Mitropolitul Vladimir se roagă pentru sănătatea lui Putin

În timp ce armata rusă bombardează Ucraina și omoară creștini nevinovați, Vladimir, mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, se roagă pentru sănătatea lui Putin.

Mitropolitul Vladimir oficiază liturghia de hramul Chișinăului. Când va  începe slujba - Realitatea.md

El a condus o liturghie festivă, la o mănăstire de lângă Moscova, unde clerul prezent s-a rugat pentru comandantul suprem al forţelor armate ruse şi i-a cântat mulţi ani celui care a invadat Ucraina, transmite tvr.md.

Sâmbătă, biserica rusă a sărbătorit ziua sfântului Serghie de la Radonej.

Cu această ocazie, ierarhii patriarhiei ruse s-au adunat la mănăstirea de la Serghiev-Posad, acolo unde sunt păstrate moaştele sfântului.

De la slujbă a lipsit patriarhul Kirill, despre care presa scrie că suferă în urma unor complicaţii provocate de Covid. În locul lui, liturghia fost condusă de Întâi-stătătorul bisericii ruse din Republica Moldova.

În timpul liturghiei, au fost rostite rugăciuni pentru armata agesoare, dar şi pentru Vladimir Putin.

” Încă ne rugăm ţie, Dumnezeului nostru, pentru conducătorul statului rus – Vladimir Vladimirovici. Dăi Doamne milă, îndurare, sănătate şi mulţi ani. Păzeşte-l de toţi duşmanii văzuţi”.

Reamintim că mitropolitul este originar din Cernăuţi, Ucraina, ca şi mitropolitul Ucrainei, Onufrie. Diferenţa este că, în urma invaziei ruse, ultimul a ieşit de sub tutela bisericii ruse, după declanşarea războiului. 

În schimb, Putin este pomenit în continuare în bisericile Mitropoliei Moldovei, cu excepţia a câtorva parohii. Amintim că reprezentnații Partidului Liberal i- cerut recent mitropolitului Vladimir să iasă de sub jurisdicţia Patriarhiei Ruse, apel care, însă, a rămas fără nicio reacţie.

Primăria anunță când va avea loc inaugurarea Târgului de Crăciun și a Sărbătorilor de Iarnă în Capitală

Primăria Municipiului Chișinău anunță că pe 1 decembrie 2024, ora 17:00, în Piața Marii Adunări Naționale, va fi inaugurat Târgul de Crăciun și Sărbătorile de Iarnă 2025, cu o serie de activități pentru întreaga familie, informează unica.md.

Aprinderea luminițelor Pomului de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale va fi un eveniment cultural special, care ne va transpune într-o adevărată poveste de iarnă, susținut de artiști îndrăgiți:

  • Orchestra Moș Crăciunilor
  • Capela Corală Academică „Doina”
  • Ansamblul de violoniști „Divertisment”
  • Corala „Vocile Primăverii”
  • Pianiștii Iurie Mahovici și Anatol Lapicus

La sărbătoare vor fi prezente și colective artistice de copii şi dansatori.

Târgul de Crăciun va fi deschis în perioada: 1 decembrie 2024 – 15 ianuarie 2025 și va include numeroase standuri cu produse și mărfuri tradiționale, cadouri de Crăciun, decorațiuni, dulciuri, băuturi calde și multe altele.

Pentru vizitatori este prevăzut un program divers, care include concerte, spectacole pentru copii, ateliere de creație și un loc special amenajat pentru întâlniri cu Moș Crăciun.

Printre atracțiile principale ale Târgului mai menționăm: patinoarul, caruselele, zone de fotografii și altele.

Invităm toți locuitorii și oaspeții capitalei să se bucure de spiritul Crăciunului alături de familie și de prieteni.

Lebădă salvată după ce a suferit fractură la aripă și nu putea ieși la mal

La data de 21 noiembrie 2024, angajații IGSU au fost solicitați să intervină într-o misiune mai puțin obișnuită, pentru a veni în ajutorul unei lebede rănite în satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:27, iar potrivit informațiilor, pasărea nu putea ieși singură la mal din apele râului Răut.

În ajutorul acesteia au intervenit salvatorii Inspectoratului, care, ajunși la fața locului, au constatat că lebăda a suferit o fractură la aripă și nu putea ieși la mal din cauza traumei. Angajații IGSU au reușit să recupereze lebăda din apă și noroi, în maximă siguranță. Ulterior, aceasta a fost predată angajaților Inspectoratului pentru Protecția Mediului în vederea oferirii îngrijirilor necesare și a tratamentului corespunzător pentru recuperarea completă.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2024, angajații IGSU au reușit să salveze din diverse situații de risc 492 de animale.

Un avion Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara a ajuns la Cluj-Napoca. Ce a spus pilotul

Avonul Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara vineri, la ora 8.40, a fost direcţionat la Cluj-Napoca, comandantul luând această decizie din cauza vântului puternic de pe Aeroportul Timişoara.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Timişoara, aeronava, care venea de la Bucureşti, a stat minute bune în zona de aşteptare, pentru a ateriza la Timişoara, însă din cauza vântului putrenic pilotul a decis să plece spre Cluj-Napoca, pentru a ateriza în siguranţă, scrie news.ro.

De asemenea, zborul de întoarcere spre Bucureşti a fost afectat.

Reprezentanţii companiei Tarom vom decide dacă pasagerii vor fi transportaţi la Timişoara pe cale aeriană sau terestră.

Alte zboruri nu au fost afectate pe Aeroportul Timişoara.

Judeţul Timiş se află sub avertizare cod portocaliu de vânt.

Britanicul care și-a părăsit familia pentru tânăra ucraineană vrea să se întoarcă la soția sa, dar femeia are deja pe altcineva
Articolul anterior
Ucraina interzice exportul de energie electrică, după atacul cu rachete de astăzi. Efectul va fi resimțit inclusiv în țara noastră
Articolul următor