În Moldova s-au copt primele căpșuni

Temperaturile ridicate, înregistrate în Moldova, au sporit coacerea fructelor. Dulci și extrem de aromate, căpșunile autohtone vor ajunge anul acesta mai degrabă în piețe. Agricultorii care se ocupă cu producţia de căpșuni spun că în câteva zile vor culege prima roadă și vor vinde fructele în piețele și magazinele din țară.

separator
Fermierul Viorel Gavriluţă din satul Copanca, raionul Căuşeni, în curând va scoate primele fructe în vânzare. Deocamdată nu a decis cu cât le va vinde. Cert este că preţul ar putea să ajungă şi la o sută de lei pentru un kilogram, în primele zile.

,,Asta nu durează mult, vreo câteva zile. În fiecare zi scade cu 5, 10, 15 lei, în mediu practic 50 de lei pentru cele din sere”, mai spune fermierul. Agricultorul şi-a dezvoltat afacerea cu căpşuni încă în urmă cu cinci ani, datorită pasiunii moștenite de la părinţii săi. A început dintr-o pasiune, iar acum are două hectare de căpșuni.
În cele cinci sere, fermierul experimentează trei metode de plantare pentru a testa care este cea mai eficientă, astfel încât la început de sezon să iasă primul pe piaţă cu fructe de vânzare. ,,Un pic costisitor cu folie microporoasă, dar este un rezultat superb. Ieşim cu o roadă mai devreme cu practic o săptămână. Ieşim la preţ şi se scot investiţiile”, mai spune agricultorul.

sursa: www.publika.md

O moldoveancă a devenit câștigătoarea titlului ,,Miss Europe Queen of Nations 2018”
Articolul anterior
Kate și William celebrează șapte ani de căsătorie! Vezi fotografia specială publicată de Palatul Kensington
Articolul următor
Alte articole interesante