovstal”, „Vă puteţi adresa mai multor unităţi medicale, sunaţi la următoarele numere de telefon”, sunt doar câteva frânturi din ceea ce aud şi văd oamenii din Mariupol în difuzoarele şi pe ecranele uriaşe purtate de maşini pe străzi.

Una dintre dubele de propagandă a fost amplasată lângă ruinele teatrului din Mariupol, unde sute de oameni au fost uciși într-un atac aerian în martie.

Ecranele mobile au fost instalate în locurile în care locuitorii Mariupolului primesc ajutor umanitar, documente rusești și în punctele din oraș unde este disponibilă apă potabilă.

Moscova prelungește anul școlar pentru „deucrainizarea” elevilor

Tot în Mariupol, ocupanții ruși au prelungit anul școlar până la sfârșitul verii pentru a-i pregăti pe elevii ucraineni pentru programul de învățământ rusesc, a spus Petro Petro Andriușcenko, consilier al primarului din Mariupol, relatează Ukraîinska Pravda.

„Ocupanții ruși au anunțat prelungirea anului școlar până la 1 septembrie. Nu va fi vacanță. Principalul lor obiectiv este deucrainizarea elevilor și pregătirea lor pentru programa școlară rusească pe care vor trebui să o studieze în anul școlar următor”, a scris joi pe Telegram Petro Andriushchenko, consilier al primarului din Mariupol.

Pe tot parcursul verii, ei vor trebui să studieze limba, literatura și istoria rusă, precum și matematica în limba rusă. Ocupanții intenționează să deschidă 9 școli, a mai spus Petro Andriușcenko.

„Cu toate acestea, până acum au reușit să găsească doar 53 de profesori. 6 profesori pentru o școală. Aceasta este o bună ilustrare a educației rusești în Mariupol sub ocupația rusă”, a mai adăugat oficialul ucrainean.

„Practica „nu există nimic de mâncat, așa că hrănește-i cu minciuni” ia amploare”, a scris Petro Andriușcenko, consilier al primarului ucrainean din Mariupol. Este „cinism de cel mai înalt nivel”.

„Adevărul și propaganda”, a scris Anton Gherașenko, consilier al Ministerului de Interne ucrainean, postând un videoclip cu camioanele suprapuse peste imagini cu ruinele orașului. Aceasta este „lumea rusă”, a adăugat el.

Efortul de a instala propaganda rusă în orașul ruinat face parte dintr-un efort mai amplu de pacificare și integrare a orașelor capturate precum Mariupol, în ciuda asigurărilor anterioare ale lui Vladimir Putin că Rusia nu a căutat să ocupe un nou teritoriu în Ucraina.

Putin a semnat miercuri o lege care va accelera cererile de cetățenie de la Mariupol, precum și din regiunile ucrainene Herson și Zapoojia, care sunt parțial sub control guvernamental.

sursa

Rusia recunoaște că are nevoie de resurse financiare uriaşe pentru războiul din Ucraina, afirmă ministrul rus de Finanţe

Rusia are nevoie de resurse financiare uriaşe pentru operaţiunea sa militară din Ucraina, a declarat vineri ministrul rus al Finanţelor, Anton Siluanov, care a precizat că au fost alocate stimulente în valoare de 8.000 de miliarde de ruble (120 de miliarde de dolari) pentru susţinerea economiei.

Will Russia Default? Moscow Says Eurobond Coupon Paid to Correspondent Bank  - Bloomberg

Rusia a trimis zeci de mii de militari în Ucraina începând cu 24 februarie, ceea ce a determinat Occidentul să impună sancţiuni Moscovei, sancţiuni care au alimentat inflaţia la aproape 18% şi au dus Rusia în pragul recesiunii, conform Reuters.

„Sunt necesari bani, resurse uriaşe pentru operaţiunea specială”, a spus Anton Siluanov într-un discurs ţinut la o Facultatea de Finanţe a unei Universităţii din Moscova.

Preşedintele rus Vladimir Putin, a ordonat săptămâna aceasta o majorare de 10% a pensiilor şi salariului minim, în ideea de a-i proteja pe ruşi de inflaţie, dar a dezminţit că aceste probleme economice au legătură cu ceea ce Rusia numeşte „operaţiunea militară specială” din Ucraina. 

Aceste măsuri vor costa bugetul federal aproximativ 600 de miliarde de ruble în acest an şi aproximativ 1.000 de miliarde de ruble în 2023, a declarat Siluanov la începutul săptămânii. 

„Vom păstra investiţiile care au fost făcute de străinii din ţările ostile în Rusia, la fel cum ei vor păstra aurul şi rezervele noastre valutare”, a spus, vineri, Siluanov, referindu-se la decizia statelor occidentale de a îngheţa aproximativ 300 de miliarde de dolari din rezervele internaţionale ale Rusiei. 

Siluanov a spus că restricţiile asupra mişcărilor de capital pentru investitorii străini ar putea rămâne în vigoare până când fie restricţiile vor fi ridicate fie rezervele Moscovei vor fi dezgheţate.

sursa

Un tren a luat foc la Vulcănești
Articolul anterior
Un cuplu şi-a decorat casa cu 350 de pomi de Crăciun. Video!
Articolul următor