Moldova marchează Săptămâna Verde Europeană 2020

Începând de astăzi, 19 octombrie, și până pe 23 octombrie Republica Moldova marchează Săptămâna Verde Europeană 2020.

Tematica anului curent fiind natura, biodiversitatea și Pactul Verde European, având scopul de a evidenția contribuția biodiversității la dezvoltarea economiei, sănătatea societății, precum și stimularea redresării durabile.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), în cadrul Săptămânii Verzi a UE va fi examinat modul în care o serie de politici ale Uniunii Europene, inclusiv, Pactul Verde European, poate ajuta la protejarea, restabilirea și gestionarea durabilă a naturii în Republica Moldova, lăsându-i spațiu de recuperare și prosperare.

„Tematica de bază este o ocazie de a regândi relația omului cu natura, a sublinia activitățile umane nesustenabile ce determină pierderea biodiversității și provoacă criza ecologică, care sunt implicațiile pentru economia și societatea noastră și cum ar putea fi modificat acest lucru”, informează MADRM.

Totodată, Săptămâna Verde Europeană 2020 din acest an va acționa, de asemenea, ca o etapă importantă de pregătirii a Conferinței părților (COP 15) la Convenția privind diversitatea biologică, planificată pentru 2021, unde liderii mondiali vor adopta un nou plan de acțiune pe 10 ani pentru biodiversitate – un nou acord global pentru oameni și natură.

Pe lângă conferințele la nivel înalt de la Lisabona și Bruxelles, programul va include, de asemenea, o serie de evenimente și acțiuni ale partenerilor care au loc în întreaga Europa, iar părțile interesate și publicul larg sunt încurajați să se implice „practic” prin participarea la o serie de activități online și de socializare.

În acest context, MADRM anunță că în Republica Moldova în perioada 19-23 octombrie este planificată o campanie națională de comunicare și informare pentru conservarea biodiversității și a mediului înconjurător cu privire la Săptămâna Verde Europeană și Pactul Verde European pentru Moldova.

Deschiderea oficială a Săptămânii Verzi Europene 2020 la avea loc la Lisabona – Capitala Verde Europeană 2020.

Enoriași care poartă masca de protecție, dați afara de la slujbă într-o localitate din Moldova
Articolul anterior
Peste 700 de moldoveni amendați pentru nerespectarea carantinei
Articolul următor
Alte articole interesante