Moda restaurantelor cu un singur preparat principal, reinventat. Trendul reapare în zeci de alte rețete

Moda restaurantelor nişate din străinătate i-a inspirat şi pe români. Antreprenorii deschid tot mai multe localuri care au un singur preparat principal pe care îl reinventează în zeci de alte rețete. Ciorbării, pastrami bar-uri, costelării, ateliere de tarte sau clătitării sunt doar câteva exemple de businessuri cu o clientelă în continuă creştere peste Prut. 

Cristina Pană conduce un fast food în Bucureşti, România. A reuşit să transforme un aliment de bază într-un meniu diversificat, pe gustul tuturor.

Cristina Pană, fondator restaurant: Am vrut să fim inediţi, am reuşit prin a pune un ouşor pe plită şi a vedea cât de uşor se face, şi de acolo a venit inspiraţia. E proteic, ţine de foame şi de la bebeluşi oul a fost mereu în meniu şi atunci am vrut să mergem pe această idee. 

Maki şi-a gasit inspiraţia în bucătăria texană. Dar totul a început în bucătăria proprie, cu un cuptor mic si mulţi prieteni care veneau sa îi încerce preparatele.

Maki Kukunesh, patron restaurant: Uşor am reuşit să ducem această pasiune într-o locaţie în care toată lumea să poată să guste şi să se bucure de ceea ce facem. Vedeta noastră pot să zic este brisket. pieptul de la vită. Găsim cel mai greu marfă bună pentru brisket. Între 12 şi 14 ore poate să dureze doar pe foc, pe lemne de esenţă tare şi este destul de artizanal.

Trendul restaurantelor nişate a început cu burgerii

Alţii au mizat pe clasica ciorbă. Proprietarii acestui business au ajuns să vândă zilnic aproximativ 2000 de porţii de ciorbă în cele 5 locaţii din Capitală. Cele mai cerute ciorbe sunt ciorba de burtă, ciorba de perişoare şi ciorba rădăuţeană. 

Gabriel Dima, patron lanţ restaurante: În momentul de faţă reţetarul nostru a depăşit 400 de reţete. Avem copii care vin să mănânce ciorbă de perişoare, că e mai bună ca a mamei!

”Mi-aş dori câteodată să-mi iasă aşa gustos!”

Dragoş Panait, consultant HORECA: Este un trend clar că ori ne place un anumit lucru pe care nu-l găsim pe piaţa locala şi atunci căutăm să împrumutăm idei din afară. Se vede că fiecare antreprenor se straduieşte să fie din ce în ce mai bun pe produsul respectiv. 

Trendul restaurantelor nişate a început cu burgerii, în urmă cu aproape 10 ani. 

Emoțiile sunt mari! Corneliu Botgros va deveni în curând tătic pentru a doua oară

Corneliu Botgros trece printr-o nouă etapă în viața sa. În curând, acesta va deveni tătic pentru a doua oară.

Violonistul a fost invitatul unei emisiunii de la TV8, unde a povestit despre emoțiile pe care le simte și ce așteptări are de la noul statut de tătic a doi copii.

Recunoaște că emoțiile sunt mari, iar așteptarea devine pe zi ce trece tot mai greu de suportat. Corneliu Botgros abia așteaptă să-și strângă micuțul la piept.

„Emoțiile sunt mari este o etapă noua în viața mea. Parcă o iau de la început. Soția, bunelul, care și el își dorește să devină din nou bunic și cei apropiați cu toții sunt alături de noi și suntem în marea minune care trebuie să se întâmple foarte curând”, ne-a spus violonistul.

Cum l-a anunțat soția că va deveni tătic? 

„M-a anunțat soția, ea a făcut niște teste, dar nu mi-a zis că a făcut testele acasă și ele au ieșit pozitiv, dar a vrut să aibă verdictul de la medic și a mers să facă analize fără să mă anunțe și mi-a trimis un e-mail în care scurt scrie pe final că este însărcinată. A făcut așa o surpriză, i-am dat un telefon am felicitat-o și de atunci parcă a început o altă etapă a vieții. Suntem în așteptare și abia aștept să pot să gust din fructul acesta, să-l pipăi”, ne-a mărturisit instrumentistul.

Deși are un băiat de 24 de ani, recunoaște că fiecare copil este un caz aparte, are caracter aparte și educarea acestora trebuie abordată diferit. Reportajul video poate fi urmărit aici.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate cinci accidente rutiere grave

În ultimile 24 de ore, Ministerul Afacerilor Interne a recepționat aproximativ 3.000 de apeluri de urgență, au fost semnalate cinci accidente rutiere grave, dar și au fost făcute 24 de sesizări despre infracțiuni. În același timp, pompierii și salvatorii au intervenit în 81 de situații.

Potrivit ofițerului de presă de la IGSU, Liliana Pușcașu, nu au fost înregistrate incidente grave, transmite moldova1.md.

La frontiera de stat au fost atestate 50 de încălcări, printre care treceri ilegale a graniței, documente de călătorie falsificate, sau încălcarea termenului de ședere de către străini.

Potrivit Poliției de frontieră, în ultimele 24 de ore, a fost interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova pentru 12 persoane străine.

O lumânare uitată aprinsă în coșul de Paște a provocat incendiu într-un apartament

O femeie din Bender a provocat astăzi un incendiu în apartamentul său după ce a uitat un coș de Paște cu o lumânare aprinsă pe masa din bucătărie.

Incidentul s-a produs după ce femeia a părăsit apartamentul, uitând să stingă lumânarea. Flăcările au dat foc coșului de Paște, care la rândul său a aprins draperiile din bucătărie, transmite newtv.md.

Vecinii au observat fum ieșind de sub ușa din față a apartamentului și au sunat imediat la pompieri. Aceștia au sosit la fața locului în câteva minute și au reușit să stingă incendiul în 18 minute.

Focul a distrus o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați din bucătărie, inclusiv masa și draperiile.

Valentine’s Day pe malul mării. Cât costă un pachet de două nopţi, cu cină romantică şi duş emoţional
Articolul anterior
„Stop agresiunii din partea Rusiei”! Mii de ucraineni au protestat pe străzile din Harkov
Articolul următor