Motivul pentru care actriţele de la Hollywood refuză să filmeze scene nud

Cand isi fac meseria, actorii trebuie sa lase inhibitiile deoparte, sa fie vulnerabili si liberi. Uneori, asta presupune sa renunte la haine si sa apara in scene nud pe micile sau marile ecrane. In timp ce o multime de vedete au devenit celebre fix datorita acestui tip de expunere, exista o multime de actori care aleg sa nu se dezbrace in fata camerei.

Potrivit CinemaBlend, exista in Cetatea Filmului actori si actrite care tin foarte mult ca in contractele lor sa apara clauze „de nuditate”, care sa stipuleze explicit ca nu vor fi constransi de scenaristi sau regizori sa apara in ipostaze revelatoare, scrie filmnow.ro.

Explicatiile variaza de la persoana la persoana, iar actrite precum Anna Kendrick, Megan Fox, Jessica Alba, Mila Kunis sau Blake Lively au vorbit deschis despre decizia lor. Iata ce au marturisit in interviuri mai vechi:

Ce spun actritele care refuza sa filmeze scene nud

Anna Kendrick

Multi cred ca au vazut corpul Annei in „Mike and Dave Need Wedding Dates”, insa Kendrick a avut dublura pentru scena nud. „Nu ma deranjeaza scenele de sex in sine, dar vreau ca partile mele intime sa ramana ale mele. Nu militez impotriva nuditatii in film pentru ca ea poate da o nota de realism si intimitate scenelor, dar momentan nu sunt pregatita sa ma dezbrac in fata camerelor”, a spus ea.

Blake Lively

In 2012, Blake Lively spunea ca nu va fi protagonista vreunei scene nud prea curand intrucat i se pare ca astfel de secvente distrag atentia publicului de la mesajul filmului: „Cand vad actori dezbracati in filme, atentia mea este automat indreptata exclusiv catre corpul lor si atat. Uit sa mai fiu atenta la poveste sau interpretare. Asta nu e bine.”

Jessica Alba

La mijlocul anilor ’90, Jessica Alba era una dintre cele mai celebre actrite de la Hollywood. Desi a jucat in cateva filme sugestive, ea a ramas fidela deciziei de a nu se dezbraca in fata camerei. Intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Glamour, vedeta a spus ca nu se simte confortabil cu posibilitatea ca membrii familiei sale, inclusiv bunica ei, sa o vada fara haine.

Mila Kunis

Mila Kunis a ales sa nu interpreteze nicio scena nud si a mizat pe ajutorul dublurilor cand a fost cazul ca vreunul din personajele ei sa renunte la haine. Intr-un interviu pentru Allure, a explicat ca nu se simte confortabil sa arate prea multa piele in fata camerei: „Pot sa-mi arat jumatate de san sau o fesa, dar nu o sa le arat niciodata pe amandoua deodata”.

Megan Fox

NEW YORK, NEW YORK – SEPTEMBER 12: Megan Fox attends the 2021 MTV Video Music Awards at Barclays Center on September 12, 2021 in the Brooklyn borough of New York City. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Megan Fox a devenit un adevarat sex-simbol dupa aparitia in „Transformers” insa, in ciuda presiunilor de la Hollywood, a decis ca nu vrea sa se dezbrace pentru marile ecrane. De altfel, in ultimii ani, ea aparut in tot mai putine proiecte tocmai pentru ca nu a vrut sa mai joace personaje puternic sexualizate. Megan Fox a explicat pentru The Mirror ca nu are nici un interes sa joace roluri „degradante”: „Nu pot filma decat scene pe care au voie sa le vada si copiii mei”, a spus ea.

Sarah Jessica Parker

Cu toate ca e celebra pe intreg mapamondul mai ales datorita serialului „Totul despre sex”, Sarah Jessica Parker a insistat ca personajul ei sa nu apara fara haine. Cand a fost intrebata de ce a fost singura care a cerut o clauza de nuditate, Sarah a marturisit: „Nu ii judec pe cei care aleg sa filmeze scene nud. Cred ca este fantastic ca ei se simt suficient de confortabil incat sa o faca.”

De obicei, cand un actor sau actrita doreste sa scape de imaginea copilaroasa pe care si-a creat-o de-a lungul anilor, accepta roluri mature, orientate spre publicul adult, care implica scene de sex, droguri si/sau nuditate.

Emma Watson nu a vrut insa niciodata un astfel de proiect pentru a scapa de imaginea lui Hermione Granger. Asa cum a recunoscut ea insasi pentru „The New York Daily News” in 2010, nu o deranjeaza ca lumea inca o asociaza cu personajul din „Harry Potter” pentru ca este foarte mandra de el si de proiectul respectiv.

„Grija vindecă ceea ce frica distruge!” Alătură-te campaniei de informare și sensibilizare împotriva violenței obstetrice și ginecologice (VOG)

Fiecare femeie are dreptul la o experiență medicală bazată pe respect, empatie și demnitate, mai ales într-un moment atât de important precum nașterea. Cu această convingere, în cadrul celor #16Zile împotriva violenței de gen, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) în parteneriat cu AGORA a lansat campania de sensibilizare și conștientizare a violenței obstetrice și ginecologice – o inițiativă care își propune să aducă în prim-plan o realitate dură, dar să ofere și soluții pentru o experiență mai empatică pentru femei.


 

„Grija vindecă ceea ce frica distruge! Alătură-te campaniei sociale privind violența obstetrică și ginecologică”, este îndemnul CPD. 

Simbolul acestei campanii este trandafirul roz născut din dorința de a pune capăt abuzurilor #metoo din sălile de travaliu și de naștere. Trandafirul roz reprezintă vulnerabilitatea și povestea fiecărei femei care a avut de îndurat o experiență dureroasă fie în timpul nașterii sau la consultațiile din cabinetul ginecologic.

Simbolul trandafirului roz a pornit din campania „Revoluția Rozelor: 16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, fondată în 2011 de Jesusa Ricoy, activistă în domeniul nașterii și a drepturilor femeilor. De atunci, mișcarea a căpătat o amploare tot mai mare, iar, în prezent, peste 30 de țări organizează acțiuni anuale în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie. 

Această mișcare pacifistă se opune violenței și lipsirii de respect din partea personalului medical în perioada sarcinii, nașterii și postpartum dar și în cabinetul ginecologic de zi cu zi. În fiecare an, femeile care au trecut prin astfel de experiențe duc un trandafir roz la instituția unde au suferit abuzul, ca un act de protest și de vindecare. Este un moment de reflecție, de recunoaștere a suferinței întru obţinerea unei îngrijiri obstetrice decente şi sigure.

Ce este violența obstetrică și ginecologică (VOG)?

Violența obstetrică și ginecologică nu se referă doar la acte fizice sau la utilizarea forței. Ea include și abuzuri mai subtile, cum ar fi lipsa consimțământului informat al femeii în timpul procedurilor medicale, tratamente umilitoare, tonuri dure sau ignorarea deciziilor pacientei. 

Aceasta poate apărea în timpul vizitelor ginecologice, unde femeile nu sunt întotdeauna informate despre opțiunile disponibile, cât și în timpul sarcinii sau al nașterii, când intervențiile medicale sunt efectuate fără explicații clare sau fără a ține cont de dorințele femeilor. Având la bază practica internațională, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) a dezvoltat o definiție extinsă a acestui termen, aplicată în studiul „Fără voce. Fără lege.Fără dreptate.”, potrivit căreia „violența obstetrică și ginecologică se referă la abuzul verbal, fizic și/sau sexual manifestat de către personalul medical și auxiliar prin constrângere, umilire și/sau agresiune în timpul controlului medical ginecologic, în timpul travaliului și/ sau la naștere, precum și în timpul procedurilor ginecologice”. 

De ce este important să vorbim despre acest subiect?

În Republica Moldova, violența obstetrică este încă un subiect insuficient discutat. Studiile CPD arată că:

  • Doar 60% dintre femei sunt informate despre acest termen.
  • 66% dintre ele consideră că aceste practici sunt frecvente.

Este clar că tăcerea nu este o soluție. Prin această campanie, femeilor li se oferă voce, se atrage atenția asupra drepturilor lor, ca, într-un final, să se schimbe sistemul medical.

Campania „Grija vindecă ceea ce frica distruge!” aduce în prim-plan un spot video emoționant, care dă glas poveștilor femeilor ce au trecut prin experiențe dureroase, dar și speranței pentru un viitor mai bun. Spotul video al campaniei surprinde atât umbrele unui sistem ce poate răni, cât și lumina pe care o aduc acei medici care aleg să practice cu suflet, nu doar cu știință. 

Ce ne dorim să obținem prin această campanie? 

Această campanie este despre NOI TOȚI: femeile care devin mame, comunitatea medicală și cei care pot contribui la construirea unui sistem bazat pe valori umane autentice. Vrem ca fiecare femeie să se simtă în siguranță, să fie respectată și auzită în timpul oricărui act medical. Vorbim despre conștientizare, despre curajul de a spune „nu e normal” atunci când granițele respectului sunt încălcate. 

Ne dorim să le oferim femeilor cunoașterea drepturilor lor, să le ajutăm să fie pregătite și să știe că merităm mai mult – o îngrijire bazată pe empatie și profesionalism.

Mai mult decât atât, tindem spre un dialog sincer și respectuos între paciente și personalul medical, unde comunicarea devine un pilon al încrederii, iar tratamentul uman rămâne esențial.

Aceasta este misiunea noastră: să punem capăt tăcerii, să construim încrederea și să transformăm experiențele medicale în momente demne de respect și umanitate. Deși acest tip de violență constituie o încălcare gravă a drepturilor omului, punând în pericol integritatea fizică și dreptul la viață și sănătate al femeilor, Republica Moldova nu a abordat suficient această problemă. Astfel, în cadrul celor 16 zile de campanie, vor fi prezentate datele obținute, pentru prima dată în țară, cu privire la amploarea acestui fenomen.

Alătură-te campaniei pe rețelele de socializare: CPD și Agora.

Despre CPD

Creat în 1998, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) este o organizație non-guvernamentală care promovează egalitatea de gen și drepturile femeilor. Prin inițiativele sale, CPD își propune să creeze o societate bazată pe respect, echitate și șanse egale pentru toți. De-a lungul anilor, CPD a devenit un pilon important al schimbării, susținând femeile din întreaga țară și încurajându-le să-și revendice drepturile.

Poliţiştii români de frontieră au reținut un moldovean, căutat de autorităţile din Italia

Poliţiştii români de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, căutat de autorităţile din Italia, care era condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 4 luni pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie pe teritoriul acestui stat, scrie punctul.md.

În ziua de 02 decembrie a.c, în jurul orei 03.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în țară, pasager într-un mijloc de transport, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii români de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Italia, din data de 25.11.2024, acesta fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 4 luni pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie pe teritoriul acestui stat.Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Percheziții la o companie de construcții. Acțiunile vizează darea în exploatare a unui imobil

Ofițerii și procurorii anticorupție efectuează astăzi acțiuni de urmărire penală într-o cauză pornită pe faptul confecționării, deținerii și folosirii documentelor oficiale false pentru darea în exploatare a unui imobil din municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi.Alte detalii vor fi oferite ulterior. 

Cine este cea mai frumoasă fetiță din Eurasia, care a câștigat concursul din acest an
Articolul anterior
O fetiță de 8 ani a murit, după o intoxicație cu castane din supermarket
Articolul următor