Momentul în care un tanc rusesc deschide focul asupra unui biciclist în Bucea, surprins de o dronă

Momentul în care tancurile ruseşti par să deschidă focul asupra unui biciclist din oraşul Bucea a fost filmat de o dronă. De altfel, în ultimele zile, pe reţelele de socializare şi în mass-media au apărut numeroase poze cu victimele din războiul din Ucraina şi cu masacrul comis de ruşi în oraşul Bucea unde civilii au fost împuşcaţi pe străzi.

În imaginile surprine de dronă se vede cum un bărbat mege cu bicicleta pe o stradă, aparent neştiind că mai multe tancuri ruseşti stăteau la pândă după colţ, relatează DailyMail.co

În videoclipul surprins pe 3 martie, drona pare să urmărească mai mult coloana tancurilor ruseşti, dar surpinde şi bărbatul ce merge pe drumul care străbate un cartier de clădiri distruse sau avariate.

Operatorul dronei o roteşte  în mod repetat în sus, arătând o coadă lungă de vehicule militare – inclusiv tancuri, vehicule blindate şi camioane – poziţionate între clădiri, pe o stradă apropiată de cea pe care se deplasa acel bărbat.

După ce bărbatul ajunge la o intersecţie a drumului şi face stânga pe o stradă mai îngustă, unde un vehicul blindat şi un tanc sunt poziţionate la aproximativ 150 de metri distanţă, în imagini se vede cum se trage în direcţia acestuia.

Videoclipul surpinde momentul în care vehiculul blindat practic deschide focul asupra sa. Video:

Într-un alt videoclip filmat pe stradă – distribuit de agenţia de investigaţii Bellingcat şi surprins ceva timp mai târziu – ar fi arătat aceeaşi intersecţie surpinsă după atac.

Un bărbat, despre care se prespune că este cel din primul videoclip, poate fi văzut mort – prăbuşit pe marginea drumului cu bicicleta. Vezi video aici.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, la începutul alocuţiunii sale în faţa Consiliului de Securitate, al ONU că „nu există nicio crimă pe care să nu o comită” ruşii care au comis asasinatele din Bucea.

„Armata rusă (…) a ucis intenţionat pe oricine ne-a servit ţara. Au împuşcat şi au ucis femei în afara caselor lor, când tocmai încercau să sune pe cineva care este în viaţă. Au ucis familii întregi, adulţi şi copii şi au încercat să ardă cadavrele. Mă adresez dumneavoastră în numele oamenilor care onorează memoria celor decedaţi în fiecare zi şi memoria civililor care au murit, au fost ucişi şi împuşcaţi în ceafă după ce au fost torturaţi. Unii dintre ei au fost împuşcaţi pe străzi”, şi-a început Zelenski discursul la ONU.

sursa

Turbulențe grave la bordul unui avion care ateriza la Lisabona. Zece pasageri au fost răniți. Momentul a fost filmat

Turbulențele de la bordul unui zbor al companiei aeriene angoleze TAAG Linhas Areas Angola au provocat, joi seară, rănirea ușoară a peste zece persoane, care au fost asistate la sosirea la Lisabona, a anunță publicația portugheză CM Jornal.

Avionul plecase din Luanda, iar incidentul a avut loc în timpul coborârii spre Lisabona, când pasagerii luau masa.

Pilotul a declarat stare de urgență. O echipa medicală portugheză „a așteptat sosirea aeronavei pe aeroportul Humberto Delgado din Lisabona pentru a oferi asistență pasagerilor”, relatează Jornal de Angola Online.

Potrivit companiei aeriene, după observarea și evaluarea de către echipa medicală, doi pasageri și un membru al echipajului au fost transportați la spital pentru verificări suplimentare.

Ceilalți pasageri „au putut debarca fără asistență”, a precizat TAAG.

„În urmă procedurilor obișnuite de siguranță, TAAG a acordat prioritate asistenței pasagerilor și echipajului afectat, iar apoi aeronava va fi inspectată de autoritățile competențe, iar o anchetă privind incidentul este în curs de desfășurare”, a precizat compania aeriană.

Avionul a aterizat la Lisabona la ora 20.30.

Un alt zbor cu destinația Luanda-Lisabona care „ar fi trebuit să plece joi, 23 martie, și a fost reprogramat pentru ziua următoare (perioada de dimineață) din cauza condițiilor pistei (alunecoasă din cauza ploii abundente)”, relatează Jornal de Angola Online.

sursa

Emmanuel Macron a stârnit indignare după ce și-a scos pe ascuns ceasul de lux la jumătatea unui interviu

Emmanuel Macron a stârnit indignare, după ce la jumătatea unui interviu despre schimbările puternic contestate ale sistemului de pensii și-a scos de la mână ceasul de lux.

Emmanuel Macron, uite ceasul, nu e ceasul FOTO Twitter

Unii telespectatori au observat acest gest și au constatat că ceasul purtat de Macron este unul de lux, conform The Guardian, citată de Adevarul.

„Arogant și disprețuitor” au comentat mulți francezi pe rețelele sociale, după ce au apărut informații că ceasul de la mâna lui Macron ar costa 80.000 de euro, în timp ce alte comentarii arată că ceasul valorează doar 2.400 de euro.

Apariția televizată a avut loc cu o zi înainte ca numeroși francezi să protesteze în toată Franța pentru a se opune măsurii guvernului care a majorat vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.

„Președintele celor bogați nu și-a purtat niciodată atât de bine numele”

Gestul de a scoate discret ceasul, în timp ce mâinile sale erau sub masă în timpul interviului, a fost catalogat ca o dovadă că a vrut să-și ascundă ceasul și că este „președintele bogaților”.

Cu toate acestea, reprezentanții Palatului Élysée au încercat să pună capăt scandalului, spunând că Macron și-a scos ceasul pentru că acesta „zdrăngănea pe masă” în timp ce dădea interviul de 30 de minute în prime-time.

Înainte de a scoate ceasul, la aproximativ 10 minute de la începerea interviului, s-a auzit un zgomot când Macron și-a sprijinit mâinile pe masă, după care le-a pus sub masă. Când au ieșit, ceasul lipsea de la încheietura mâinii stângi.

Gestul a dus la o furie generalizată în legătură cu legea guvernamentală privind pensiile, o piatră de temelie a campaniilor electorale ale lui Macron din 2017 și 2022, iar clipul a devenit devenit viral.

Farida Amrani, deputat din partea partidului de stânga radical La France Insoumise (LFI), a declarat: „Am fost surprinsă. Președintele celor bogați nu și-a purtat niciodată atât de bine numele”.

Valoarea exactă a ceasului nu este cunoscută. Presa franceză a sugerat că acesta a fost fabricat de compania franceză Bell & Ross și a costat undeva între 1.600 și 2.400 de euro.

Într-o declarație, Palatul Élysée a transmis: „Președintele nu și-a scos ceasul pentru a-l ascunde, ci pentru că acesta se lovea puternic de masă. Zgomotul se aude clar doar cu câteva secunde înainte de începutul videoclipului partajat pe rețelele de socializare”.

Tatăl nevăzător îngrijit de fiul său de 11 ani va merge în Gemania pentru investigații medicale

Prezentatorul TV Anatolie Melnic, numit mai nou de internauți ,,omul faptelor bune”, a venit cu o veste emoționantă pe pagina sa de Instagram. Grație ajutorului și implicării sale, tatăl nevăzător îngrijit de fiul său de 11 ani, va putea merge în Germania pentru a efectua investigații medicale. Bărbatul a primit vestea cu bucurie.

„Hai să vă spun și o știre bună. Mai țineți minte istoria domnului nevăzător, pe care am încercat să-l ajutam, dar nu ne-a reușit aici? Am spus că aceea a fost prima repriză. Mergem pe repriza a doua. E vorba de Corina Cojocaru care s-a implicat și m-a ajutat atât de mult, încât Dumitru pleacă în Germania luni, la o consultatie la cel mai bun profesor din Germania. E ultima analiză, ultima șansă, ca să vedem dacă e posibilă operatia sau nu.”„Inițial trebuia să merg în Germania eu cu el, dar eu trebuie să stau lângă tata. O să mearga cineva in Germania acolo, e ultima șansă, cu Doamne ajuta…”, a declarat Anatolie.

Citește și: Un video emoționant, până la lacrimi, cucerește internauții moldoveni. Un tată orb luptă pentru fiul său și își recunoaște băiatul după forma ,,feței și mânuțelor”

Boris Johnson s-a adresat poporului rus în limba rusă: ,,Preşedintele vostru știe că dacă voi aţi cunoaște ce se întâmplă, nu aţi sprijini războiul lui”
Articolul anterior
Un bărbat, reţinut după ce a încercat să iasă din Republica Moldova cu 240.000 de dolari şi 8.000 de euro
Articolul următor