Moldovenii, îndemnați să nu posteze pe rețelele de socializare fotografii din vacanță. Recomandările poliției

Cetățenii care merg în vacanță sunt îndemnați să nu posteze pe rețelele de socializare fotografii despre locul aflării lor. Acest lucru ar putea intensifica furturile din domicilii. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, în primele șase luni ale acestui an în Republica Moldova s-au înregistrat 402 de cazuri de furturi în apartamente și peste 1500 în case de locuit, scrie radiomoldova.md.

Asigurarea și securizarea locuințelor ar descuraja hoții, spun oamenii cu care am discutat pe străzile Chișinăului. Ei cred că locuințele vechi sunt mai puțin atractive, iar victime ar putea fi prioritar persoanele mai înstărite. Înăsprirea sancțiunilor pentru furt ar fi una din soluții, cred oamenii.

Trebuie să pedepsim hoții mai sever, să schimbăm ușile și interfoanele de la blocurile de locuit, să punem camere de supreveghere video. Locuințele ar trebui să fie dotate cu un sistem de securitate„.

Eu cred că oamenii sunt de vină! Ei nu își țin limba după dinți și se laudă când plec în vacanță„.

Locuințele noastre trebuie să fie dotate cu camere video, cei care pleacă de acasă trebuie să pună lacăt la poartă. Trebuie să ne lăsăm cheia de la apartament în mâna persoanelor de încredere„.

Hoții sunt persoanele care ne cunosc. Ne fură cei care cunosc unde ne aflăm. În prezent nu poți să ai încredere în nimeni„.

Nu ar trebui să ne lăudăm că plecăm în vacanță! Trebuie să închidem fereastra, iar toate apartamentele care se află la etajul întâi să aibă gratii. Casele mai bogate ar trebui să aibă sisteme de alarmă, iar cele mai vechi nu sunt atractive pentru hoți„.

Trebuie să avem un câine dresat. Îi dai drumul noaptea prin ogradă și hoții se tem să sară gardul„.

În perioada vacanței, hoții sunt mai predispuși să fure bunuri din locuințele cetățenilor, a declarat Ana Chiselița, ofițer de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), la Moldova 1. Ea a avertizat cetățenii să nu lase facturile pentru gaz și energie electrică în cutia poștală, deoarece acest lucru poate semnala infractorilor că locuința este fără supraveghere.

Atunci când plecăm în vacanță trebuie să rugăm rudele să ne colecteze facturile. Dacă hoții văd facturile pentru gaz și energia electrică ei înțeleg că stăpânii nu sunt acasă. Cetățenii nu trebuie să plaseze poze pe rețelele de socializare sau să facă live-uri atunci când se află în vacanță”.

Potrivit Biroului Național de Statistică, din totalul de infracțiuni care au avut loc în anul 2023, furturile reprezintă 11%. Cele mai multe infracțiuni au fost înregistrate în mediul urban peste 61%. Fiecare a 3-a infracțiune a avut loc în municipiul Chișinău.

Realizările remarcabile ale fermierilor care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din țara noastră, celebrate în cadrul unei Gale importante

PRIAevents, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei AlimentareAgenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) și având ca parteneri principali: Kaufland Moldova și Federatia Nationala a Fermierilor, va desfășura mâine, 20 septembrie, PRIA GALA FERMIERILOR din MOLDOVA într-o locație deosebită în Chișinău – Community Business Center, un eveniment unic, care mai ales în acest an, în premieră, este conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor fermieri care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din Republica Moldova, care sunt exemple de urmat, informează unica.md.

”Vom recunoaște eforturile și contribuția fermierilor moldoveni care au investit capital, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura Republicii Moldova, vom aprecia inovația, diversitatea portofoliului, creșterea, orientarea către comunitate, crearea locurilor noi de muncă. Vom fi atenți și la tinerii fermieri, dar și la femeile din agricultură și nu numai, în toamna anului 2024 într-o locație deosebită din Chișinău. Va fi o zi minuantă cu multe cunosținte de business pe care le vom acumula, networking, dar ne vom bucura și de produsele partenerilor: companii cosmetice, companii vinuri, companii telecom, companii care vând masini, companii care fac prăjituri, bomboane, produse ale fermierilor, haine și nu numai, care se vor câștiga la TOMBOLA pentru participantii la eveniment.” anunță organizatorii.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume.
Republica Moldova acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale.

Fermierii au unul dintre cele mai importante roluri pentru omenire și pentru economie.

Gala Fermierilor din Republica Moldova este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană.

Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea și schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerii fermieri, femeile din agricultură.

Dezbatem alături de fermieri, autorități si companii conexe si găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar descoperim și oportunitățile pe care le pot avea, mai spus organizatorii

PRIA GALA FERMIERILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA este un eveniment UNIC în Moldova, major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană..

Cantina liceului unde s-au intoxicat 65 de elevi din Chișinău a fost închisă pentru verificări

Cantina Liceului Teoretic Republican „Aristotel”, unde 65 de elevi s-au intoxicat, și-a sistat activitatea. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a inițiat verificări, transmite IPN.

Până la finalizarea anchetei epidemiologice cantina și-a sistat activitatea. Potrivit ANSA, responsabilitatea privind siguranța alimentelor le revine, în exclusivitate, operatorilor din domeniul alimentar.

În context, instituția solicită agenților economici din domeniu să achiziționeze materia primă doar de la furnizorii de încredere, care dețin certificate de calitate sau certificatul sanitar-veterinar. De asemenea, este obligatoriu să respecte condițiile de igienă în blocurile alimentare, să respecte regimul termic de păstrare a materiei prime, în funcție de gradul de perisabilitate a acestora, precum și să respecte vecinătatea depozitării produselor, pentru a exclude contaminarea încrucișată.

Un angajat al Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău și 65 de elevi din clasele a X-XII-a s-au intoxicat cu alimente. Adultul, dar și 20 dintre elevi au fost internați la spital. Potrivit Ministerului Sănătății, starea copiilor și a angajatului liceului este satisfăcătoare, iar cea a elevului din reanimare este gravă, dar stabilă.

Campania „Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024”

Recent, Farmacia Familiei a participat la Cel de-al V-lea Summit Farmaceutic Eurasiatic 2024, desfășurat la Samarkand. A fost o experiență extraordinară, în care liderii și profesioniștii din industria farmaceutică au discutat tendințele de dezvoltare din Europa de Est, Asia Centrală și Caucaz.

În cadrul acestui eveniment, campania socială ”Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024” de către Global Pharmaceutical Leaders’ Club, concurând cu peste 20 de companii sociale. Această distincție subliniază angajamentul nostru față de comunitate și binele oamenilor.

Vă asigurăm că vom continua să ne implicăm activ în proiecte sociale care aduc un impact pozitiv comunității, contribuind astfel la o sănătate mai bună și un viitor mai bun pentru toți.

La Florești a fost inaugurat un Centru primar de accident vascular cerebral (AVC), al 7-lea la număr care își începe activitatea din cele 13 create în total în Moldova
Articolul anterior
Nu udați gazonul și nu spălați trotuarele! Autoritățile solicită cetățenilor utilizarea rațională a resurselor de apă
Articolul următor