MSMPS: În anul 2021 vom putea face câte 7.000 de teste zilnic

R. Moldova ar putea spori numărul de teste zilnice efectuate pentru identificarea COVID-19. Acesta ar putea ajunge până la 7000. Declarația a fost făcută de Constantin Rîmiș, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, într-un interviu pentru Sănătate Info, transmite deschide.md.

separator

Potrivit oficialului, numărul testelor de laborator făcute în anumite localități a crescut de la începutul pandemiei. De exemplu, la laboratorul de la Cahul se făceau la început doar 50 de teste pe zi, acum se fac 300, cel de la Bălți, dacă făcea 100, acum face 500 de teste pe zi, Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, dacă făcea 100, acum face 500.

„Urmează să extindem rețeaua de laboratoare, care vor putea efectua teste la Covid19. Este vorba de laboratoarele de la Comrat, Soroca, Bălți și Chișinău. Pe parcursul lunii noiembrie urmează să finalizăm procesul de dotare a celor de la Comrat și Soroca. Vrem să intrăm în noul an cu o capacitate de testare mai mare. Cred că vom putea face câte 7 mii de teste zilnic”, a spus Rîmiș în interviul pentru sursa citată.

Starea de alertă pe întreg teritoriul României se prelungește cu încă 30 de zile. Reguli de intrare și tranzitare a țării
Articolul anterior
Un bărbat din Filipine are cinci neveste, iar cea mai tânără are 13 ani. Declarație șocantă: ,,Vreau să-l fac pe soțul meu fericit”
Articolul următor
Alte articole interesante