Moldoveanca Leo Ciobu, în topul cele mai bune culturiste din lume. Vezi cum arată

Culturista Leo Ciobu a urcat pe cea mai tare scenă a bodybuilding-ului. Moldoveanca a participat, recent, la cel mai puternic turneu din domeniu, din întreaga lume, care s-a desfășurat în SUA.

Conaționala noastră s-a clasat în top 10, deși ar fi meritat să ajungă minim în top 5, susține ea, dar și internauții care îi urmăresc activitatea. Leo a relatat, pentru SHOK.md, cum s-a simțit în cadrul competiției internaționale, dar și de unde a găsit bani, pentru a acoperi cheltuielile pe care le-a avut, ca să poată participa la turneu.

„Moldova e în top 10, prieteni! Pentru a doua oară în finală, pe cea mai tare scenă a bodybuilding-ului! Mai departe mai mult! Mulțumesc tuturor pentru suport și atenție! Vă cuprind”, a scris Leo Ciobu, pe rețele.

„Am participat la cel mai puternic turneu de bodybuilding din întreaga lume! Este vorba despre Olympia, care anul acesta a avut loc în Orlando! De ce cel mai puternic? Pentru că a fi pe această scenă înseamnă că trebuie să fii deja campion la nivel profesional, pentru a fi calificat! Noi am făcut-o!!! Suntem pentru a doua oară aici și pentru a doua oară am intrat în finală! Top 10 dintre toate campioanele lumii”, a declarat Leo Ciobu, pentru SHOK.md.

„Sinceră să fiu suntem absolut nemulțumiți de ce criterii au fost impuse anul acesta și de ce alegeri au făcut! Cu toate că acesta este un rezultat bun, noi am simțit că trebuie real să fim minim în top 5! Sunt foarte recunoscătoare pentru faptul că după concurs am primit o sumedenie de mesaje și comentarii, în care oamenii își exprimau nemulțumirea față de plasarea noastră pe acest loc! Că să rezum, noi am luat decizia de a merge înainte și de a nu ceda, pentru că mai devreme sau mai târziu, vom obține ceea ce ne dorim! Oricum este o experiență buna pentru noi și asta deja înseamnă mult”, a mărturisit culturista.

Leo Ciobu a dezvăluit că nu a primit nicio susținere din partea Republicii Moldova, pentru a participa la competiția internațională: „Niciodată nu am primit din partea statului măcar un cuvânt de urare. Sala unde activez și Balkan Farmaceuticals au contribuit, și desigur și din cont propriu”.

Culturista din Moldova concurează la diverse competiții începând cu anul 2015, iar pragul sălii de forță l-a pășit pentru prima oară în 2012.

Două românce, printre victimele incediului devastator din Valencia. Bilanțul a crescut la 10 morți

Două românce care locuiau în blocul din Valencia unde a izbucnit incendiul de proporții sunt de negăsit. Ministerul de Externe afirmă că autorităţile locale nu au confirmat până în prezent existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute.

Administratorul blocului din Valencia, Adriana Banu, a declarat pentru presa din România, că două românce locuiau în imobilul respectiv. 

„Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei. Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta”, a afirmat Adriana Banu. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat duminică seară că nu sunt cetăţeni români printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia. 

“Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, conform instituţiei.

MAE mai informează că, la nivelul oficiului consular, a fost primită o solicitare de asistenţă consulară din partea unei familii de cetăţeni români care locuia în clădirea afectată, în vederea eliberării unor noi documente de identitate, întrucât documentele vechi au fost distruse în incendiu.

”Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au transmis reprezentanţii MAE 

Un incendiu de proporţii a cuprins, joi, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute. În timpul incendiului, care s-a propagat extrem de rapid, ajutat de vântul puternic, mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane încercând să scape din focul care ar fi izbucnit la etajul şapte şi în circa jumătate de oră a cuprins întreaga clădire.

O femeie de 39 de ani, născută în Iran, a câștigat concursul Miss Germania. Este mama a doi copii

O femeie în vârstă de 39 de ani, născută în Iran, a câștigat concursul Miss Germania, scrie DW. Este vorba despre Apameh Schönauer, care s-a mutat în Germania la vârsta de 6 ani. Apameh Schönauer este și mama a doi copii. 

Apameh Schönauer s-a născut la Teheran, iar la vârsta de 6 ani s-a mutat în Germania. Ea locuiește la Berlin și activează în calitate de arhitect. Apameh Schönauer este mama a doi copii.

În seara zilei de 24 februarie, Apameh Schönauer a obținut titlul de Miss Germania. În timpul competiției, Schönauer a subliniat de mai multe ori angajamentul ei în lupta pentru drepturile femeii, cu accent pe situația din Iran.

Câștigătoarea competiției Miss Germania va primi și o remunerare în valoare de 25 de mii de euro.

15 mii de femei au aplicat la concursul Miss Germania. În finală, Schönauer a reușit să învingă 8 concurente. De această dată, potrivit sursei, limita de vârstă la concurs a fost ridicată. Cea mai în vârstă finalistă a fost o femeie de 42 de ani.

Concursul Miss Germania în ultimii ani și-a schimbat conceptul. Anterior, participantele trebuiau să meargă pe podium în bikini. Din 2019 au fost puse în prim-plan calitățile femeilor. Totodată, câștigătoarea nu mai poartă o coroană, însă panglica peste umăr rămâne. 

Ucraina intenționează să invite Rusia la un summit de pace. Reacția Kremlinului

Ucraina şi partenerii săi străini ar putea invita Rusia la un viitor summit de pace pentru a discuta o încheiere a invaziei Moscovei în condiţiile Kievului, a indicat duminică Andrii Yermak, şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

Elveţia va găzdui un summit la care să se discute o viziune pentru pace a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care ar putea fi prezentată Rusiei la o a doua reuniune la o dată ulterioară, a spus Iermak, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

„Poate exista o situaţie în care noi împreună invităm reprezentanţi ai Federaţiei Ruse, unde li se va prezenta planul în cazul în care oricine reprezintă ţara agresoare la acel moment va dori în mod real să pună capăt acestui război şi să revină la o pace justă”, a spus el la Kiev într-o conferinţă televizată.

Zelenski şi-a anunţat prima dată formula de pace în noiembrie 2022, la un summit al G20. Aceasta reclamă restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi retragerea totală a trupelor ruse.

Kievul a afirmat constant că nu va discuta cu Moscova până când forţele ruse nu vor părăsi teritoriul ucrainean.

Kremlinul a declarat că în prezent nu există o bază de discuţii între Rusia şi Ucraina şi că planul de pace al Kievului este absurd dat fiind că exclude Rusia.

Zeci de transportatori claxonează sub geamurile Guvernului la un protest în PMAN
Articolul anterior
Accident grav la Râbnița. O șoferiță și pasagerul său au ajuns la spital, după ce s-a izbit cu mașina într-un copac
Articolul următor