În Moldova, s-au scumpit benzina și motorina. Care sunt prețurile noi?

Benzina și motorina s-au scumpit. Stațiile PECO din Republica Moldova au afișat noile prețuri la carburanți.

separator
Astfel, pentru un litru de benzină, șoferii care fac plinul la stațiile Bemol, scot din buzunare cu un leu și zece bani mai mult. Astfel, stațiile peco au afișat un preț de 20 lei și 10 bani.

Totodată, un litru de motorină este vândut cu 17 lei și 45 de bani, cu 85 de bani mai mult. La fel și cei de la Petrom au afișat un preț de 19 lei și 37 de bani pentru un litru de benzină 95 și 20 de lei și 25 de bani pentru benzina cu cifra octanică 98. Motorina costă 17 lei și 49 de bani.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică nu mai stabilește preţul plafon la carburanţi, cum era anterior. Prețul este stabilit de agenții economici.

Potrivit noii metodologii, petroliștii stabilesc și modifica de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării produselor respective, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile, incluzând o rată de rentabilitate anuală prevăzută de Metodologie, dar care nu va depăși 10%, scrie publika.md.

Uluitor! În Argentina, a apărut pe cer imaginea lui Iisus Hristos
Articolul anterior
Un tânăr din Călărași s-a spânzurat
Articolul următor
Alte articole interesante