Conferinţa de presă de sfârşit de an, recepţia de la Kremlin şi apelurile telefonice cu publicul au fost şterse, iar preşedintele rus nu va organiza evenimente „în direct” scrie mediafax.ro.
Nu dar tradiţionala conferinţă de presă de sfârşit de an, în care făcea bilanţul realizărilor, a fost anulată de Vladimit Putin. Preşedintele rus a anulat orice recepţie la Kremlin. Şi linia telefonică anuală cu apeluri din partea publicului a dispărut de pe agenda lui Vladimir Putin.
Deocamdată, chiar dacă data de 27 decembrie nu este confirmată, rămâne în program discursul la Camerele Unite, pe care preşedintele rus este obligat să îl ţină pe baza Constituţiei.
Criticii de la Kremlin nu au nicio îndoială: Vladimir Vladimirovici Putin doreşte să evite ocaziile în care s-ar putea confrunta cu declaraţii sau întrebări „nepotrivite” despre Operaţiunea Militară Specială din Ucraina.
Asta se datorează faptului că evenimentele respective au fost în mod tradiţional ţinute live. Colaboratorii preşedintelui l-au sfătuit să facă totul pentru a evita surprizele urâte.
Biserica și curtea cimitirului unde va fi înmormântată Andreea Cuciuc, de neîncăput: Sute de oameni își iau rămas bun de la tânără
Lacrimi și durere fără margini! Familia, apropiați, prietenii și sute de oameni își iau rămas bun, în aceste clipe de la Andreea Cuciuc. Ceremonia funerară are loc chiar în aceste momente, informează unica.md.
Tânăra va înmormântată la Cimitirul Armenesc din Chișinău.
sursa: captură de ecran TezaurMedia
Tragedie la Anenii Noi: Două persoane au murit în urma intoxicațiilor cu gaze. Alte două au ajuns la spital în weekend
Două persoane din raionul Anenii Noi au decedat în urma intoxicației cu gaz natural, iar alte două persoane din UTA Găgăuzia, au avut de suferit în urma emanării monoxidului de carbon de la o sobă, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Cazul tragic a fost înregistrat în după-amiaza zilei de 17 noiembrie 2024, într-o casă de locuit din satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi. Aici, au fost depistate cadavrele a două persoane: un bărbat în vârstă de 42 de ani și un copil de 3 ani. În urma cercetărilor efectuate de specialiștii serviciilor de urgență, s-a stabilit că persoanele s-au intoxicat din cauza scurgerii de gaz natural, în timpul utilizării unui cazan de încălzit conectat la rețeaua de gaze.
Al doilea caz a avut loc în dimineața zilei de ieri. Salvatorii din sudul țării au fost informați despre două persoane care s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o sobă într-o casă din localitatea Copceac, UTA Găgăuzia. Pentru cercetarea cazului, la fața locului au ajuns angajații serviciilor de urgență, inclusiv salvatorii Secției Situații Excepționale Ceadâr-Lunga. Investigațiile efectuate au demonstrat că o femeie în vârstă de 42 de ani și un minor de 12 ani au suferit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la o sobă în care focul a rămas aprins pe toată noaptea. Persoanele au fost transportate la spitalul raional pentru îngrijiri medicale. Circumstanțele cazurilor urmează a fi stabilite de autoritățile competente.
În acest sens, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu prudență maximă regulile de siguranță la utilizarea instalațiilor de încălzit în perioada rece a anului.
Specialiștii IGSU avertizează că sobele trebuie verificate minuțios înainte de a fi utilizate. Acestea trebuie să fie funcționale și curățate de funingine și depuneri.
Fisurile și defectele trebuie eliminate la timp. De asemenea, pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, încăperile trebuie aerisite periodic, iar canalele de ventilare trebuie să rămână deschise și neobturate. Totodată, pe timp de noapte, oamenii sunt rugați să stingă focul din sobă.
În perioada rece a anului, oamenii trebuie să fie prudenți la utilizarea instalațiilor conectate la gaze naturale. Cetățenii sunt rugați să monteze corect instalațiile alimentate cu gaze naturale, în locuri inaccesibile copiilor. Funcționalitatea acestora trebuie verificată sistematic.
Pentru a evita intoxicațiile din cauza scurgerii gazelor naturale provocate de defecțiuni, este necesar ajutorul specialiștilor autorizați.
Conectarea și utilizarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale se va efectua doar după eliminarea cauzelor care ar putea determina scurgeri de gaze.
Persoanele care optează pentru utilizareaze buteliile de gaz, IGSU atenționează că amplasarea acestora în interiorul locuințelor, mai ales în apropierea surselor de căldură, este interzisă. Buteliile care alimentează instalațiile de încălzit trebuie plasate în cutii metalice afară, la o distanță minimă de 5 metri de la intrarea în locuință. Alimentarea acestora este posibilă doar cu combustibilul pentru care sunt destinate.
Conform datelor IGSU, pe parcursul anului au fost înregistrate 44 cazuri de intoxicație cu produsele de ardere în urma cărora au avut de suferit 77- persoane dintre care 30 copii, iar 13 persoane au decedat, inclusiv 2 minori.
În situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.
Moldelectrica, anunț în contextul atacului asupra sistemului energetic din Ucraina
Moldelectrica a venit cu precizări privind starea sistemului electroenergetic moldovenesc după atacul masiv al Rusiei asupra obiectivelor energetice din Ucraina, informează unica.md.
”Moldelectrrica informează opinia publică despre starea stabilă a sistemului electroenergetic moldovenesc, în contextul atacurilor asupra obiectivelor energetice din Ucraina.
Nu există consumatori de energie electrică afectați urmare a atacurilor din Ucraina.
În cazul oricăror schimbări, vom reveni cu informații de interes public.”, se arată în mesajul instituției.