Familia îndrăgitului actorul Emilian Crețu a participat in corpore la o ședință foto cu tematică de Crăciun. A venit în Moldova chiar și fratele mai mare a influencerului, care slujește călugăr pe muntele Athos, scrie cancan.md.
Marea surpriză însă a fost sosirea Mariei Crețu, din Italia, împreună cu mica Emily. Aceasta nu și-a anunțat despre vizita sa, lăsându-i să creadă că va fi absentă de la reuniunea familie.
Venirea ei din Italia i-a lăsat pe toți mască, cele mai multe emoții totuși le-a trăit fiica Mariei, Lavinia, care a rămas în Moldova, în îngrijirea bunicii și a unchiului, ca să-și continue studiile acasă.
În timpul ședinței foto, când poza alături de mama ei, adolescenta a izbucnit în lacrimi, ceea ce a emoționat întreaga familie. Momentul a devenit viral pe TikTok.
Trump s-a ”agățat” și de Universitatea Harvard: Vrea să taie subvenții în valoare de 9 miliarde de dolari
Administraţia americană a lui Donald Trump a anunţat că vrea să priveze prestigioasa Universitate Harvard de subvenţii federale în valoare de aproximativ nouă miliarde de dolari, în urma unui ”examen complet”, scrie stirileprotv.ro.
Universitatea este acuzată la fel ca Universitatea Columbia, de faptul că lasă ”antisemitismul” să prospere în campusul său, relatează AFP.
”În pofida faptului că măsuri recente adoptate de Harvard pentru a strangula antisemitismul instituţionalizat sunt binevenite, Universitatea trebuie să facă mult mai mult pentru a avea privilegiul de a păstra bani câştigaţi cu greu de către contribuabili”, a anunţat Guvernul luni, într-un comunicat comun al mai multor agenţii federale şi departamente, inclusiv Departamentul Educaţiei.
Administraţia Trump dă asigurări că va proceda la un ”examen complet” al contractelor în valoare de 255,6 milioane de dolari pe care Guvernul federal le are cu Harvard şi al unor ”subvenţii plurianuale (în valoare de) peste 8,7 miliarde de dolari”.
”Acest examen face parte din eforturile Guvernului ”de luptă împotrivă antisemitismului”, subliniază în comunicat administraţia, în contextul în care Donald Trump s-a landat într-o ”cruciadă” împotriva manifestanţilor propalestinieni în campusurile marilor universităţi.
”Incapacitatea Harvard de a proteja studenţii din campus de discriminarea antisemită, promovând în acelaşi timp ideologii clivante în detrimentul libertăţii cercetării, i-a pus reputaţia în mare pericol”, acuză într-un comunicat secretara Educaţiei Linda McMahon.
”Harvard poate repara toate aceste greşeli în campusul său dedicat excelenţei academice şi căutării adevărului”, subliniază ea, evocând în treacăt Universitatea din Massachusetts drept un ”simbol al visului american”.
Universitatea Harvard nu a reacţionat imediat.
După întoarcerea lui Donald Trump la Casa Albă, Guvernul ţinteşte marile universităţi americane, teatrul de un an, în diverse grade, a unei mişcări studenţeşti împotriva războiului purtat de către Israel în Fâşia Gaza.
El a tăiat, din acelaşi motiv, subvenţii federale în valoare de 400 de milioane de dolari altei universităţi prestigioase – Columbia, din New York -, care a angajat în ultimele zile reforme drastice cerute de administraţia Trump, într-o încerare de a recupera aceste fonduri.
”Acţiunile angajate azi (luni) de către Task Force au loc după un examen similar, care se află în continuare în desfăşurare, la Universitatea Columbia”, anunţă administraţia în acest comunicat.
”Nu vom ezita să acţionăm dacă Harvard eşuează” să răspundă cererilor Guvernului, ameninţă administraţia Trump.
Percheziții la Ciadîr-Lunga și Cahul la persoane suspectate că ar deține arme, muniții, dar și muniții speciale
Ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI au efectuat percheziții domiciliare în raioanele Cedîr-Lunga și Cahul la persoane suspectate că ar deține arme, muniții, dar și muniții speciale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.
În urma acțiunilor întreprinse la domiciliile a doi bărbați de 23 și 39 de ani, polițiștii au depistat și ridicat cinci arme de diferite modele și cartușe, toate depozitate cu încălcarea legislației în vigoare.
Bunurile au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei balistice și traseologice.
Polițiștii continuă cercetările sub toate aspectele legale, pentru stabilirea circumstanțelor în care armele au fost dobândite, scopului păstrării acestora, precum și dacǎ mai sunt și alte persoane implicate.
Conform legislației în vigoare bărbații riscă închisoare de la 2 la 7 ani, cu privarea de dreptul de deţinere, port şi folosire a armei.
Tânăra pianistă Martina Meola a câștigat locul I la Concursul Internațional de Pian din Elveția
Tânăra pianistă Martina Meola din Republica Moldova a câștigat locul I la Concursul Internațional de Pian „Jeune Chopin” din Lugano, Elveția. Concursul, dedicat redescoperirii muzicii lui Chopin, a adunat tineri talentați din întreaga lume și a fost prezidat de celebra pianistă Martha Argerich, notează MOLDPRES.
„A fost o experiență minunată, plină de emoții de nedescris! Mulțumesc organizatorilor și în special extraordinarei mele profesoare Silvia Limongelli pentru tot efortul și sprijinul acordat”, a scris Martina pe pagina sa de Facebook.
Înainte de competiție, tânăra artistă a susținut un concert la Chișinău pentru a-și prezenta programul, în cadrul inaugurării noului pian Steinway de la Sala cu Orgă.
Ministerul Culturii a felicitat-o pe Martina Meola, subliniind performanța sa remarcabilă și succesul obținut.
„Felicitări, Martina Meola! Suntem mândri că în ajunul acestei competiții importante pentru orice pianist în devenire, Martina Meola ne-a prezentat programul concursului la Chișinău, la concertul de inaugurare a noului pian Steinway”, se arată în mesajul ministerului.
Martina s-a născut pe 28 noiembrie 2012 la Milano. A început studiile muzicale la Școala de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău, iar la doar 9 ani a fost admisă la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, în cadrul programului „Tinere Talente”.