Moldovenii sunt sfătuiți să evite vacanțele în afara țării, în această perioadă

Vacanţa la mare pe timp de pandemie va duce la o explozie de cazuri. Cel puțin de această părere sunt mai mulți specialiști din domeniul sănătății.

separator

Experta în sănătate publică, Luminița Suveică, le recomandă moldovenilor totuși să evite călătoriile peste hotare în această perioadă și atrage îndeosebi atenție la persoanele care au probleme grave de sănătate.

„Nu se știe ce va fi în luna septembrie. Nu se știe cu ce ne vom întâlni atunci, cu câți pacienți ne vom confrunta. Aici chiar nu putem să dăm vina pe autorități și pe nimeni altcineva decât pe noi înșine. Riscurile ne aparțin. Riscurile fiecare și le asumă pe propria răspundere.

Eu cred că se poate de odihnit și în Moldova, se poate de făcut și altfel de vacanță, de a vedea și unele locuri din Moldova cu toate normele sanitare respectate, decât de a pleca.

Referitor la vârstnici, persoanele cu maladii cronice, cu diabet, cu maladii cardio-vasculare, pe lângă faptul că au un risc mult mai înalt de a face COVID-19 și de a face și complicații severe, eu le-aș recomandă să nu se aventureze de a pleca în această vara la odihnă”, a declarat Luminița Suveică, în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Ministerul Sănătății a emis o circulară prin care informează că toți cetățenii care revin de la odihnă de peste hotare sunt obligați la intrarea în R. Moldova să se autoizoleze pentru 14 zile.

Directorul Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, răpusă de Coronavirus la doar 52 de ani
Articolul anterior
Cum intră în Italia, în ciuda restricţiilor, cetăţenii din Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante